Inlägg från: misun |Visa alla inlägg
  • misun

    Det supergoa gänget del IV

    Hej tjejjer!! Nu har jag lagt in några bilder. Jag försöker kika in här en gång om dagen men det är svårt. Tiden bara springer i väg. Jag ser att ni diskuterat vikt, jag kan meddela att jag har ca 1.5 kg kvar till ursprungs vikt. Har väl tänkt att försöka gå ner 5 kg till utöver det, man kan ju passa på liksom!

    Min lilla bebis snorvlar precis som Viggo, trist som tusan men jag börjar vänja mej. Avslag har jag hur mycket som helst. Antar att det är bara att vänta och se. Bajsiga blöjor om natten låter jag vara. Om det inte är så att hon skjuter salut ordentligt. Eller om det sker väldigt tidigt på kvällen/natten. Det brukar låta värre än det är, mjölkbajset är inte frätande som "stort" bajs är så jag tror inte att det är någon fara..
    Har svårt att få Kajsa att somna om i sin egen säng. Hon somnar efter kvällsamning i sin säng och vaknar ca 3-4 timmar senare för natt amning. Efter det är det stört omöjligt att få henne att somna i sin säng. ´Brukar ta med hennes täcke och kudde över till min säng när jag ammar för att behålla värmen, så att det inte känns så kallt att lägga sig i sin säng igen, men hon vill så gärna snusa nära mej. Så då får hon väl det. Någon som har något tips eller låter ni era barn sova hos er?

    Oj det var mycket på en gång.
    Jag saknar er allihopa så, men hinner inte kika in här så ofta. Hoppas vi hörs snart igen!
    kram
    Mia

  • misun

    Hej hopp tjejjer.

    Ytterligare en dag med strålande solsken. Tyvärr har jag liksom inte kommit utanför dörren ännu. Jag hinner inte med riktigt som jag vill. Antar att det kommer. Jag tar en dag i sänder. Inatt har min lilla skrutta varit lite bökig. Har vaknat tre eller fyra gånger istället för sina vanliga två gånger. Jag är nästan i coma själv när jag ammar så jag känner inte att jag är så påverkad a v det. Det är värre för maken. Han vaknar när hon snorvlar och bökar för att hitta bröstet, han kan inte somna om lika lätt som jag kan. Jag dönar av direkt när hon ammat färdigt.

    Just nu ligger hon och sover. Hon brukar sova två timmar på förmiddagen typ från elvasnåret och fråmåt. Det är så skönt. Då springer jag runt som en galning här hemma och röjjer, dammsuger, slänger i en tvättmaskin, kör mitt lilla "träningsprogram" osv. Och så försöker jag sätta mej ner, dricka lite kaffe och bara läsa tidningen och/eller springa in här och läsa och skriva lite. Sen vaknar hon och mjölk/bajs/gos cirkusen är igång igen . Lika glad jag är när hon somnar sött så lika glad är jag när hon vaknar. På två timmar har jag hunnit börja sakna hennes blick och söta mun.
    Kram på er.

  • misun

    Hej hopp.
    Lotta, jag har förstått att mjölken på kvällen är "lättare" än den som produceras resten av dygnet. Den är dessutom mer lactos rik.. Dom blir liksom inte mätta av den utan vill tutta hela tiden. Jag blir imponerad av er som lyckats få till någon form av dygnsrytm. Vissa dagar sover kajsa hur mycket som helst, andra dagar är hon vaken väldigt långa perioder. Det enda hon gör varje dag lika är att hon har en lång sömnperiod på förmiddagen. Sen kan´eftermiddagen se ut hur som helst. I går blerv det kardinalknas när hon somnade vid åtta på kvällen. Hon somnade då för natten och sov till kl 24!!!. Sen var det svårt att få henne att sova igen. Hon somnade ca 01,00 och sov till 03.00 sen var hon kinkig i någon timme, snorvlade som bara den. sov nån timme för att sen vakna igen. Vid halv sju gick jag upp och donade lite, sen somnade hon igen vid åtta och då sov vi båda två till kl tio. skööööönt! Idag verkar hon väldigt trött och har sovit mellan halv elva och tolv och är nu på väg att somna igen. Det tar styggt att vara uppe halva natten! Ikväll hoppas jag att vi

  • misun

    Katten!!! Va kul!! Lilla Meja. Måste springa in i ditt krypin på en gång!!!

  • misun

    Hej tjejjer. Näe, nattskiftet är verkligen inte kul. Oftast så sover min skrutta en liten längre period första skiftet, och då sover hon i sin säng. Då verkligen "paniksover" jag, fem kvart i timmen! Dom tre-fyra timmarna hon sover då är sååååååå djäkla sköna. Sen kan det bli lite si och så med sömnen. Hon snörvlar så om natten. När hon har jobbigt att andas så är det klart att det är svårt att komma till ro. Även jag längtar tills hon blir liiiite större. En väninna till mej säger att efter tre månader så kan dom lära sig att sova i stort sett hela natten. Vilken LYX!! Jag hoppas verkligen att det blir så.

  • misun

    Hej hopp!

    Katten, vilken fin förlossningsberättelse. *ler med tårar i ögonen*

    God jul på er allihopa. Ha det så jätteskönt och stressa inte ihjäl er.

    Apropå avslag-
    I torsdags var jag på jobbet och fikade, plötsligt känns det som om jag kissar på mej. Det rinner utmed benet och jag kan inte kontrollera det. Jag kniper för kung och fosterland men utan resultat. Det fortsätter att rinna. Jag ger Kajsa till en av mina kollegor och rusar till toan. Jag upptäcker att det är färskt blod i hela byxan. Som tur är har jag mörka jeans så det syntes inte utanpå, men inuti var det helt rött. Det kom sen en körare till med blod lite senare på dagen. SEn dess är det bara lite brunt i trosorna... Kändes jätteläskigt. Jag antar att det är helt normalt och det kan hända igen, jag hade tänkt att börja med lite mindre bindor men jag fortsätter nog nån vecka till med stora bindor om det skulle upprepa sig.

  • misun

    hej tjejjer. god fortsättning på er. min lilla snorpa har tack och lov inte ont i magen, det räcker att hon är förkyld. julen har varit fullspäckad med aktiviteter vilket gjorde att jag bröt ihop i förrgår och bara grinade. Jag var helt slut, kajsa var snorig och ledsen och det verkade inte som om jag kunde trösta henne. Tack och lov är maken lite stabilare i psyket än jag just nu så han tröstade mej och såg till att besök/aktivitets schemat i framtiden blev rejält reducerat. skönt. Jag ser att ni vägt era guldklimpar, kajsa skall vägas om en vecka, det skall bli så spännande att se hur mycket hon´vuxit, för vuxit det har hon!

    grattis till sessa i efterskott!!

  • misun

    Godmorgon eller godmiddag eller vad det nu är för tid på dygnet!

    Jag har invigt min avensispump idag. Funkade förvånansvärt bra. Nu måste jag bara lära mej hur jag skall ta hand om mjölken. Det står nu i en flaska i kylen. Antar att jag skall frysa mjölken sen. hmm.

    Brinkly.
    Jag dör, en middag på krogen. va härligt. Antar att man blir lite tuffare när man är veteran som du.. Min kajsa är så oberäknlig så hon kan vakna när som helst. Försöker klocka henne så att jag skall lära mej hennes rytm, men det är nya tider varje dag. Antar att det blir bättre när hennes förkylning släpper.

    Katten
    Jo, klart man är orolig för rs-viruset. Men jag tar tempen på kajsa varje dag och försöker ha koll på hur mycket hon äter. Så länge hon äter, sover, bajsar, kissar och inte har någon temp så behöver jag inte vara orolig, (enl sjukvårdsupplysningen) Jag skall dock vara väldigt uppmärksam på henne.

  • misun

    jo en sak jag fubderar över. amningströjor, har ni några favoriter? har köpt två st från hennes, men dom är inte bra. har en från boob som är bättre. nån som har tips på nåt annat märke?

  • misun

    Lotta

    Jo, jag tar tempen varje dag på kajsa eftersom hon är förkyld. vill veta direkt om det sker någon förändring i hennes allmäntillstånd. Jag använder bröstpumpen i bland då mitt högra bröst är så sprängfullt med mjölk så kajsa blir formligen dränkt i mjölk när hon skall amma det bröstet. Det blir lite lättare om jag "lättar på trycket" först liksom. Även jag ammar ett bröst i taget, kör ett amningsrace, går upp och byter på kajsa, gosar lite och sen kör jag från samma bröst igen. Onej, nu tjuter hon, hej då på en stund!

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV