• abnocto

    Hur mkt växer man efter fått mens ???

    Är det någon som kan tala om hur mycket mer era döttrar har vuxit efter de fått mens? Vissa säger 5-10 cm, andra att man inte växer alls, men hur är det i verkligheten?
    Min dotter 14 år fick sin första mens igår och hon är bara 155 cm lång. Nu är hon orolig att hon inte blir längre. Själv är jag 175 men av någon anledning är hon såååå liten. Hon har inte vuxit något sista halvåret, suck

  • Svar på tråden Hur mkt växer man efter fått mens ???
  • KickStart

    Man räknar med att flickan växer ungefär 5-6 cm efter det att menstruationen börjat.


    S´Rioghal Mo Dhream= Royal is my race= Clan MacGregors motto!
  • HaJoMi

    Jag var 167 cm när jag fick min mens efter fjärde klass och stannade på 174 cm några år senare

  • cicci85

    Jag va 11 å vet inte hur lång jag va 150 kanske?
    Hur lång brukar man va? Nu är jag 169 så jag måste vuxit en del...

  • Slumraren

    ...och här kommer fröken präktig på självaste julafton :)

    Som du märker TS så är det fullt möjligt att hon fortsätter växa ett tag till, men det finns ingen garanti för det. Därför tycker jag att det känns lite jobbigt när jag i minst två inlägg läser att du tycker att hon borde växa minst några cm till. Vet hon om att du tänker så? Hur kommer hon att känna om hon inte växer mer då? Jag tror att hon kommer att vara mindre missnöjd med sin längd om hon inte behöver känna att också du är missnöjd med henne.

    Det är verligen ingen katastrof att vara 155 och längden går ju knappast att göra nåt åt ändå, så tona ner detta med att du också ser det som ett problem. Den som lever får se, helt enkelt.

  • abnocto

    Undraren: du behöver inte oroa dig, jag stöttar henne oavsett hur lång hon än blir. Hon tar själv upp det här emellannåt men jag har bara positiva svar såsom " korta tjejer är mer populära hos korta tjejer", "eftersom du är intelligent behöver du inte oroa dig", "var glad att du inte blev lång, det är värre" (jag har erfarenhet).
    Hon har varit hos läkaren som sagt att hon inte behöver oroa sig, hon borde bli minst 1.60 beroende på sina föräldrars längd. Och det tror ju ingen av oss på. och jag vill inte ljuga för henne men jag tror aldrig hon blir så lång. Tycker det är bättre att hon är medveten om att hon kanske blir minst i släkten och accepterar det. Och missnöjd är jag absolut inte, det är bara lite tråkigt när ALLA andra i släkten är så långa att en "mutation" måste ha inträffat hos henne.
    Att jag skrev här var bara för att jag ville höra om det hur det var när man fått mens. Ingen vet ju, hon kommer också att få ta blodprover nu för att kolla att det inte är något fel på struman, vilket kan vara ett fel enligt läkarna.
    Så gen GOD JUL och GOTT NYTT ÅR på er. Här sover fortfarandre tonåringarna så strumporna är fortfarande fulla (första gången jag är uppe först)

  • Slumraren

    Låter bra TS! Också bra att ni kollar om det ligger någon sjukdom bakom.

  • skrattigtjej

    Det är bra ts

    Jag fick mens vid 11års åldern tror jag det var.. elle kanske tidigare minns inte redigt.. men iaf...

    Jag var ca 1.30-1.40 när min mens kom.. Jag växte upp till 1.50-1.55cm

    Men jag är mellan 1.50-1-56 cm ibland fråga mej inte vrf jag fatta inte själv :S

    Haha jag krymper och växer

    Men jag har storlek 36-37 i skor med... det är inga problem jag kan köpa damskor som alla andra med..

    men det är som alla andra säger man uppfattas som mindre än vad man är... ibland så tror folk att jag är 12år när jag nu är 19år och folk på stan tror säkert jag är en förvuxen snor unge

    det är dock lite pinsamt gå bland 3:a klassare elle uppåt.. då dem uppnåt min höjd.. men jag sträcker på ryggen och e stolt att jag är den jag är

    Din dotter komme säkert som alla andra kort växta fundera en massa om sin växt..

    jag gjorde det och mamma som med är kort växt samt min släkt bakåt var med kortväxta

    men under mens perioden är det bra att du prata med henne förstå hennes känslor och det är bra som du gör att peppa henne.
    lycka till nuoch kram aom


    Emmy
Svar på tråden Hur mkt växer man efter fått mens ???