• Foxface

    Hur mkt stryk kommer ens hobby ta ??

    Det var ju minst sagt en stor omställning när vi fick våra tvillingar för åtta månader sedan. Jag har redan innan ett jobb med mycket tjänsteresor på oregelbundna dagar, så jag har fått hålla mina hobbys hemma (dataspel och akvarium). Dataspelandet tog ganska många timmar innan för både mig och min fru (vi brukade sitta på kvällarna framför varsin dator i källaren). Akvariet är något som man kan lägga ned hur mycket eller hur lite tid som helst på.

    Sedan födseln har det blivit noll dataspelande, frånsett någon gång på semestern. Akvariet ligger på en mycket låg nivå. Ibland känner jag att det är jobbigt att inte kunna "leva ut" ordentligt med hobbies, men sedan slås man av hur viktig tiden med bebisarna är. Det är ju också viktigt att ge frun egentid också, det är rätt mastigt att vara hemma ensam med två bebisar samtidigt.

    Jag tror det är bäst att komma till ro med insikten att livet kommer aldrig att vara som det var förr igen - och vara glad för det. Livet har sina olika epoker - barn - ungdom - singel - parrelation - småbarnsfamilj osv. Det går inte att leva i två epoker samtidigt, utan man får leva livet i varje epok på dess egna villkor.

  • Foxface

    FMX farsan, nu såg jag i din profil att du är 22 år. Jag är 38 år nu när första barnen kom, men jag menar att mitt resonemang håller ändå. Du kör helt enkelt igenom epokerna ovan lite snabbare.

  • Foxface

    gastroll har helt rätt, det är mycket viktigt att ge mamman "egen tid" också. När jag kommer hem från jobbet är min fru ganska trött efter att ha haft hand om våra två åttamånaders tvillingar hela dagen. Då är det helt rätt läge att säga "nu tar jag hand om dem ett tag, så att du får göra det du vill ett tag", vilket innebär att min fru kan surfa på nätet, kanske bada, eller bara göra ingenting. Båda måste få lite egen tid, men räkna aldrig med att kunna ställa krav på detta eller ha förväntningar. Barn kommer ALLTID att komma i första hand.

Svar på tråden Hur mkt stryk kommer ens hobby ta ??