• 191919

    Tjugo års otrohet

    Har ett 40-årigt förhållande med min man och av dessa har vi varit gifta 35. För tre månader sedan avslöjades  det att min man varit otrogen med samma kvinna 20 år.  De senaste sju åren har han messat henne regelbundet samt även besökt henne såklart. Min värld rasade samman. Tappade sömnen. Blev apatisk, slutade äta som resulterar i nio kl viktminskning. Hemmet intresserar mig inte längre. All min livsglädje är borta. Självkänslan körd i botten. Tillit till min man existerar inte. Han menar att allt var så oskyldigt. Det är mig han älskar blabla bla. Går hos psykolog, läkare, kurator. Tillsammans går vi på familjeterapi. Har sökt skilsmässa. Kastade ringen omgående. Står i lägenhetskö. Kan tillägga att vi har tre vuxna barn samt åtta barnbarn. Barnen med resp. vet. Alla är bestörta. Vi bor fortfarande under samma tak. Bråkar inte men ibland får jag vredesutbrott så jag blir rädd för mig själv. Vissa dagar gråter jag hela tiden och resten av tiden är jag nedstämd. Hjärtklappning är mera regel än undantag. Jag älskar mannen men hatar den handling han gjort mot mig. Hjälp mig snälla ni därute. Kan jag bli hel som människa igen. Nu har jag ett blödande sår invärtes. Tycker själv jag haft ett lyckligt äktenskap och det tycker även min man men uppenbarligen ville han leva dubbelliv.  

  • Svar på tråden Tjugo års otrohet
  • Anonym (man)
    Ego Lovers skrev 2015-10-09 00:50:16 följande:

    Du kanske skulle fråga honom. Om jag lämnar dig här och nu, skulle du gå till henne då? Om svaret är ja så är han ju inget att ha utan han skulle kasta sig i hennes armar så fort han blir ensam för han är nog mer rädd att bli ensam än att verkligen älska sin partner och göra allt. För han kommer komma in i en saknad efter henne när allt lugnat sig. Det kommer han.


    Det där förutsätter att han är villig att vara ärlig för en gångs skull
    Är det så troligt från en man som bedragit sin fru i 20 år?
  • 191919

    Jag tänker såklart så hela tiden. Det finns inte mycket i nuläget som talar för att jag orkar stanna. Detta driver mig snart till vanvettet. Jag mår stundvis så psykiskt dåligt att jag nästan kvävs. Eller rättare sagt det är väl han som kväver mig. Såå mycket lättare allt skulle vara om jag inte hade känslor för honom. Jag tror ändå att han har mer känslor för mig än jag för honom. Han har nämligen dödat mycket av det fina jag förr kände. Han har naturligtvis sjunkit i värde.

  • Anonym (s)

    han är bara rädd att bli ensam, därför smörar han för dig nu. även om du valde att stanna kommer du aldrig se honom på samma sätt igen. Lycklig, nej tror inte det

  • Eza
    191919 skrev 2015-10-09 08:02:29 följande:

    Eza skriver att en släkting genomgått liknande helvete och lever lyckligt idag. Det framgår dock inte om det är med samma partner. Skulle vilja veta?


    Nej.. dessvärre lämnade han henne för den nya när allt uppdagades. Hon har funnit sig i att leva ensam, men har nyligen börjat dejta igen. Hon säger att hon är okej med att leva ensam resten av livet, men att det självklart vore kul att träffa någon.
  • 191919

    Jag har i dagarna påbörjat skrivandet av en bok som jag döpt till "bedragen och sviken 20 år" där berättar jag ordagrant det som kommit fram från den 5/6 och framöver. Jag berättar hela min upplevelse av otroheten osv. Jag har tänkt att mina efterlevande ska få veta vilket helvete jag genomlidit.

  • Anonym (styrkekram)
    Kära vän,
    vad hemskt det är du har varit med om. Det låter bra att skriva av sig tycker jag. Jag skulle vilja rekommendera en bok till dig:
    www.libris.se/att-g%C3%A5-s%C3%B6nder-och-bli-hel-igen-1.369537
    Själv har jag inte läst den, men den verkar intressant och kanske kan vara till hjälp för dig nu. Författarinnan lämnade tillslut sin man när han försökt bättra sig men ändå föll tillbaka i otrohet. Hon kände att hon annars skulle utvecklat ett medberoende.
    Skulle verkligen vilja uppmuntra dig att bryta upp så snart som möjligt. Både du och din man behöver nog distans till det som varit för att se klart. Distans relationsmässigt och tidsmässigt. Kanske är han verkligen ärlig och vill ändra sig, men han behöver få förstå vidden av det inträffade. Jag tror att han måste få förlora dig för att kunna respektera dig.
    Det är svårt att bryta upp från vanor, invanda mönster och det hem man kanske levt i under många år. Allt detta har han stulit från dig.
    Det måste ju vara det mest fruktansvärda för en person i din situation - att våga se och erkänna för sig själv att man levt i den lögn som blivit presenterad för en. Och den lögnen är mycket mer behaglig än verkligheten. Men det är sanningen som gör fri. Om du tar tillbaka honom direkt så kommer dina sår aldrig att kunna läkas.

    Ta hjälp av en god terapeut (man kan få leta litet) eller en diakon i kyrkan eller något ifall du inte har några vänner.
    Jag avundas dig inte. Kärlekssorg är det värsta. Han förtjänar inte dina tårar efter det han gjort. Han har inte bara svikit sitt äktenskapslöfte till dig och svärtat ner er relation - han har också bestulit dig på din tro på kärleken (förmodar jag).
    Därför är det inte egentligen du som ska vänta på en lägenhet och flytta. (Nu kanske du vill det ändå, starta något nytt och fräscht). Han borde vara den som åker ut från det gemensamma hemmet! Det är ju han som är orsak till detta!
    Om han då går tillbaka till henne igen (vilket ju inte vore helt otroligt) då vet du ju vart du har honom.
    Om du stannar kvar med honom (eller låter honom stanna kvar) finns risken att han tappar respekten för dig ännu mer. Då har du ju visat att han kan göra vad som helst mot dig. Som sagt handlar ju detta inte om en engångsföreteelse, utan ett dubbelliv.
    Jag förstår om tanken är omöjlig att ta till sig, men jag hoppas att du förlåter honom så snart som möjligt. Du tar bara ett beslut att det är i den riktningen du vill gå, hur omöjligt det än ser ut i ett mänskligt perspektiv.  Du kan be om hjälp från ovan. OBS!!! Jag säger inte därmed att du skall ta tillbaka honom! Tvärt om. Men jag tror att dina egna sår kommer att läkas bättre och du får lättare att ta till dig ditt nya liv om du inte drunknar i bitterhet.
    Lycka till!
  • Anonym (styrkekram)

    Det verkar inte gå att få länken att bli klickbar. Det går däremot att kopiera den och klistra in i ett nytt fönster

  • 191919

    Så otroligt fint och bra skrivit av dig. Förståndiga råd. Boken du tipsar om beställde jag förra veckan och fick precis sms om att den kan hämtas (lustigt). Som du skriver så måste jag gå för att saknas och han förstår vidden av det hela. Känner nu att vi "tär" på varann och distans behövs. Jag kan och vill inte bo kvar i det gemensamma hemmet. Här finns ingen glädje längre. Överallt får man tips om att inte fatta beslut i ett tidigt stadium. Är det för tidigt för mig nu när det gått 4.5 månader? Jag känner att klimatet mellan oss har försämrats sista veckan ytterligare och det är så tydligt att han inte orkar med mig längre även fast han hävdar att han älskar mig. Han ser ingen förändring hos mig, det går inte framåt. Han tycker att jag borde byta mönstret så jag blir gladare osv. Lätt för honom att ge "goda råd" tycker det tyder på att han inte har insikt i vad han gjort. Jag märker själv att jag gör små,små framsteg i vardagen men det går sakta. Den sista kritiken som han gett mig har ändå övertygat mig om att jag måste gå snarast för att kunna börja läka.

Svar på tråden Tjugo års otrohet