• Anonym (levavidare)

    Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann

    Min man (vi har en 18 år lång relation) fick en livskris och hade en några månader lång hemlig affär med hela "kitet" som välte hela förhållandet över ända. Äktenskapet fick sig en rejäl törn men vi har barn, och efter övervägande (ett halvår), så beslöt vi att fortsätta. Skadan blev dock rejäl för min del. Jag är inte trygg i relationen och litar inte alltid på vad han säger (vilket jag alltid gjorde förut). Ibland kan jag få ångest över att jag blir lurad igen, bara att han är skickligare denna gång. Lika ofta som jag tror på att han gjort ett "brutalt misstag" när han var vek och feg. Min man hoppas dock att det ska bli bättre, och att tiden ska få den här dumheten att blekna i framtiden. Har ingen aning, men att bryta upp 18 års bygge och lämna någon som fortfarande har många egenskaper jag tycker om, känns inte ok alls. Vill inte ge upp än men otroheten har fått mig, världens trognaste, att bete mig annorlunda och jag är mycket mer uppmärksam för andra män som visar mig intresse (dock fortfarande se men inte röra). Det känns som ett sätt att "må bra" i all känsla av svek och jag tror att det är ett sätt att inte gräva ner sig. Någon som känner igen sig och vill utbyta tankar...? 

  • Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann
  • Anonym (sakta framåt)

    Jag har den andra kvinnan i närområdet. Hon är mamma till en av dotterns bästa förskolekompisar. Vi umgicks flitigt hela familjerna under en lång period och även ihop med 2-3 andra familjer, så hela mitt vardagsumgänge gick i tusen bitar på grund av detta. Mamman och två av de andra mammorna gick i samma föräldragrupp innan så de andra familjerna har tyvärr en närmre relation, så jag har hamnat lite utanför, utan egen förskyllan, vilket känns lite surt. Dock vet jag att de andra familjerna känner starkt med mig och vi blir inte uteslutna från tillställningar dit alla är välkomna, men det blir inte samma umgänge i den mindre skalan

    Jag hyser dock inget större agg mot henne. Hon var också gift (separerad helt nyligen) och hon och min man "drabbades" av varandra, även om jag kan uttyda av händelseförloppet och hennes historia (berättad för mig av hennes mans mamma - så den är säkert något vinklad) att hon var den som vart intresserad först och som tog initiativet. Min man blev "hög" av uppmärksamheten och bekräftelsen och hade inte styrkan att backa undan utan lät sig sugas in.

    Det var 1½ år sedan ganska exakt som jag fick reda på förhållandet (som då varat i tre månader). Väljer att inte kalla det en affär, då jag faktiskt tror att de älskade varandra på något skruvad sätt (det påminde om ett knarkberoende). Maken hade väldigt svårt att släppa taget och jag vet att hon betydde väldigt mycket för honom där och då.

    Jag tycker inte det är så jobbigt att träffa henne när det bara är hon och jag som möts. Då hälsar jag glatt (hon hälsar knappt tillbaka) och jag skulle även kunna stanna och prata med henne om hon varit intresserad. Hon är inte en dålig människa och jag respekterar henne och bryr mig om henne - även om hon handlat svekfullt, framför allt mot sin man. Däremot tycker jag det är EXTREMT jobbigt när min man är med och vi ses på tex sommarfester och luciafiranden. Liksom risken att maken och hon skule råka träffas vid lämningar eller bara av en slump på t-banan. Det får marken att gunga lite under fötterna ...

  • Anonym (just fått veta)

    Även om jag inte önskar min värsta fiende detta helvete känns det skönt att se att jag inte är ensam. Har, tack och lov, inte den fd älskarinnan i närheten och eftersom min man bytt jobb kommer han inte att åka till staden där hon bor längre. En tröst är faktiskt att han bytte jobb ett par månader innan allt kom fram och det gör att jag faktiskt känner att han bestämde sig för att satsa på oss innan jag fick veta. Tvivlar på att han skulle ha bytt bort det jobb han hade som, om han valt att lämna mig, hade gett honom möjlighet att vara med henne den vecka han inte hade barnen.

    Förstår att det kan vara otroligt jobbigt att se henne och träffa henne ibland. Samtidigt kan jag tänka att jag skulle vilja att hon fick se oss och se att han faktiskt valt mig för att han vill ha mig. Trots allt är det ju så att när förälskelsen började ge med sig räckte hon inte riktigt till. Den elaka sidan av mig skulle vilja upplysa henne om att hon inte dög i slutändan, medan den snälla sidan av mig faktiskt kan tycka lite synd om henne. Visserligen gjorde hon valet att ta kontakt med en gift man med barn och en gravid fru, vilket känns ganska omoraliskt och grymt, men han sa samtidigt till henne att han skulle lämna mig och att han ville leva med henne. Ibland trodde han nog att han menade vad han sa, men ibland ljög han ganska friskt för att hon inte skulle hoppa av relationen. Kan tänka mig att hon inte mår så bra nu, hon heller. 

       
      

  • Anonym (på väg)

    Ja du har rätt, det är trösten att hon får se oss tillsammans, när vi håller om varann på dagis/skolgården etc.
    När han väl stod inför valet dög inte hon längre. Och det vet hon. Ler inombords.
    Kan också tänka mig att män  "lovar" lite extra till den andra för att få ha kvar kakan

  • Anonym (just fått veta)
    Anonym (på väg) skrev 2012-06-21 10:06:20 följande:

    Hej, tack för din berättelse.


    Jag känner igen mig i ALLT du beskriver. Min man tar också antidepressiva nu och har faktiskt börjat återvända till sitt "gamla" jag, där han var innan otrohetsaffären, som pågick till och från i två år. 


    Det enda som jag kan lägga till i min historia är att jag själv insåg, eller fick hjälp med att inse, att jag också befann mig i en depression, detta bidrog säkert också till att jag inte "orkade" se och uppfatta alla varningssignaler som faktiskt fanns där. Så jag har också fått hjälp med terapi och antidepressiva. Mår mycket bättre än på flera år, och jag känner att jag älskar min man och vi har en stark attraktion och passion som vi lever ut nu. Det är nu nio månader sedan bomben briserade och jag trodde att mitt liv var raserat. I det läget såg jag ingen fortsatt framtid med min man, men tack vare hans enorma ånger och hårda arbete att återvinna mig så har jag orkat och velat gå vidare med honom. Vi har också 15 år tillsammans och tre fina barn. Men det viktiga är att VI, jag och min man, vill ha varandra, och att vi inte stannar endast för barnens skull. Då gör man både sig själv och barnen en otjänst om man resonerar så, tänker jag.


    Till det som är mindre bra är att jag själv hade en kortvarig affär med en man strax efter uppdagandet av min mans otrohet. Det är inget att försvara, bara att det gav mig lite kortsiktig tröst och jag kände mig sedd och åtrådd, att någon ville ha mig. 


    Nu tar vi dagen som den kommer, och ibland hugger det till när jag tänker på alla lögner och svek han trots allt utsatt mig för. Då tar jag upp det direkt. Och han lyssnar. 


    Känns bra att se att din man börjar vara sig själv igen, jag kämpar med att tro på min, men det är så svårt när han inte gör det själv. Just efter det här kom fram började jag se min "gamla" man igen, men sista veckan är det som om allt börjar komma ikapp honom. Han har blivit mer nere och tvivlar på att han någonsin kommer att må bra igen. Han tycker att han är känslomässigt tom igen, det gäller känslor för det mesta, mig, barnen och framförallt honom själv. Det är som om han tar på sig så mycket skuld och har så dåligt samvete att det hindrar honom från att se de positiva bitarna i livet och i honom själv. Jag har varit otroligt tydlig med att han, även om det han gjort är svårt att förlåta, är mänsklig och att människor gör misstag. Det här var ett enormt sådant, men man kan välja att förlåta sig själv. Tror faktiskt inte att den empatiska, snälla, charmiga, glada, sociala personen han varit i hela livet bara försvinner på ett par år utan skyller det på depressionen. Sedan kommer han säkert att vara påverkad av det här under lång tid, det gäller att lära av misstagen. Det är nog något jag måste göra också, även om jag är helt oskyldig till de val han gjort i det här fallet är jag inte oskyldig till att vi gled ifrån varandra och om vårt förhållande ska funka måste jag också jobba med det också, liksom med mig själv.

    Funderar faktiskt på om jag skulle behöva gå och prata med någon, jag med. Tror att jag kommer att älta det här i all evighet annars och det är inte till nytta för någon, till slut måste man nog försöka stryka ett streck över det som varit och gå vidare. Känner dock att jag inte kan läka helt förrän han kan visa sina känslor ordentligt för mig igen och för att det ska funka måste han må bättre och jag kunna släppa det som varit till viss del.  
  • Anonym (på väg)
    Anonym (just fått veta) skrev 2012-06-21 12:08:13 följande:
    Känns bra att se att din man börjar vara sig själv igen, jag kämpar med att tro på min, men det är så svårt när han inte gör det själv. Just efter det här kom fram började jag se min "gamla" man igen, men sista veckan är det som om allt börjar komma ikapp honom. Han har blivit mer nere och tvivlar på att han någonsin kommer att må bra igen. Han tycker att han är känslomässigt tom igen, det gäller känslor för det mesta, mig, barnen och framförallt honom själv. Det är som om han tar på sig så mycket skuld och har så dåligt samvete att det hindrar honom från att se de positiva bitarna i livet och i honom själv. Jag har varit otroligt tydlig med att han, även om det han gjort är svårt att förlåta, är mänsklig och att människor gör misstag. Det här var ett enormt sådant, men man kan välja att förlåta sig själv. Tror faktiskt inte att den empatiska, snälla, charmiga, glada, sociala personen han varit i hela livet bara försvinner på ett par år utan skyller det på depressionen. Sedan kommer han säkert att vara påverkad av det här under lång tid, det gäller att lära av misstagen. Det är nog något jag måste göra också, även om jag är helt oskyldig till de val han gjort i det här fallet är jag inte oskyldig till att vi gled ifrån varandra och om vårt förhållande ska funka måste jag också jobba med det också, liksom med mig själv.

    Funderar faktiskt på om jag skulle behöva gå och prata med någon, jag med. Tror att jag kommer att älta det här i all evighet annars och det är inte till nytta för någon, till slut måste man nog försöka stryka ett streck över det som varit och gå vidare. Känner dock att jag inte kan läka helt förrän han kan visa sina känslor ordentligt för mig igen och för att det ska funka måste han må bättre och jag kunna släppa det som varit till viss del.  
    Hur länge sedan var det du fick reda på detta? Och hur länge har han tagit medicinen? Kan säga att min man inte vände på en dag, det tog nog minst ett halvår. Har man haft/har en djup depression tar det tid för kroppen att återfå sin kemiska balans. Under detta halvår har han ändå hela tiden försökt försäkra och bevisa för mig hur mkt han älskar mig och hur mkt han ångrar sig. Så det har hjälpt MIG att gå framåt.

    Det handlar nog mkt om att förlåta sig själv och jobba med sig själv. Förutom min egen terapi gick vi i gemensam familjeterapi samt att min man gick (går) i egen terapi. Jag fick i min egen terapi upp ögonen för att jag också var delaktig i "förspelet" till otroheten. Dock jobbigt att se... Och sedan försvarar inte det på något sätt hans val av handling.
  • Anonym (just fått veta)

    Fick veta för en dryg månad sedan, men det dröjde nog till förra veckan innan ALLT var framme. Han har ätit medicinen i ett par månader ungefär, så jag gissar att vi kan räkna med att det tar ett tag till. Låter klokt med parterapi och egen terapi, vi har funderat på det. 

    Känner att allt detta ältande har sänkt oss lite igen, första veckorna var det riktigt bra, vi började komma varandra närmare, lämnade bort barnen och njöt av varandra.  Kan tänka att det blir en del svackor ibland.

     

  • Anonym (sakta framåt)

    Jag kan verkligen rekommendera samtalskontakt på alla plan. Vi började med familjerådgivning direkt när det hände för att ta oss förbi den första tiden då det var så extremt mycket häftiga känslor. Sen har jag gått och samtalat med kurator under 2011 och min man gick i hos en terapeut (egentligen kopplat till en cancerdiagnos - men det gav mycket på många sästt) under hösten.

  • Anonym (Någon Annan)
    Anonym (just fått veta) skrev 2012-06-21 11:52:10 följande:
    Även om jag inte önskar min värsta fiende detta helvete känns det skönt att se att jag inte är ensam. Har, tack och lov, inte den fd älskarinnan i närheten och eftersom min man bytt jobb kommer han inte att åka till staden där hon bor längre. En tröst är faktiskt att han bytte jobb ett par månader innan allt kom fram och det gör att jag faktiskt känner att han bestämde sig för att satsa på oss innan jag fick veta. Tvivlar på att han skulle ha bytt bort det jobb han hade som, om han valt att lämna mig, hade gett honom möjlighet att vara med henne den vecka han inte hade barnen.

    Förstår att det kan vara otroligt jobbigt att se henne och träffa henne ibland. Samtidigt kan jag tänka att jag skulle vilja att hon fick se oss och se att han faktiskt valt mig för att han vill ha mig. Trots allt är det ju så att när förälskelsen började ge med sig räckte hon inte riktigt till. Den elaka sidan av mig skulle vilja upplysa henne om att hon inte dög i slutändan, medan den snälla sidan av mig faktiskt kan tycka lite synd om henne. Visserligen gjorde hon valet att ta kontakt med en gift man med barn och en gravid fru, vilket känns ganska omoraliskt och grymt, men han sa samtidigt till henne att han skulle lämna mig och att han ville leva med henne. Ibland trodde han nog att han menade vad han sa, men ibland ljög han ganska friskt för att hon inte skulle hoppa av relationen. Kan tänka mig att hon inte mår så bra nu, hon heller. 

       
      
    Hej A?

    Det här är lite för likt min situation för att inte vara samma. Kan det vara det tro? Det är ju några nätta detaljer som inte stämmer dock...

    Jag tycker du ska fråga M när han senast hörde av sig och sa att han ville vara med mig. Det var nämligen i natt. Du behöver näppeligen tycka synd om mig, jag var dum nog att gå på vad han sa, däremot tycker jag synd om dig och barnen som hamnade i den här röran. Du var inte gravid när vi träffades första gångerna. Det blev du först ett halvår senare. I går kväll fick jag en rapport om att han "berättat 95% av sanningen för dig, men att du inte skulle klara att höra att han skulle lämna dig och därför drog ut lite på det". Det han inte hade berättat om var bland annat en abort i februari i år och ett väldigt tidigt missfall i april förra året (samma vecka som när ni var på fjällsemester, skoj värre!) Jag, J, är lite för less på den här ändlösa charaden och bad honom dra åt helvete i natt. Det menade jag och jag är inte på något sätt ett hot mot er relation längre. Men sanningen har han faktiskt inte berättat för dig...

     Vi slutade aldrig höras/ses när allt uppdagades (det blev bara något glesare mellan smsen, men kring 10 per dag klarade han av ändå) och anledningen till att han ville försöka igen med dig var att jag gjorde slut och började träffa någon annan. Efter ett par dagar började det dock krypa i honom och han hörde av sig igen. Han klarade inte att fortsätta med dig och hade inga känslor, sa han. Vi såg senast förrförra veckan, i Stockholm. Bodde på samma hotell som vi började att ses på. De senaste 1,5 åren har vi ju setts ungefär varannan vecka hemma hos mig eller på hotell i min stad. Men det vet du ju, du hittade ju grå katthår, jag fick läsa smsen.

    Sådärja. Några fler fakta på bordet. Inte i närheten av allt, men lite till som möjligtvis kan få dig att göra en mer rättvis bedömning av honom. Väljer du ändå att fortsätta med honom önskar jag er allt gott, jag är uppriktigt ledsen över att jag behandlat dig som jag gjort; även om jag anser att det är han som lovat dig saker han inte kunnat hålla. Det var på något sätt tvunget att sluta så här, med en stor krasch och katastrof - annars hade vi aldrig fått ett slut på det. Det har varit stora känslor och passion, men i slutändan är det inte det man bygger ett förhållande på - det vet vi ju allihop.

    Nu blev det långt - och om det nu inte är du som är A och han M, så kanske ni andra i alla fall fått er en tankeställare. Det är så enkelt att ljuga om man väl har börjat... Och tro mig när jag säger att jag aldrig, aldrig kommer att dela en man med någon annan igen. Passion... Det är överskattat! Lycka till med att bygga upp era förhållanden igen allihop - jag tror att det är fullt möjligt. Men man ska nog se till att få veta allt som faktiskt hänt innan man påbörjar arbetet.

    //J.
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Någon Annan) skrev 2012-06-21 18:17:06 följande:
    Hej A?

    Det här är lite för likt min situation för att inte vara samma. Kan det vara det tro? Det är ju några nätta detaljer som inte stämmer dock...

    Jag tycker du ska fråga M när han senast hörde av sig och sa att han ville vara med mig. Det var nämligen i natt. Du behöver näppeligen tycka synd om mig, jag var dum nog att gå på vad han sa, däremot tycker jag synd om dig och barnen som hamnade i den här röran. Du var inte gravid när vi träffades första gångerna. Det blev du först ett halvår senare. I går kväll fick jag en rapport om att han "berättat 95% av sanningen för dig, men att du inte skulle klara att höra att han skulle lämna dig och därför drog ut lite på det". Det han inte hade berättat om var bland annat en abort i februari i år och ett väldigt tidigt missfall i april förra året (samma vecka som när ni var på fjällsemester, skoj värre!) Jag, J, är lite för less på den här ändlösa charaden och bad honom dra åt helvete i natt. Det menade jag och jag är inte på något sätt ett hot mot er relation längre. Men sanningen har han faktiskt inte berättat för dig...

     Vi slutade aldrig höras/ses när allt uppdagades (det blev bara något glesare mellan smsen, men kring 10 per dag klarade han av ändå) och anledningen till att han ville försöka igen med dig var att jag gjorde slut och började träffa någon annan. Efter ett par dagar började det dock krypa i honom och han hörde av sig igen. Han klarade inte att fortsätta med dig och hade inga känslor, sa han. Vi såg senast förrförra veckan, i Stockholm. Bodde på samma hotell som vi började att ses på. De senaste 1,5 åren har vi ju setts ungefär varannan vecka hemma hos mig eller på hotell i min stad. Men det vet du ju, du hittade ju grå katthår, jag fick läsa smsen.

    Sådärja. Några fler fakta på bordet. Inte i närheten av allt, men lite till som möjligtvis kan få dig att göra en mer rättvis bedömning av honom. Väljer du ändå att fortsätta med honom önskar jag er allt gott, jag är uppriktigt ledsen över att jag behandlat dig som jag gjort; även om jag anser att det är han som lovat dig saker han inte kunnat hålla. Det var på något sätt tvunget att sluta så här, med en stor krasch och katastrof - annars hade vi aldrig fått ett slut på det. Det har varit stora känslor och passion, men i slutändan är det inte det man bygger ett förhållande på - det vet vi ju allihop.

    Nu blev det långt - och om det nu inte är du som är A och han M, så kanske ni andra i alla fall fått er en tankeställare. Det är så enkelt att ljuga om man väl har börjat... Och tro mig när jag säger att jag aldrig, aldrig kommer att dela en man med någon annan igen. Passion... Det är överskattat! Lycka till med att bygga upp era förhållanden igen allihop - jag tror att det är fullt möjligt. Men man ska nog se till att få veta allt som faktiskt hänt innan man påbörjar arbetet.

    //J.
    TS: jag måste säga att denna tråd tog ut större svängar än vad jag någonsin kunnat ana, tycker det blev väldigt laddat detta med att "älskarinna" kommer i kontakt med "bedragen". Hade nog tänkt mig en annan nivå, men om ni har fått ut något av detta "möte" är jag glad. Fick faktiskt själv en tankeställare. Detta med "lögnen", hur lätt är det att fortsätt ljuga och utnyttja den möjligheten för att få göra det man önskar i hemlighet? Minns att min man sa något strax efter avslöjandet om att "öppnar man den dörren (otroheten) är det svårt att hitta tillbaka sen, distansen ökar till den man är gift med". Jag fick några trovärdiga fraser om "avslutet" och det fanns äkthet i det avståndstagande jag tog del i både i hemlighet (läste mail av misstag) och öppet, det var sådant rabalder och tragik förknippat med avslöjandet, så jag har svårt att tro att man vill sätta igång något sådant elände igen, men vem vet...? Kanske är trånandet efter "kicken" och bekräftelsen värt vad som helst, trots allt. Just nu tycker jag allt han säger känns solkigt av misstankar om lögn. "hade han inte för märkligt lågt röstläge när han sa att ..." och varför skrattade han till lite överumplat den där gången när jag frågade irriterat om han "får" något på annat håll? blir man någonsin fri. Ska vänta tills jag känner mig starkare - sedan är det nog nödvändigt att vända på varje sten som behövs vändas på för att gå vidare ... i hemlighet Det kommer att göra väldigt ont, det är jag säker på.
  • Anonym (sakta framåt)

    Måste erkänna att jag blev illa till mods av att denna "J" kom in och skrev. Känns inte bekvämt alls utan önskade att detta hade kunnat få vara lite av en fristad. Men som du säger "Leva vidare" så kanske de gav berörda parter något och då är det väl gott så.

    Jag känner igen mig i din beskrivning av att allt är solkigt och att man överanalyserar varje lite nyans i tonfallet och varje litet ögonkast åt höger eller vänster och undrar om det kan betyda något ... Nu känns det som om jag agit mig förbi det värsta, men det är klart att jag fortfarande halkar dit. Och helt säker på att något inte fortfarande pågår kan jag ju inte vara - å andra sidan intalar jag mig att han borde ha gått vid det här laget om det var så att han "hade henne kvar". Han var aldrig intresserad av att ha oss båda - utan det var antingen eller och efter många OM och MEN så valde han mig och JAG VALDE OM HONOM - det var verkligen ingen självklarhet.

Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann