• jessicaochmange

    Bajen fans.....suck!!!

    Bajen fans förstör hela matchen för att dom ligger under.... sååååååååå o sportsligt!

  • Svar på tråden Bajen fans.....suck!!!
  • P Daddy
    Benganfans skrev 2006-08-29 23:41:44 följande:
    Legrandandy: jag är oxå Bajare. en lösning på problemet är väl bara underkläder på matcherna. då kommer det inte in nån pyroteknik. jag gillar iofs bengaler men då skall allt skötas ok. men det var inte det tråden handlade om. Jag hörde en lösning på radio idag iofs väldigt radikal men inga män under 40 skall få gå på fotboll. ok om du har med dig din grabb på 4-12 år men sen var det stopp.Som jag ser det så blir det hårdare tag från SvFF inga klubbavstängningar direkt avstängd från alla arenor i hela sverige under x antal år samt att personerna i fråga skall få stå för alla böter som annars hade lagts på klubben. en annan lösing är att vid första sak inkastad på plan under match tid så stoppas matchen och spelas på tomma läktare vid senare tillfälle då blir det lika för alla sen spelar det ingen roll vad som kommer in på plan.
    haha, det var det lustigaste jag har hört... att inga mellan 12 och 40 ska få gå på matcherna. =)

    Sjukt förslag!
  • Benganfans

    P Daddy: det var på radion och där e dom sjuka..

    Har hört att dom som var på matchen och inte bråkade gör allt för att få fram vilka som gjorde det... Men om det stämmer att folk har kommit till matchen från utlandet bara för att bråka är det trisst.

    Sector primordius invalidus: man kan ju göra så att för att få köpa biljett skall du visa legitimation och persnr skall stå på biljetten. samt koll vid ingången att det verkligen stämmer. glömmer man leget är det bara att gå hem igen. tror vi kan slippa mycket bråk på det sättet oxå. tråkigt om det kommer några från södra sverige som hört att söderstadion skall vara den arena med bäst tryck i sverige så skall dom inte få gå och känna den upplevelse som det är.

    Just idag är jag stark

  • QalleK

    Kan inte låta bli att skriva lite om den där tragiska händelsen på söderstadion

    Till er som ropar på hårdare tag från polisen och att man ska hänga ut drägget? till er vill jag bara säga att om 15 år kan det vara din unge som syns på löpsedeln och du sliter i ditt hår och undrar: vad faan gjorde jag för fel?

    Om det är några som borde få duktigt med skäll och som borde ställa sina platser till förfogande så är det Hammarbys ledning. För de verkar ju vara ännu naivare än Bajenpubliken (om det nu går att vara det) .
    Det verkar som om ledningen (och övriga bajare också fördendelen?) har trott att ?om vi bara flyttar alla derbyn söderstadion så är allt frid o fröjd för där kan vi inte förlora?
    Ingen har brytt sig om att tänka på ett riskscenario där man frågar sig vad som händer om Bajen ligger under med 3-0 i halvtid mot en av sina ärkerivaler. Jag menar, de s.k. dräggen råkade ju inte vara där av en slump, de har ju funnits där länge.
    Att skylla på att någon djurgårdare skulle ha kastat ett mynt eller att det skulle vara några utländska huliganer på läktaren är ju bara barnsligt, oavsett om det skulle vara sant eller inte.

    Peter Thunell borde avgå omedelbart

    Puss o Kram

  • gastroll

    QalleK: Jag skulle aldrig acceptera att min unge betedde sig så och jag skulle absolut välkomna ett krafttag från polisen i hopp om att det skulle ge min unge en tankeställare.

    Slå hårt innan det är för sent så man får chansen att bättra sig.

  • Benganfans

    Om min unge betet sig på det visset och jag fick reda på det då skulle jag göra samma sak som Hammarby gör nu.

  • Marcus pappa

    Sector primordius invalidus: ja, jag vet att jag gjorde ett jackass av mig själv i den andra tråden, det beror på andra orsaker än familjeliv och jag får erkänna att jag skäms lite över mig själv. Man man är ju inte sämre än att man kan ändra sig.

    Sector primordius invalidus och Pyrets Pappa: Helt rätt, låt alla som vill gå på fotbll identifiera sig. Glömmer man id, ingen match.

    Niklas G: Instämmer, dessutom bör det vara som i England. Den som stormar en plan ska riskera upp till tre års fängelse.

    QalleK: Att berätta hur det ligger till är väl inte att skylla ifrån sig. Jag är Djurgårdare men väljer ändå att se det som "vi" gjorde fel. Om det sedan påverkade vad som hände i andra halvlek eller inte kommer vi aldrig att få veta. Det är dock tragiskt att det händer Djurgården och Hammarby som jobbar hårt med huliganproblem till skillnad från lillebror i solna.

    Gastroll: Word!

  • Tobbe666

    QalleK:
    Förstår inte vad du menar, menar du att detta inte hade hänt om derbyt spelats på råsunda?

  • Sector primordius invalidus

    QalleK: Vad hände på råttsunda 2004?
    Och om SvFF och polisen ansett att det är "säkert" att spela på Söderstadion så måste väl även Hammarby IF FF lita på det?
    Anledningen till att man vill ha derbyna på Sös är ju för att man vill se till det sportsliga och få spela de matcherna hemma.
    Ska Bajen flytta alla "högriskmatcher" till råttsunda istället menar du?

    Om min 15-åring skulle göra något sådant så har jag [och dennes mor] gjort grava fel under hans/hennes uppväxt men det är hans/hennes beslut att göra så och då får man ta konsekvenserna. Troligen skulle jag kedja fast mig vid honom/henne och vara övervakare fram tills 18-årsdagen

  • QalleK

    Råttsunda 2004- jag var där. Vet inte om råsunda är bättre men den gånge kom dom ju inte in på planen i alla fall. Det har i.o.f hänt förr på råsunda. Vill minnas att BA sprängde grindarna förr några år sedan. Minns även att det var fullt slagsmål mellan djurgårdare och hammarbyare mitt inne på Sös gräsplan när båda lagen låg i superettan (början på 90-talet?)

    Nu blir det visst inga fler derbyn på söderstadion. Polisen måste väl tycka att det är lite säkrare på Råsunda då eller? Är det polisens sätt att straffa Bajen. )

    För övrigt menar jag att problemet är mer komplex än vad folk som skriver på diverse forum verkar fatta.
    Man kanske kan göra en jämförelse med alkohol och bilkörning. De flesta fattar ju att man inte krökar och sedan kör bil. Lik förbannat så är det många som gör det och det händer jävligt tragiska olyckor. Då tror svensson (och kvällspressen) att har man bara ordentliga straff så försvinner problemet. Men ingen vill erkänna att det handlar om att ju mer lättillgänglig och billigare spriten blir desto fler som får alkoholproblem och kör på fyllan. Alltså det som är skönt och kul för mig (lättillgänglig sprit, fler krogar mm.) finns det människor som inte klarar av att hantera. Det spelar det ingen roll om vi inför offentligt spöstraff på torget för fyllstyrning.
    Vad har då det här att göra med fotboll? Jo ? jag gillar att sitta på läktarn och skrika, både i med och motgång. Jag vill inte att fotboll ska bli någon mysig familjeföreställning (detta betyder inte att jag tycker att man inte ska kunna ta med sig sina barn, men jag tycker nog att man är lite ansvarslös om man tar med sina 6-7 åringar till ?norra stå?. Och jag fattar inte dom som ska släpa med sina 1-2åringar på fotboll, för att dom är så rädda för att dom inte ska börja heja på samma lag som pappa.) Jag tycker det är kul när folk skriker ?hata hata göteborg? men det betyder inte att jag inte gillar göteborgare eller göteborg. Och visst njuter man när polarns favoritlag åker på däng. Jag kommer alltid att älska snacket om aporna från skansen och pundarna på söder, men jag kommer ju aldrig ta det på allvar.
    Men det kommer alltid finnas idioter som inte fattar var gränsen går eller som medvetet drivs av kicken att passera gränsen. Vilken triumf det var för huliganerna att se sina flaggor, upplysta av bengaler, på stora uppslag i kvällspressen. Det är sånt som säkrar återväxten?.

    Jag anser att det som hände i måndags är ett kvitto på att Hammarby har jobbat dåligt med sin supporterkultur.

    God natt

  • Marcus pappa

    Reflektioner på "domen"? jag tycker att det var fel att ge bajeb ett poängavdrag. Böter köper jag och jag hade tyckt det var rätt med ett par matcher utan publik. Djurgården kom väldigt lindrigt undan, böter borde varit högre och kanske någon match utan publik. Men jämför Bajens 200.000 och Djurgårdens 15.000 med Umeås 50.000(!) för att politikertal. Det är alltså värre med politikertal än myntkastning? Det är inte så stor skillnad på en planstormning med raketer och ett politikertal?

    Vad tycker ni andra? Tycker mig känna att vi är många här, Djurgårdare, Hammarbuare och AIK:are, som är på samma våglängd. Det måste ju ses som något positivt?

  • Pyrets pappa

    Bötesbeloppet helt ok, att matchresultatet står sig helt ok. Poängavdrag helt galet... Blir ju som att man straffar den våldtagne istället för våldtäktsmännen, Inga jämförelser i övrigt med en våldtäkt...

  • micael

    Varför inte Gnagarna kom in på råttsunda 2004 var ju pga av att det stod dubbla led av kravallpoliser framför..

    Om jag inte minns fel så valde Aik att spela inför tomma läktare själva och inte på "uppmaning" av Korridorsvännerna på SvFF.
    Men dom kanske hade kommit överrens om det på en av sina gemensamma luncher..

    Sedan så vad jag tycker om poängavdragen är inte alls bra... En sak att få poängavdrag pga att det är en del idioter som har med sig pyroteknik, men att få avdrag för att det är idioter som springer in på plan... nä!!
    Böterna helt ok och att Djurgården vann matchen med 3-0 helt ok det med.

  • Mejas Pappa

    micael....hela snacket om gemensama luncher kan du ta å lägga end på en gång...nämn nåt exempel på att aik gynats av dom??

    angåande poängavdraget så anser jag attd är ett skämt...2-3 matcher utan publik + böter hade varit bättre , serien ska avgöras på plan å inte i styrelserummet..

  • Erasmus

    Hmm..angående domen..sent omsider. Marcus pappa skrev: "jag tycker att det var fel att ge bajen ett poängavdrag. Böter köper jag och jag hade tyckt det var rätt med ett par matcher utan publik. Djurgården kom väldigt lindrigt undan, böter borde varit högre och kanske någon match utan publik."

    Mejas Pappa skrev: "angående poängavdraget så anser jag attd är ett skämt...2-3 matcher utan publik + böter hade varit bättre , serien ska avgöras på plan å inte i styrelserummet.."

    Delar helt&hållet dessa uppattningar - Hammarby skulle således INTE fått poängavdrag..dryga böter&publikfria matcher för både Hammarby och Djurgården.

    Frid/E.

  • Sector primordius invalidus

    Enkelt konstaterande, vill man in på plan så tar man sig in på plan.
    Det är irrelevant att diskutera nu om det är ok med poängavdrag eller inte etc.
    3 pinnar back men inga matcher utan publik, nu återstår att se om Bajen överklagar eller inte. Personligen så tror jag inte att de gör det.
    Förhoppningsvis så växer sig laget starkare av det som hänt och har haft möjligheten att gå igenom det här under uppehållet som varit.

    Forza Bajen!

Svar på tråden Bajen fans.....suck!!!