Inlägg från: Aussielotta |Visa alla inlägg
  • Aussielotta

    Det supergoa gänget del IV

    Hej Hej på er!

    Såklart att jag också hittar hit. Vill inte släppa er! Känns så tryggt att kunna fråga er och tjöta lite mer er när man känner för det, trots att vi faktiskt inte känner varandra. Vi vet ju knappt hur vi ser ut eller vad vi heter eller bor!!!!

    Härligt Katten, snart kommer din lilla bebbe! Jag tror att bebisen kommer på natten mellan lördag och söndag!!!!

    Brinkly --> Herregud, redan gått ner 14 kg! Hur mkt i vikt tog killarna upp och allt som hör till magen? Själv hade jag gått upp knappt 8 kg och har blivit av med alla kilon och är tillbaka på min startvikt när jag plussade - 56 kg. Känns bra. Fast kroppen har väldigt mkt mindre muskler nu än tidigare. Skall bli skönt att få börja träna/springa osv när den tiden kommer till våren. Just nu blir det promenader i mängder framöver.

    Q --> Angående matlust. Jag har en enorm matlust och äter allt jag kan komma över. Dessutom törstar jag nästan alltid halvt ihjäl känns det som. Dricker vatten och saft soch mjölk som en liten gnu. Har ett ganska stort sötbehov också. Det är väl där man får tänka sig för lite antar jag......Fast min BM sa till mig att jag måste äta ordentligt under amningen för att jag inte skall se ut som ett skeleton efter några månader.... :) Så det är bara att följa hennes råd.

    Kram och trevlig helg på er!

  • Aussielotta

    Hej Hej!

    Ang avslaget, mitt avslag har inte avtagit. Det blöder rätt mycket fortfarande faktiskt. Kliar också eftersom det läker där nere. Stygnen vet jag inte när de ramlar av. De faller väl av efter någon vecka eller två kanske. Gör ni knipövningar? Jag får faktiskt lite ont i magen av att göra såna....men antar att det är bra att göra...

    Brinkly --> Dagen innan min förlossning passade jag på att måla tårna och fingernaglarna, raka benen osv.....preciiiis lagom för att vara fin vid förlossningen. Jag har sett foton på mig efter förlossningen, mascaran har runnit fint på kinden...hihi...och ingen har brytt sig om att hjälpa mig att ta bort det......

    Heja KJ! Nu kommer det en bebis skall du se!!!!

    Dags för frukost!

  • Aussielotta

    Nu finns en förlossningsberättelse även hos mig....Lång blev den också.....HÅll till godo.

    Hur har det gått för KJ? Hur är det med KC? Börjar närma sig för dig också?

    Hur har ni andra det? Mia? Christina? Hoho?

  • Aussielotta

    Finns förresten en bild på magen nu efter förlossningen. Känns härligt att den drar sig tillbaka så fint :)

  • Aussielotta

    Brinkly --> Mitt avslag är inte heller borta. Jag blöder hela tiden, som vanlig mens ungefär. Har även haft lite ont i magen typ runt naveln och däromkring. Hm...Min BM sa att det kan tyda på en infektion. Mitt avslag är fortfarande helrött med lite slemmigt i, blir liksom aldrig brunt eller mindre rikligt. Nåväl, hoppas på att det inte är något farligt, utan att det avtar så småningom. Fast nu har det ju gått 10 dagar, borde ju minska.. Vad var det för tabletter du fick? Vad kan en infektion leda till?

  • Aussielotta

    Brinkly --> Thanx! Då behöver jag inte vara orolig.

    Jag har en fråga om blöjbyte, amning osv. Vår Viggo han bajsar hela tiden, nästan direkt efter amningen, vilket innebär ständiga blöjbyten. Hu rgör ni på natten med detta? Jag ammmar honom innan vi lägger oss, ger honom en ny blöja (fast jag vet att den snart kommer att bli nerbajsad...), sen somnar han kanske. När han sen vaknar kanske efter några timmar så ammar jag honom igen. Då måste jag ju byta blöja igen, men då hinner han ju piggna till coh vill inte somna. Hur gör man detta på smidigaste sätt för att slippa att han blir pigg? Om han inte vaknar på ett par timmar, då har jag hört att man inte skall väcka honom för att ge mat, MEN, efter ett par timmar behöver ju garanterat blöjan bytas och då väcks han ju ändå. Jag tycker detta är supersvårt, svårt att få in några bra och smidiga rutiner på nätterna. Han har dessutom svårt att komma till ro om nätterna (konstigt nog inte dagtid...) pga gaser i magen samt hans jobbiga nästäppa.....

    har ni några tips om hur ni gör med nattamning och blöjbyten för att det skall gå smidigt till?

  • Aussielotta

    mia --> Jag har också svårt att få Viggo att sova i sin egen vagga. Jag tror att han har ont i magen efter amingen och vill ligga hos mig i sängen. Problemet är att det blir väldigt trångt med oss alla tre i vår 160 cm-säng.Vi har försökt få honom att sova i vaggan och det funkar ibland. OFtast sover han hos oss nu i början. På dagen ligger han på sitt täcke i vår soffa eller på sängen. Skall prova att vänja honom vid vaggan även på dagen.

    Jag funderar på att sluta dricka mjölk och istället köra sojamjölk eller laktosfri mjölk ett tag. Men vet inte om det är det som gör att han får ont i magen. Eventuellt kanske han sväljer för mkt luft när han ammar?

    Ang blöjbyten, jag antar att man får lugna ner sig lite med det här med blöjbyten. Jag får så dåligt samvete när jag vet att han ligger där med bajs i blöjan, men han klarar säkert mer än vad man tror. Jag brukar kleta på lite Inotyol på skinkan/stjärten för att liksom skydda rumpan mot bajs. Verkar som det funkat ganska bra. Om man byter så ofta som vi gör, kommer vi att bli ruinerade av blöjkostnaderna...haha....

    Nån som vet när man kan testa att sätta honom i en babysitter?

    En annan fråga om avslag. Mitt avslag avtar inte. Nu är det båda brunt, rött och slemmigt. Nu idag kom det ut nåt som jag tycker var fullständigt vidrigt. (Varning för känsliga!). Det var en slemmig "hinna" som var brun/grå, såg ut som en snigel nästan, och täckt av blod. Superäckligt. Känns inte helt rätt. Nån som vet vad det kan vara? Det var liksom inte blod, utan som en hinna som man kunde dra ut och sträcka på (japp, jag testade, för jag var tvungen att se vad det var för nåt...). Lite orolig blir jag faktistk. Desstuom gör det lite ont i magen samt tryck över blygdbenet, men inte så himla mkt.

    Ang vikt, jag är nöjd med att jag gått ner alla mina kilon, och har inga ambitioner att gå ner mer, men inser att det finns en viss risk att man gör det ändå genom amningen. Däremot har jag fortfarnde svårt att få på mig mina gamla byxor över höfterna, antar att bäckenbenet har vidgat sig...

    Hur skall ni göra på julafton? Hur skall ni fira?

    Kram på Er!

  • Aussielotta

    Hej Hej!
    Nu har vi varit på BVC och lillen har gått upp till 3735 gram nu (totalt +440 gram) och vuxit 2 cm! Känns bra att han verkligen får i sig sin mjölk, även fast han (enligt mig) har ett kasst tag om bröstet. Enda problemet är väl att han antagligen får i sig luft när han har dåligt tag. Men men.
    Inatt har vi sovit gott. Viggo la sig 23, sen vaknade han 01, bytte blöja, ammades, vaggades till sömns i min famn, somnade, vaknade 04, samma procedur, vaknade 05, behövde bara klappa honom på magen, vaknade 0630 och ammades/bajsades. Hela dagen idag har han sovit (Förutom på BVC) i vagnen när vi gått långpromenad! Härligt i solskenet!

    Ang napp så skaffade vi en bra napp till Viggo. Jag fick också rådet att inte använda napp förrän han har bra sugteknik. Jag tycker väl som sagt inte att han har så bra teknik, men uppenbarligen får han ju i sig mat. Han har iofs börjat tappa bröstet lite nu på sistone. Tror vi skall dra ner på nappandet, han sover inte med nappen, men får den vid skötbordet eller när han ligger och gnyr och vrider och vänder på sig. Det är inte alltid han vill ha den dock. Jag tycker gott att han kan få ha sin napp ibland, det är ju liksom som en liten snuttegrej för honom. Jag skulle inte heller orka ha honom vid bröstet hela tiden för att snutta lite mat eller bara gosa. Nä, jag vill ha så fasta rutiner som möjligt, försöker hålla på 2-4 timmar emellan amningarna om det går, vilket det kanske inte alltid gör. Ibland får han lite oftare, särskilt om jag vet att han inte fått i sig så mkt vid tidgiare amningstillfället.

    Mia --> Du måste varva ner lite. Kan inte din make göra en större del av hushållsarbetet? Min sambo gör mkt mer nu än tidigare, vilkt är skönt. Jag springer väl iofs också runt en hel del och plockar i ordning och grejar, men försöker också ta det lugnt och vila emellanåt. Jag får min bästa vila på morgonen mellan kl 07-0930, då Viggo sover. Härligt, sen är jag rätt pigg!

    Nä, nu måste jag betala räkningar!

    Kram på er!

  • Aussielotta

    sessa --> Viggo sover gott om nätterna, men ibland är han svår att få att somna om pga gaser/ont i magen, men det brukar gå över efter ett tag när vi klappar honom på magen och gör lite benmassage eller håller honom i famnen. Tror han behöver närhet. Minifom är för gaser imagen, vi kör det vid varje måltid, tror att det blivit bättre men vet inte riktigt....

    Jag läste att om bebisen sover gott om dagarna, så sover den oftast gott om nätterna också. Jag tror kanske inte på att försöka hålla den lille vaken lite mer om dagarna, för att få honom att sova bättre på nätterna. Tror inte de fattar det där riktit ännu, med dygnsrytm. Jag låter honom sova så mkt han vill, men han brukar ha en vakenperiod per dygn ungefär. Igår var det på kvällen runt 20-23-tiden. Då verkade han lite orolig och rastlös. Verkade som han ville ha mer mat. Läste i en amningsbok att de oftast vill ha mer mat om kvällarna och sen eftermiddagarna, så det stämmer väl, får väl ge honom mat lite mer ofta om kvällarna då. Inatt sov han gott iallafall, somnade 2330, vaknade 02, 04 och 07....nu sover han hos pappa och jag äter frukost och kollar mail.

    En fråga om bajs; Viggos bajs är grönt emellanåt, eller gul-gröntblandat. Läste nånstans om att det kan bero på att han bara får i sig den laktosrika mjölken som rinner till först och att han inte får i sig den feta mjölken som kommer sist...och att detta då kunde leda till gase (vilken Viggo ju har) och att bajset blir grönt....Nån som hört nåt sånt? Jag vet att bajset kan ändra färg beroende på vad jag ätit, men jag kan inte komma på vad jag skulle ha ä´tit varje dag som ger honom grönt bajs?!?!?

    Nån som hört nåt från KJ?

    Kram på er!

  • Aussielotta

    Åh, KJ, gud var roligt att du äntligen fått din lilla Meja hos dig! Du får berätta mer om förlossningen när du har tid och ork! Grattis igen! Så söt hon är!

    Idag har vi varit hos min mormor och hälsat på. Visat upp lille Viggo för henne, som hon tyckte var såååå bedårande. Det är inte första barnbarnsbarnet för hennes del, men ändå kul att få ett till. Hon är 85 och fruktansvärt pigg, men man vet ju aldrig. Vill ju passa på att visa upp miraklet i god tid....

    Julklapparna är inte köpta ännu. Synd att jag inte hann med allt innan förlossningen, men som höggravid och precis ledig från jobbet och hällregn, så orkar man ju inte springa runt på stan som en tätting...men uppenbarligen tillräckligt mkt springande för att sätta igång förlossningen i god tid innan jul. Imorgon är jag ensam, Jonas 10 pappadagar är nu slut och jag får sköta mig själv. Har en del att fixa med henne imorgon, så antagligen blir det lite sånt och kanske en tur med barnvagnen på stan. Min sambo vill absolut inte att jag går i affärer med Viggo, men jag känner att jag MÅSTE nästan gå in i nån affär för att det skall kännas kul att gå på stan, det blir änna lite ensam och tyst annars...hihi....jag är bara fööööör rastlös av mig....hihi....Får bli nån lugn och folktom affär isåfall....På eftermiddagan kommer två goda vänner till mig med sina söner Alfred (4 mån) och Gustav (typ 10 veckor)och hälsar på. NÅgra timmar senare ansluter deras makar samt min sambo för lite glögg och gottis hos oss. Blir trevligt. Kul att ha två nära vänner med små bebisar :) Lär bli kul i sommar när man kan picknicka osv!

    Nä, nu skall jag umgås med lille Viggo.... :) Kram Kram

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV