• Anonym (levavidare)

    Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann

    Min man (vi har en 18 år lång relation) fick en livskris och hade en några månader lång hemlig affär med hela "kitet" som välte hela förhållandet över ända. Äktenskapet fick sig en rejäl törn men vi har barn, och efter övervägande (ett halvår), så beslöt vi att fortsätta. Skadan blev dock rejäl för min del. Jag är inte trygg i relationen och litar inte alltid på vad han säger (vilket jag alltid gjorde förut). Ibland kan jag få ångest över att jag blir lurad igen, bara att han är skickligare denna gång. Lika ofta som jag tror på att han gjort ett "brutalt misstag" när han var vek och feg. Min man hoppas dock att det ska bli bättre, och att tiden ska få den här dumheten att blekna i framtiden. Har ingen aning, men att bryta upp 18 års bygge och lämna någon som fortfarande har många egenskaper jag tycker om, känns inte ok alls. Vill inte ge upp än men otroheten har fått mig, världens trognaste, att bete mig annorlunda och jag är mycket mer uppmärksam för andra män som visar mig intresse (dock fortfarande se men inte röra). Det känns som ett sätt att "må bra" i all känsla av svek och jag tror att det är ett sätt att inte gräva ner sig. Någon som känner igen sig och vill utbyta tankar...? 

  • Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann
  • Anonym (sakta framåt)

    Vill poängtera att jag aldrig baktalat min man. Jag hyser enorm respekt för honom (annars hade jag aldrig valt att stanna) och har aldrig kännt ett behov av att hänga ut honom när det gäller detta snedsteg. Jag har tvärt om försökt förklara vad som hänt på ett väldigt nyanserat sätt och snarare försvarat honom när mina vänner börjat gå hårt åt honom i våra samtal. Har jag viklat det åt något håll, är det snarare för att skapa en BÄTTRE bild av honom än vad han kanske egentligen förtjänade just då. Jag berättade inte ens för någon om vad som hänt innan vi bestämt oss för om vi skulle försöka igen eller inte, var mån om att framförallt min familj skulle kunna stötta mig i detta beslut och det hade vart svårt om de färgats av saker som sagts i affekt precis när allt uppdagats. Jag är helt på det klara med att vi BÅDA skapade krisen, men att han valde ett rätt olämpligt sätt att försöka lösa den för egen del. Detta hindrar ju inte att mina vänner är arga på honom ändå. Och man får ju lov att stöta och blöta ANDRA SAKER i relationen som man kan bli lite smågalen på (kanske mer nu än innan), precis som jag alltid gjort med mina väninnor och de med mig om sina respektive.

  • Anonym (sakta framåt)

    Leva vidare: jag måste få fråga varför du valt att stanna (hoppas du inte tar illa upp och du kanske har skrivit det fast jag missat det). Du beskriver din man som ynklig och svag ... Jag personligen skulle inte vilja leva med någon som jag ser ner på på det sättet. För mig är det oerhört viktigt att jag känner kärlek och respekt åt båda hållen. Jag fick ofta frågan om varför jag stannade. Hade svårt att svara på varför, men så länge jag kände att jag blev varm i magen när han log kände jag att det fanns något att bygga på. En kort period förra sommaren höll den känslan på att försvinna och då var jag verkligen halvvägs ut genom dörren och detta kom sig av att jag kände att jag höll på att förlora respekten för honom och jag kan verkligen inte älska någon jag inte respekterar. Och jag skulle aldrig kunna leva med någon jag nye älskar.

  • Anonym (trist)

    Jag kan lite ångra hur mycket jag har hängt ut om vad som hände när det var som värst för mamma och några vänner. Det var inte elakt förtal...... bara att jag hade ett oerhört behov av att prata prata för att få rätsida på mina tankar när det var som värst och jag knappt trodde att jag skulle överleva (samma som så många andra - extrem viktnedgång som max 3 timmar per natt på sömntabletter samtidigt som jag försökte på något vis klara jobbet för det behövde jag ju behålla när jag trodde att jag skulle vara singel med ett stort lån..... gick och satt i parken på lunchen och ringde mamma och bölade så jag höll på att kvävas. Kollegorna måste ha undrat vad det var som var fel för de såg ju hyr det var fatt)

    Jag kunde helt enkelt inte annat just då. Jag är en stark "klarar mig själv" kvinna och har aldrig haft ett sådant behov av "stöd" tidigare i mitt liv.

  • Anonym (levavidare)
    Anonym (sakta framåt) skrev 2012-06-14 21:43:46 följande:
    Leva vidare: jag måste få fråga varför du valt att stanna (hoppas du inte tar illa upp och du kanske har skrivit det fast jag missat det). Du beskriver din man som ynklig och svag ... Jag personligen skulle inte vilja leva med någon som jag ser ner på på det sättet. För mig är det oerhört viktigt att jag känner kärlek och respekt åt båda hållen. Jag fick ofta frågan om varför jag stannade. Hade svårt att svara på varför, men så länge jag kände att jag blev varm i magen när han log kände jag att det fanns något att bygga på. En kort period förra sommaren höll den känslan på att försvinna och då var jag verkligen halvvägs ut genom dörren och detta kom sig av att jag kände att jag höll på att förlora respekten för honom och jag kan verkligen inte älska någon jag inte respekterar. Och jag skulle aldrig kunna leva med någon jag nye älskar.
    Bra fråga, (tar ej illa upp..:), så här ligger det till. Anledningen till att jag stannar är därför att:

    1. Jag har hopp kvar för att tiden kan läka sår och - att askan kan vara den bästa jorden. Även om det inte känns så just nu.
    2. Det finns sidor jag fortfarande tycker om, han kan fortfarande vara omtänksam, snäll, rolig, charmig, plikttrogen- sidor som jag har älskat och älskar, vid sidan om föraktet och känslan av att detta som han gjort - det gör bara ynkliga och svaga (en annan sida av honom).  Om jag sa till mig själv att han var stark och grandios i sitt handlande (otrohet) skulle jag förminska min egen roll, förstås. Ibland känner av bara avsky mot honom för hur illa han gjort mig, kan tilläggas.
    3. Han vill försöka, inte separera - och jag med.
    4. Vi har en familj och en relation vi arbetat med i 18 år.

    Kram:)
  • Anonym (hmm)

    Vet inte om jag kan hålla med om att det är starkt att stanna kvar i förhållandet. När det hände mig kände jag att jag förtjänar så mycket bättre, och jag visste att jag aldrig skulle kunna lita på honom igen. Jag ville inte leva i ett sådant förhållande. Har man varit otrogen en gång så händer det lätt igen, jag har haft en livskris men inte fan va jag otrogen för det. Vill ni verkligen spendera resten av era liv med någon som har ljugit och svikit så otroligt mycket?! Jag förstår inte, men jag respekterar era beslut såklart, alla är vi olika :)

  • Anonym (Jag med)
    Anonym (sakta framåt) skrev 2012-06-14 19:32:59 följande:
    Det fick jag höra om den kvinna maken trasslat ihop det med också. Inte första gången hon var otrogen, men de tidigare "offren" hade inte nappat riktigt lika hårt som min man. Jobbigt att höra, men samtidigt en lättnad för då känns det övertydligt att det varit hon som initierat det hela. Trist att maken var så långt under ytan att han inte kunde motstå bekräftelsen, men så blev det nu. Hon spelade ett riktigt fult spel och ringde mig för att föreslå att vi skulle umgås hela familjerna för att hon skulle få träffa min man. Och ringde och frågade mig om jag trodde att maken skulle kunna plocka upp henne på stationen på vägen hem när jag tog hand om hennes barn ... suck!! Henne är jag dock inte arg på - hon hade aldrig lovat mig något. Tycker mest synd om henne för nu står hon utan både min och sin egen man hennes gav upp hoppen om henne efter att ha fått höra alla historier.

    Ja - hur kommer man över lögnerna. Tid tid och tid antar jag. Men klart det är svårt när man inte längre kan lita på den som ska vara en trygg hamn. Att behöva analyser varje muskel i minspelet när man frågar om nåt. Inte kul. Jag kan nog inte riktigt se min man som ynklig, tycker han varit stark han också som vänt om och jobbat hårt för att bygga upp något nytt igen. Men visst finns det dagar då jag har ett visst behov av att ta mig ett gott skratt åt någon av hans mindre bra sidor inför någon av mina närmsta väninnor. Tur att de finns så man kan få ur sig lite skit ...

    I dag har det varit sommarfest på förskolan. Jag skulle egentligen gått tidigare för att gå på gruppträning, men kunde inte förmå mig att gå när jag ser hur "den andra" kastar blickar (det kan vara så att jag inbillar mig ...) efter maken. SÅ stark är jag inte att jag med is i magen bara kan lämna "fältet fritt" även om jag fattar att de så klart inte skulle ställa till med något då inför ögonen på alla andra föräldrar (varav tillräckligt många vet vad som hänt) ... men så himla kul har jag ju inte alltid på de här festerna... Försöker försöker försöker tro att allt är helt över (inget nytt har uppkommit sedan september i fjol), men tvivlet griper tag i mig sådana här dagar. PUST!! Snart ska jag ut och springa av mig lite frustration på egen hand.
    Nästan samma historia?!

    Denna kvinna gjorde precis som du beskriver.. nästlade sig in i vår familj via mig, för att komma åt maken... Ville träffa oss alla, umgås, skjutsade mannen och barnen... bad min man fixa saker åt henne... jag känner mig dock oerhört sviken av henne, för jag trodde att hon var en nära vän till mig, jag hade verkligen ingen aning, jag anförtrodde alla våra problem åt henne, hon måste ha skrattat bakom min rygg... visste inte då allt jag fått höra om henne efteråt... Den här kvinnan var dock singel när det här hände, redan skild sedan några år..

    Vi bor på ett litet ställe, alla känner alla, många var det som visste, men inte jag :( Nu efteråt, hennes dotter går i samma klass som vår dotter... skolavslutningen var en pina... hade det funnits någon rättvisa i världen hade både hon och min man fått ett åsknedslag i huvudet där och då, jag hade sån ångest av att se och träffa henne på samma skolgård som vår familj...

    Som sagt, min man var svag och föll lätt för henne, vi hade det skit och hade redan pratat skilsmässa och i och med att han en dag meddelade mig att han var klar med mig och vårt äktenskap så tyckte han också att det var helt ok att inleda något med henne.. hon var vacker, flörtig, villig och allt mysigt man kan tänka sig, klart han tyckte hon var som en dröm efter vårta sista slitiga år tillsammans med tre småbarn, varav två med särskilda behov... jag kan inte säga att jag inte hade gjort samma sak, om någon hade kommit och tagit mig med samma storm...

    Känner dock inte igen mina egna tankar... min moral har sänkts, kunde han kanske jag också kan?! Samma tillit, samma specifika och unika kommer vi aldrig att få tillbaka, jag tror inte det.. vet inte ens om jag vill det längre... känner mig emellanåt så sviken att jag bara vill kasta in handduken och skita i allt.. upptäckte iaf under våra 1,5 år isär att jag inte var helt "lost"... en ensamstående trebarns mamma kan faktiskt bli både uppvaktad och överöst av komplimanger....:) DET stärkte mig... om vi inte fixar detta så kommer jag inte att behöva leva ensam resten av livet, då finns någon annan för mig..
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (hmm) skrev 2012-06-14 23:15:05 följande:
    Vet inte om jag kan hålla med om att det är starkt att stanna kvar i förhållandet. När det hände mig kände jag att jag förtjänar så mycket bättre, och jag visste att jag aldrig skulle kunna lita på honom igen. Jag ville inte leva i ett sådant förhållande. Har man varit otrogen en gång så händer det lätt igen, jag har haft en livskris men inte fan va jag otrogen för det. Vill ni verkligen spendera resten av era liv med någon som har ljugit och svikit så otroligt mycket?! Jag förstår inte, men jag respekterar era beslut såklart, alla är vi olika :)
    Kloka tankar. Jag vet  nämligen inte om jag kommer att klara det,(just p g a det du nämner) det har inte gått ett år än och jag bara hoppas. Just nu är jag både skeptisk och hoppfull (vilket är urjobbigt!!). Det känns omöjligt men jag försöker gå igenom alternativet och se alla vinklar av det (separera) och återkommer hela tiden till att jag vill se alla sidor och vinklar innan jag ger upp helt och söker ett nytt liv. Jag känner att jag vill ha ett bättre liv, men att lämna vill jag inte..... än.=)
    Trevlig helg och kram på er..!
  • Anonym (sakta framåt)
    Anonym (hmm) skrev 2012-06-14 23:15:05 följande:
    Vet inte om jag kan hålla med om att det är starkt att stanna kvar i förhållandet. När det hände mig kände jag att jag förtjänar så mycket bättre, och jag visste att jag aldrig skulle kunna lita på honom igen. Jag ville inte leva i ett sådant förhållande. Har man varit otrogen en gång så händer det lätt igen, jag har haft en livskris men inte fan va jag otrogen för det. Vill ni verkligen spendera resten av era liv med någon som har ljugit och svikit så otroligt mycket?! Jag förstår inte, men jag respekterar era beslut såklart, alla är vi olika :)
    Självklart skulle jag tycka BÄTTRE om att spendera resten av mitt liv med min man om han INTE ljugit och svikit. Och som jag skrivit innan, om vi inte haft barn tillsammans hade jag nog inte stannat upp och tänkt tanken att stanna. Men vi har ett barn och jag tycker att hon förtjänar att vi åtminstone försöker - särskilt som det finns väldigt väldigt många bra sidor och mycket grundkärlek och respekt kvar att bygga på. Jag kommer alltid leva med ett ärr, men det priset är jag beredd att betala för resten av vårt liv tillsammans är bra nu. I vissa avseenden bättre än innan vår kris. Vi tillsammans har andra ärr som är betydligt tyngre att leva med. Men skulle det hända igen, eller jag får reda på någon ytterligare lögn så åker han ut och det är han väldigt medveten om.

    Jag har också haft livskriser och inte varit otrogen, men jag har gjort andra rätt korkade saker och på andra sätt sårat människor och blivit förlåten för detta. Jag tycker att människor har rätt att fela och utan att säga att det han gjorde var bra på något sätt har jag stor förståelse för att det som hände hände och vi var två som drev varandra dit. Vad som varit avgörande för mig var hur han agerade EFTER och hur han agerar nu. Och ja - för vissa är det lätt att upprepa misstaget efter att man tagit steget första gången, skulle det hända får vi ta itu med det då. Min gissning är att det INTE händer igen i vårt fall, då jag ser hur fruktansvärd dåligt maken mått under den här perioden. Det utsätter han sig nog inte för igen frivilligt. och NEJ kag tycker INTE synd om honom!
  • Anonym (sakta framåt)
    Anonym (Jag med) skrev 2012-06-15 08:22:20 följande:
    Nästan samma historia?!

    Denna kvinna gjorde precis som du beskriver.. nästlade sig in i vår familj via mig, för att komma åt maken... Ville träffa oss alla, umgås, skjutsade mannen och barnen... bad min man fixa saker åt henne... jag känner mig dock oerhört sviken av henne, för jag trodde att hon var en nära vän till mig, jag hade verkligen ingen aning, jag anförtrodde alla våra problem åt henne, hon måste ha skrattat bakom min rygg... visste inte då allt jag fått höra om henne efteråt... Den här kvinnan var dock singel när det här hände, redan skild sedan några år..

    Vi bor på ett litet ställe, alla känner alla, många var det som visste, men inte jag :( Nu efteråt, hennes dotter går i samma klass som vår dotter... skolavslutningen var en pina... hade det funnits någon rättvisa i världen hade både hon och min man fått ett åsknedslag i huvudet där och då, jag hade sån ångest av att se och träffa henne på samma skolgård som vår familj...

    Som sagt, min man var svag och föll lätt för henne, vi hade det skit och hade redan pratat skilsmässa och i och med att han en dag meddelade mig att han var klar med mig och vårt äktenskap så tyckte han också att det var helt ok att inleda något med henne.. hon var vacker, flörtig, villig och allt mysigt man kan tänka sig, klart han tyckte hon var som en dröm efter vårta sista slitiga år tillsammans med tre småbarn, varav två med särskilda behov... jag kan inte säga att jag inte hade gjort samma sak, om någon hade kommit och tagit mig med samma storm...

    Känner dock inte igen mina egna tankar... min moral har sänkts, kunde han kanske jag också kan?! Samma tillit, samma specifika och unika kommer vi aldrig att få tillbaka, jag tror inte det.. vet inte ens om jag vill det längre... känner mig emellanåt så sviken att jag bara vill kasta in handduken och skita i allt.. upptäckte iaf under våra 1,5 år isär att jag inte var helt "lost"... en ensamstående trebarns mamma kan faktiskt bli både uppvaktad och överöst av komplimanger....:) DET stärkte mig... om vi inte fixar detta så kommer jag inte att behöva leva ensam resten av livet, då finns någon annan för mig..
    Jag och den andra kvinnan hade bara precis börjat  "komma varandra nära". Det var en begynnande vänskap och visst kände jag mig oerhört sviken inledningsvis, men det gick över ganska fort. Det skulle varit för "lätt" att rikta ilskan mot henne när det var min man som var den som svikit mig. Jag vet dock att hennes numera x-man fortfarande är fruktansvärt arg på min man.

    Men jag sörjer att jag inte kan få bara njuta av sommarfester på förskolan och kalas hos förskolevännerna. I vårt fall var det ingen annan som visste INNAN jag fick reda på det, men sen blev vi naturligtvis tvugna att berätta för en del, då vi var ett större gäng ur förskolegruppen som umgicks rätt flitigt privat och allt det ställdes ju på ända.
  • Anonym (sakta framåt)
    Anonym (levavidare) skrev 2012-06-15 08:54:06 följande:
    Kloka tankar. Jag vet  nämligen inte om jag kommer att klara det,(just p g a det du nämner) det har inte gått ett år än och jag bara hoppas. Just nu är jag både skeptisk och hoppfull (vilket är urjobbigt!!). Det känns omöjligt men jag försöker gå igenom alternativet och se alla vinklar av det (separera) och återkommer hela tiden till att jag vill se alla sidor och vinklar innan jag ger upp helt och söker ett nytt liv. Jag känner att jag vill ha ett bättre liv, men att lämna vill jag inte..... än.=)
    Trevlig helg och kram på er..!
    Känner så igen mig i dessa känslor. Precis där var jag för ett år sedan. Det är inte lätt och det är inte säkert att det bästa är att stanna i just ert fall. Men OM det är det så GÅR det. Jag ska inte säga att jag sitter på något slags facit och varje då och då (i går till exempel) snubblar jag fortfarande till och längtar efter något annat - lättare. Men på det stora hela trivs jag väldigt bra med livet nu.
Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann