Inlägg från: Aussielotta |Visa alla inlägg
  • Aussielotta

    Det supergoa gänget del IV

    Syster --> Jösses, sover Maja hela natten fram till kl 06? När går hon och lägger sig då? Skulle också vilja att Viggo sov hela natten igenom. Inatt sova han iofs från 2330 till 0430, så det är väl rätt bra det med + att han somnar om direkt efter nattamning och blöjbyte, det är skönt, så man slipper sitta och vagga honom till sömns.

    Christina -> Mitt tvättberg växer också. Det är nytvättat men ju större högen blir desto skrynkligare blir kläderna, eftersom man ibland rotar i högen efter vissa plagg. Det ligger massor av plagg i stl 50 och 56 i högen, som jag vill stryka och lägga undan, men jag är så lat, så trist liksom. Nu är det stl 62 som gäller för Viggo. Plaggen är lite stora, men 56 är helt klart för små.

    Bra att återkontrollen gick bra. Jag hoppas på att min kontroll också skall gå bra, så att jag kan börja träna såsmåningom. Har väl planer på att vänta i ca 1 månad till innan jag kör igång lite lätt på gymet igen. Jag är en sån där tjej som gillar att vara ute och springa, men har inte gjort det på säkert ett år nu, och jag längtar verkligen efter att få göra det. Ser så himla härligt ut när folk är ute och springer när det är plusgrader och solsken ute. *längtar*. Så länge får jag gå mina dagliga promenader på 1-2 timmar.

    Just nu kör vi inget preventivmedel alls, men jag funderar på minipiller och sedan kanske spiral. Jag är lite orolig för spiral, rädd för att få svamp av att ha en sån mojäng där "nere", fast det kanske inte ökar risken för det iofs.

    MInipiller är väl jobbiga för att man måste ta dem vid samma tidpunkt eller? Dumt å missa nåt, jag har inte planerat att skaffa ett barn till på några år iallafall....:) När kan man börja med vanliga p-piller, är det efter att amningen är helt över eller? Jag skall nog inte amma så himla länge, tänkte 6 månader + den tid det tar att avvänja honom, så efter det blir det väl p-piller som gäller.

    Mia --> Kajsa skall väl med till Barca antar jag?

  • Aussielotta

    Syster --> Va härligt att hon sover så länge. Jag längtar till dess Viggo sover så. Han sover iofs väldigt bra redan nu tycker jag, men det varierar lite från natt till natt. Igår nattade jag honom kl 2230, men han sov väldigt ytligt och vaknade 2330 och då gav jag honom en liten slurk mjölk, somnade kl 24 och sov till 05, fast jag vaknade några ggr däremellan av att han tjorvade sig i sömnen och snorade. Valde dock att inte ta upp honom, mest av lathet från min sida, jag var så himla trött och dessutom var han ju inte vaken.

    Nu ligger han och sover på soffan. Han är jätteslö idag. Nyser mycket. Känns som han kanske dragit på sig en liten förkylning...inte kul. Tänker trots det gå ut en promenad idag. Strålande fint väder och plus 2 grader. Borde ju inte vara några problem bara man pälsar på honom lite om huvudet.

  • Aussielotta

    Que --> OJ, tänk om du är gravid redan igen. Vore fräckt. Själv är varken jag eller min sambo intresserade av syskon till VIggo än på ett tag. Jag och min bror har vissserligen 1 1/2 år mellan oss, vilket varit roligt, men jag vill komma igång och jobba igen innan vi planerar ett till barn.

    Jag tycker att ni alla verkar ha sex så himla ofta och enkelt. Hur får ni till det när ni har sex, var "förvarar" ni bebisen? Jag kan tycka att det känns lite konstigt att ha sex när man vet att lilleman ligger i vaggan bredvid och kan vakna när som helst eller gör ljud ifrån sig...känns småskumt tycker jag. På dagtid på helgerna sover sällan Viggo och det är sällan man är intresserad av sex mitt på dan på helgen (tycker jag). SVårt att pricka in Viggos sömntider och så skall man ju vara pigg själv också och på humör för sex.

    Förhoppningsvis är inte Viggo förkyld. Han har ingen feber och allmäntillståndet är bra. Han nyser iofs väldigt ofta, men det kommer inget snor. Däremot kunde jag dra ut två megastora gröna busar ur nosen på honom i morse....(äckel-varning)....men då blev det lättare för honom att andas :) Jag kör också med koksalt vid behov (särskilt nattetid), men inget annat.

    RS --> Vet inte hur det yttrar sig, men tror att man skall ha feber också.

  • Aussielotta

    Q --> Det är som du säger inte värst tändande med bebis i sin närhet när man myser, men man får helt enkelt vänja sig :) eller avhålla sig....vilket är uteslutet....hihi.

    Ja visst växer dom snabbt! Fina mått Elina har!.

    Det är säkert äl-flytningar, eller så är det bara vanliga flytningar. Jag hoppas på det förstnämnda :) Vore så kul om ni kunde få barn så tidigt inpå förlossningen :) Det är inte helt vanligt.

  • Aussielotta

    Guten morgen alle leuten!
    Här är det ösregn idag. Blir ingen promenad med Viggo idag, orkar inte gå ut i regnet. Blir en fika hos en kompis istället vid 13-tiden. Trevligt!

    Q --> Har du testat med äl-stickor, har det givit något utslag?

    Mia --> Låter som en bra resevagn! :)

    Förkylningar --> Jag tycker det låter så konstigt att Viggo och Kajsa skulle ha varit förkylda så himla länge. Jag upplever inte Viggo som förkyld, så som man själv är när man är snorig, men han är tjock i näsan, särskilt om nätterna. Undrar egentligen varför han har den här nästäppan, kan kanske vara att körtlarna bakom näsgångarna är förstorade eller nåt sånt. Det kommer ju liksom inget snor när han nyser.... Jag har också börjat vänja mig vid nästäppan, men den är jobbig för Viggo tror jag ibland, då han sover lite oroligt emellanåt. Då hjälper koksalt, även fast det för mig låter som det blir värre i nosen för honom då....

    Kopparspiral eller hormonspiral. Det är väl bara kopparspiral som gäller väl så länge man ammar, eller? För annars kan man väl köra p-piller, och det går ju inte. Jag vill helst ha p-piller, men inser att jag får vänta med det.

    Q, sessa och Mia --> Vacker är inte det ord jag skulle välja för Viggo, men precis som Mia säger; söt och charmig...kan också ligga och titta på honom i evigheter, titta på alla små miner han gör i sömnen, hur han andas, hur han spottar ut nappen när han är på väg att somna in, hur han sprattlar med de små armarna och tittar storögt på mig och ler och se hur lycklig han blir när han får mat :) Mysigt!

  • Aussielotta

    mia --> Vet du vad som ändå var skumt var att läkaren konstaterade att Viggo INTE hade trånga näsgångar..... weird...kanske är det körtlarna bakom näsan då som är för stora. Viggo är bara dålig på natten och vi kör koksalt på nätterna, men inte på dagarna.

    Q --> Det var jag som frågade om det där med amning och ge bröstet hela tiden. Jag vet inte vad som är rätt eller fel. Jag vet iallaflal att Viggo har ett sugbehov som är väldigt stort och för mig hade det varit jobbigt att erbjuda bröstet varje gång han behöver suga lite. Nappen är hans vän och jag trivs med att han trivs med den. Tror inte att det kommer att bli svårt att vänja av honom vid den, eller hoppas iallafall inte det. Hade han inte tagit nappen hade han hittat tummen och den är ju svår att vänja av honom vid isåfall...tummen sitter ju där den sitter....Som tur är suger Viggo inte på tummen. Jag tänker egentligen inte så mkt på det där med napp/tutte osv. När Viggo är så stor så att han kan springa med kompisar så är min ambition att han inte skall ha napp längre (hoppas att han skall sluta vid 2 års ålder som senast) och han ammar definitivt inte då. Jag tänker försöka börja med smakisar vid 4-5 månaders ålder och lite gröt kanske och helamma samtidigt och se vad han säger om det.

    Nä, dags att sova :)

    God natt på er!

  • Aussielotta

    Mia --> Jag och Jonas har alltid gått och lagt oss sent. Känns inte som om Viggo vill lägga sig så tidigt som 21. Vi brukar börja ge honom sista målet mat, ta på pyjamas och ny blöja runt 22-22.30-tiden och när allt det är färdigt och det är dags att sova så har tiden runnit iväg. Jag lägger mig aldrig förrän jag sett att Viggo somnat in lite lätt eller helt...känns som han liksom känner av min närvaro om jag lägger mig samtidigt och därför lättare håller ögonen öppna. Jag låter honom ligga i sin vagga i rummet och går in till honom då och då och stoppar in nappen, klappar honom på huvudet eller vaggar vaggan lite för att han skall somna....SEN kryper jag ner i min säng. Under tiden passar jag på att göra lite knipövningar och lite armhävningar och sånt :)

    I går kväll fick han mat vid 2250-tiden, men åt nästan ingenting, somnade kanske helt vid 2315. Han hade fått mat varannan timme under hela kvällen, eftersom det verkade som han var hungrig hela tiden, kanske har han en tillväxtperiod. Tänkte att han sover säkert inte mer än en timme tills han blir hungrig...men icke, han sov som en stock till kl 0450, åt och sov till 07 då jag la honom i vår säng.

    Mia --> Hoppas att efterkontrollen går fint! Jag skall till BM i morgon, så jag har en dag till på mig att knipa för fullt :)

    Nån som har nåt tips på vad man kan önska sig i doppresent till Viggoliten? Jag vill gärna ha en TrippTrapp-matstol, så en sån skall vi nog önska oss. Jag gillar inte silver- och tenngrejer, så det går helt bort. Inte heller mesiga tavlor med änglar å sånt. Finns kanske inte så mkt att välja på då, eller? Den silvriga sångboken kommer jag att önska mig, likaså en dopsked (Det enda av silver jag vill ha).....

    Dags att duscha och bädda sängen!

  • Aussielotta

    Mia --> Viggo bajsar inte längre på nätterna, kankse litelite grann, typ som en tiokronas storlek eller ntå. Däremot kissar han och jag vill inte att han skall ligga i en så tung blöja, ibland läcker det om han kissat mycket, så jag byter blöja på natten också. Fast då sitter jag i vår säng och gör det. Torkar ingenting, utan bara byter lite snabbt. Han verkar inte störas av att jag gör det, annars hade jag inte gjort det.

  • Aussielotta

    Ang kulor så har jag köpt Apotekets Vagitrim. Jag tycker dom är läskiga och har inte använt dem mer än 2 ggr hittills. Det gäller at ha disciplin att använda dem....jag vet iallaflal att jag kniper rätt nu, så jag försöker knipa hela tiden utan kulor. Ska bli kul att se vad bm säger imorgon på efterkontrollen.

    Jag tycker det är käckt att byta blöja i sängen. Jag smetar inte in någon salva eller liknande på natten, däremot tar jag alltid inotyol i stjärten p åViggo för att undvika röd stjärt, som han verkar tendera att få ibland. Om Viggo har bajsat så byter jag bara blöja och torkar och tvättar honom på morgonen ordentligt. Torkar bara bort det värsta på natten.

    Jag är morgon- OCH kvällsmänniska som tur är. Känns skönt att inte behöva så mkt sömn, fast visst känner jag att jag i det stora hela får för lite sömn nuförtiden. Jag borde kanske sova middag oftare än jag gör. Jag prioriterar att gå ut med Viggo istället. Idag var jag ute från 13-1530 och promenerade. Brukar gå cirka 2-3 timmar om dagen (inklusive några rundor in i affärer...hihi).

    Nä, nu skall jag käka lite. Skall till svärmor en sväng ikväll.

    Kram kram

  • Aussielotta

    Godmorgon på er!

    Usch, inatt har jag inte sovit nåt vidare. Viggo ville inte somna igår. Testade att lägga mig samtidigt som honom, men han kom aldrig till ro. Känns som han vet att jag ligger där och väntar på att han skall somna....

    Mia --> Japp, Viggo sover hela tiden när vi är ute. Han vaknar istort sett aldrig, kanske när jag är inne i en affär och står i kö eller så...då blir det kanske lite varmt i mössan på honom och då vrider han sig lite, men vaknar aldrig. Skönt. Däremot så sover han inte så mkt när vi väl är hemma. Han är ju liksom lite utsövd då. Jag kan alltså sällan ta en middagslur..... :)

    Jag tycker också att napp är suveränt. Han älskar ju sin napp och jag tror inte heller att det blir svårt att vänja av honom vid den. Jag ammade också var 3:e timme förut, kanske till och med mer sällan i början, men nu verkar han vara inne i en tillväxtperiod för han är hungrig hela tiden känns det som och då ger jag honom mat varannan timme om jag måste....

    Mia --> Jag funderade också på sovrutiner.. Funderade på när man skall försöka få in att Viggo skall sova middag. Är det för tidigt att försöka introducera nåt sånt? Han kan ju inte direkt bli trött av att leka ännu...hihi...men kanske om man lägger honom på ett tyst ställe samma tid varje dag, så kanske han lär sig att sova lite då?

    Christina --> Ja, Viggo är vaken som sagt nästan hela dagarna, med undantag för vagnpromenaden. Svårt att hinna med nåt annat när han är vaken. Jag känner mig som en dålig mamma om jag inte skojar med honom, aktiverar honom på mage, luftar hans stjärt osv när han är vaken...men det skulle ju innebära NOLL egentid för mig då. Jag tar med honom i babysittern till datorn, köket, badrummet osv. Vet att han inte skall sitta för länge i den, men det är svårt att låta bli ibland. Babygymet gillar han iofs, kanske skall lägga honom där ltie mer.

    Ang äta snabbt --> Viggo har alltid varit en snabbätare, färdig på 15-20 minuter, men kanske äter han ännu snabbare nu. Fast jag märker inte direkt nån skillnad.

    Usch, snart skall jag gå på efterkontroll. Det ser mörkt ut ute, det kommer säkert börja regna när jag skall gå iväg. Trist, för det är en bit att gå. Bilen är dumt att ta, dåligt med parkeringar utanför BM och dessutom tror jag inte Viggo gillar att sitta i babyskyddet under hela BM-besöket.

    Nä, dags att ge Viggoliten lite käk!

    Kram på er!

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV