Inlägg från: Mamsie |Visa alla inlägg
  • Mamsie

    nån som ätit en lugnande vid amning?

    slår upp på janusinfo Läkemedel och amning www.janusinfo.org/imcms/servlet/GetDoc

    alprazolam

    Alprazolam NM Pharma
    Xanor
    Xanor Depot

    Passerar över i bröstmjölk. Barndosen uppskattas till 3% av moderns viktjusterade dygnsdos. Irritabilitet, rastlöshet, sömnbesvär har noterats hos ammade barn vid upprepad dosering. Enstaka låga eller måttliga doser torde inte utgöra hinder för amning
    __________________________________________________________
    Jag vet precis vad du menar med att gå på högvarv, det blir en ond cirkel som måste brytas - om inte annat så för barnets skull.

    Var rädd om dig! *kram*


  • Mamsie
    CJK skrev 2006-11-02 15:54:17 följande:
    Fattar inte hur ni ens kan överväga tanken att ta en lugnande tablett för att få sova! Om du känner dig så oerhört trött - sov med barnet på dagen varje gång barnet sover, eller åk bort till en kompis och sov där en natt och låt mannen ge barnet utpumpad mjölk eller ersättning.
    Tack för den kängan!
    Du har uppenbarligen alltid haft kompisar att sova hos, en man som kan och vill hjälpa till, ungar som tar nappflaska, ungar som sover mer än powernaps på 2-15 minuter osv... Gratulerar till att du somnar så lätt och sover vidare utan att vakna o sen ligga vaken i timmar tills barnet vaknar nästa gång.

    Men nu är det så att alla har det inte som du. Så vi andra stackars jävlar måste ta till något som bryter den onda cirkeln. Om inte för vår egen skull - så för barnens skull!
  • Mamsie

    Hej tjejen! Undrade just hur det har gått.
    Insomningstablett är inte alls fel ibland när man bara MÅSTE få sova.
    Eller du kanske ska göra som de andra här i tråden har rekommenderat: lämna bort ungen eller sov gott på sjukhuset?

    Hoppas du snart får ro att somna och sova. Sedan när du inte är så speedad och övertrött kan du prova dig fram till nån avslappningsmetod som funkar för dig. I kombination med insomningstablett kan du skapa en ny vana: Att lägga ditt fina lilla huvud på kudden och somna.


  • Mamsie
    nikolin skrev 2006-12-14 17:18:24 följande:
    Cjk: Nej du kan nog inte förstå det om du inte själv har varit i den situationen, kanske. Du kanske har svårt att sätta dig in i någon annans sits?Eller tycker du att ts verkar vara en ondsint och oansvarig person som behöver lite skäll så hon skärper sig?
    Aha, naturligtvis! Så är det ju: TS kommer att bli mindre ondsint och oansvarig om vi skäller lite.
    *vov vov vov*
Svar på tråden nån som ätit en lugnande vid amning?