Inlägg från: Aussielotta |Visa alla inlägg
  • Aussielotta

    Det supergoa gänget del IV

    Christina --> Jag tror Viggo också föredrar att ha huvudet åt ett håll, han har huvudet mest åt vänster, kanske för att jag alltid bär honom mot höger axel. Även när han ligger på mage så är huvudet åt vänster mestadels. Vad skulle man göra åt det? Gå på sjukgymnastik?

  • Aussielotta

    sessa --> Va kul att León sov bra inatt. Låg han i sin egen säng hela natten?

    Q--> Jag försöker aktivera Viggo när han ligger på skötbordet. Då låter jag honom lufta lite och så skojar vi, jag pratar med honom hela tiden och ibland härmar vi varandra när vi gör olika läten. Tror jag han tycker är kul. Sen ligger han i babygymet och då försöker jag sitta bredvid - antingen vid datorn (hehe...) eller bredvid och tittar och pratar med honom. Jag brukar lägga honom på ett mjukt täcke på magen och träna hans nacke. Han gillade inte att ligga på mage för en vecka sedan, men nu gillar han det. Han verkar vara en enveten kille, han vill verkligen vända sig, men lyckas inte. Har bara lyckats en gång hittills. Troligen mer slump än regel. Sitter han i babysittern tex när jag äter frulle, så sitter jag bredvid honom och han tittar intensivt när jag äter. Jag pratar med honom och gullar med honom emallan tuggorna. Ofta ligger han med ansiktet mot mig i mitt knä. Då får man möjlighet att ha ögonkontakt och skoja och lära honom använda sina händer. Jonas brukar ofta sitta med honom så. Vi vill helst inte lägga honom så mkt på golvet, då vi har det dragigt längs golvet. Han blir så himla kall då. Viggo har börjat gilla leksaker väldigt mycket, så det går att aktivera honom med såna rätt länge.

    Jag tror inte man skall överstimulera de små heller. Idag har jag varit jättekass på aktiviet, då jag själv känt mig lite hängig. De får nog tillräckligt med intryck ändå. Jag tycke det är viktigt att man har mycket ögonkontakt och ler mot dem, tror de känner sig tryggare då.

    Gick en mastodontpromenad i raskt tempo nu på eftermiddagen. Glömde plånboken hemma så jag kunde inte köpa nån färdkost...vilket ledde till att jga fick värsta låga blodsockret och yrsel...inte kul. Nu värmer jag mat i mikron, skall bli gott.

    Har lagt in två söta bilder på Viggo när han var 3 dagar gammal. Han är så liiiiiiten ju. Den ena bilden är så skön, den där han nästan tuggar upp hela händerna. Ser ut som han aldrig sett mat tidigare.....hihi....

  • Aussielotta

    sessa--> Ja, det förstår jag att du föredrar sömn framför ingen sömn :) Om han då ligger i er eller sin säng kan ju kvitta... :) Skönt iallafall med sömn.

    Igår var vi hemma och fikade hos några kompisar. Viggo var så söt så, han låg halvt upprätt i deras soffa och småsov och gosade och skrattade om vartannat. Sen när vi kom hem och skulle lägga lillkisen så blev han pigg....*suck*...han somnade kl 00 till slut efter att han snuttat lite på bröstet. Sen sov han till 0630 :) Härligt. Då vaknade jag och hörde att hans mage kurrade och att han låg som en banan. Ibland undrar jag om han verkligen kan vända sig tillbaka från det läget....så jag hjälper honom att lägga sig tillrätta ibland. Det roliga är att även fast hans mage kurrar och han uppenbarligen är hungrig, så gör han inget väsen från sig. Han småsover och egentligen tycker jag det är supersvårt varje natt att veta om jag skall ta upp honom eller låta honom sova vidare. Om jag låter honom sova vidare så kan det bli så att han vrider och vänder sig lite, vet inte om det är av hunger eller vad det är...nåväl...så kan det vara. Hur gör era bebisar hörda när de vill ha mat om nätterna?

  • Aussielotta

    Hej på er!

    Här har det skrivits mycket ser jag. Vår natt har varit okej. Viggo somnade inte förrän vid 24 och vaknade vid 0330, mat och sen somnade till 08, då han fick komma över till vår säng och få mat och sen sov han till 0930. Nu ligger han i babygymet och sparkar med fötterna mot nåt prasslande...det tycker han är kul verkar det som.

    Viggos nattsömn är bra nästan alltid. Tror inte jag behövt vara uppe nån natt och försöka få honom att somna mitt i natten. Han somnar alltid om efter nattmålet. Det är skönt.

    Katten --> Det är nog som du säger att Viggo och även din lilltjej söker efter bröstet i sömnen när de är hungriga. Jag tar som sagt nästan alltid upp honom när han är sån.

    Mia --> Jag har märkt samma sak med Viggo det där med utvecklingssprånget vid 8-10 veckor. Han kan så mycket mer helt plötsligt. Det är kul att läsa såna böcker och se att det faktiskt stämmer.

    Provade att sluta med minifom iförrgår och det började bra, men sen tyckte jag att han fick lite ont i magen eller så var han bara supertrött för han somnade direkt som en stock i min famn. Vi började ialalfall med minifom igen, det skadar ju inte. Dumt att sluta med ett vinnande koncept. Om vi skall sluta med minifom så får det nog bli att vi minskar ner stegvis.

    Sessa --> Va trist att León inte sover. Hoppas att det bättrar sig. En sak som är säker är att man inte kan säga att det finns några direkta rutiner nu när de är så små. Saker och ting kan ändras över en natt helt klart.

    Mia --> Vicken trist svärmor...är ju så jäkla trist att snacka med såna egocentrerade människor och som inte har någon verklighetsförankring...

    Katten --> Ett sånt projekt som du med upprensande av "papper" ligger i pipelinen här också tillsammans med att börja göra ett Viggo-album innan man glömmer av för mycket. Jag sorterade alla papper innan förlossningen, men nu har papprena samlats på hög igen.....så trist. jag är egentligen en ordningssam person, men Jonas är rätt slarvig och det är lätt att man hamnar i samma onda cirkel....

    Christina --> Usch va trist med falsk krupp. Skickar krya-på-sig-kramar och hoppas att det blir bättre!!1!

    Angående tänder. De flesta får ju inte tänder förrän uppåt 5-6-månaders åldern. Viggo stoppar också händerna i munnen, men jag är helt övertygad om att det är för att de nu plötsligt har upptäckt att man kan "upptäcka" och känna saker med munnen. Jag tror inte att Viggo börjar få tänder, utan det är bara ett steg i utvecklingen. Han stoppar massor av saker i munnen för att på så sätt känna vad det är för nåt.

  • Aussielotta

    nej, fasen, jag skrev ett inlägg som försvann för att jag varit ifrån datorn för länge då jag gav viggo mat....skit också...jag komemr inte ens ihåg vad jag skrev....

    Katten --> Boken är jättebra. Den finns även på wettergrens i butik för 65 pix. Önskar jag hade haft den innan förlossningen så man var lite förberedd på vad som hände runt vecka 5 när Viggo var lite kinkig.

    Mia --> Svårt att veta vad man skall göra för att Kajsa skall sova längre den andra nattpasset. Jag brukar ge Viggo ena bröstet, sen försöka rapa (fast det lyckas aldrig på natten), sen lägger jag honom vid andra bröstet och försöker truga i honom lite till...den lilla extra slurken kanske gör susen. Märk väl att detta inte fungerar jämt, och jag testar det inte heller alltid. Viggo har så god aptit ändå, så jag tror han står sig på första bröstet oftast.

    Däremot har han börjat sova djupt runt 20-tiden på kvällen efter att han fått mat vid 18-tiden. Han blir liksom trött av att ha skojat mellan 18-20, så han somnar. Dumt, eftersom han då är så svår att väcka. VIll inte att han skall sova kl 20 för då lär han ju vakna vid 24- eller 01 för att få mat och kanske han då är pigg och inte vill somna om eller så gör han det men är pigg vid nästa amning typ vid 4 på natten. Ingen bra dygnsrytm. Jag försöker ta upp honom och småväcka honom istället vid 22 eller 23tiden, byta till pyjamas i halvt sovande tillstånd och ge honom bröstet och det tar han ju i stort sett i sömnen, äter och sen ner i bingen....har funkat hittills...

    Mia --> Städa borde jag också göra. Så himla trist bara. Skulle städat toaletterna igår, men orkade inte, blev en sväng på stan istället och en timmes träning på gymet. TInade upp mitt SATS-kort nu. Körde motionscykel och lätt styrketräning. Skall inte köra några bodycombat eller aerobicx-pass ännu. Får nog vänta lite med det. Men oj vad svag man är i musklerna. Jag tränade på gym till och med en vecka innan förlossningen och då var musklerna bra mkt starkare än de är nu. Men de lär väl bli bättre med ltie träning antar jag.

    Nä, dagsa tt sätta fart här.

  • Aussielotta

    Hallå hej!

    Q --> boken är som Mia säger enkel att läsa. Jag läser bara de kapitel som är aktuella just nu för Viggo och sparar resterande kapitel då de är aktuella.

    Ang matvanor --> Jag MÅSTE ha stadig frukost om jag skall orka. Jag äter alltid fiberhavregrynsgröt, kaffe och mackor med skinka på. HÅller mig mätt länge. Glömmer iofs att äta lunch innan jag går ut på promenad runt 13-tiden, vilket leder till blodsockerfall och godisköp eller frukt på vägen. Ingen bra lunch alltså. När jag kommer hem blir det oftast te och mackor. Riktig mat blir det på kvällen när min sambo kommer hem. Borde egentligen äta lagad mat mitt på dagen, så har jag ju alltid gjort annars när jag jobbade...dumt att ändra på det egentligen, för man blir ju helt klart sockersugen när man är ute och går.

    Mia -> Jag äter Vitamineral 1 tablett om dagen samt Vitakalk eftersom jag kör mjölkfri kost ett tag till, detta för att Viggoliten skall få i sig tillräckligt med kalcium.

    Sessa --> Tror du inte att det blir bättre om León får sova så mkt han vill även på dagen? Jag märker ibland att Viggo sover bättre om nätterna när han fått sova gott på dagen. Men det kanske inte funkar på León. Det borde väl gå att vända på hans dygn, men då kanske du får ha honom uppe om dagarna mycket mer och det känns kanske inte så kul att tvinga honom att vara vaken om han inte vill...han är ju trots allt bara drygt 2 månader, lillkillen. Jag tror att det kommer att stabilisera sig snart. Det tar ju olika lång tid för alla bebisar.

    Städningen blev det ingenting av. Gick en långpromenad istället. Köpte en packe blöjor. Såg ut som värsta taikon när jag körde med vagnen hem med påsar och blöjor på vagnen...hihi. Spelade några nummer på det nya spelet LIMBO. Hoppas på vinst så klart!

    Mia --> Åh, skall ni åka till Funäsdalen! Tar ni bilen med Kajsa då? Det är väl rätt långt att åka dit? Blir många pauser då antar jag. Skall ni åka skidor nåt eller bara ta det lugnt i en stuga?

    Hur är det medkajsas näsa? Snorar hon nåt? Viggo går i perioder, men överlag är han fortfarande lite dålig, kanske lite bättre än tidigare. Han vaknar ibland mitt i natten av att han är tungandad så att säga eller får andnöd (det är vad jag tror ialalflal). På dagen nyser han kanske typ 10-12 ggr, men det rinner inget från näsan. Dessutom verkar det klia lite i nosen på honom. Kanske allergi för nåt?

  • Aussielotta

    Q --> Det där med bajsa över handfatet tycker jag låter knepigt och även det där med att hon sitter mellan dina ben när du är på toa. Låter jobbigt tycker jag. Jag hade inte velat att Viggo lägger sina spruttbajs i handfatet, med tanke på tandborste och linser finns där. Men om det funkar för er så är det ju bra! ALla sätt är bra utom de dåliga som det heter.

    Jag tycker det funkar bra med att Viggo bajsar i blöjan. Jag känner direkt om han bajsat, så han behöver aldrig ligga i bajsig blöja nån längre tid. Dessutom hör jag oftast när han är på gång att lägga en stor blaffa..

  • Aussielotta

    Q --> Bra att handfatsbajsandet går bra. Som sagt, funkar det så är det ju suveränt!

    Mia --> Ja, Viggos näsproblem har nog varit värre än Kajsas. Han har för tillfället det rätt jobbigt. Vid 3-tiden varje natt sedan några dagar tillbaka har jag vaknat av att han kippar efter andan och har andnöd. Skitläskigt. Nezeril hjälper inte att rensa upp i näsan. Koksalt känns lite bättre, men ändå inget bra. Jag vet inte riktigt hur man skall få bukt med detta. Det värsta är helt klart att han inte får luft när han sover, vad det nu beror på...

    Viggo är helt galen i att stoppa grejer i munnen. Visst verkar det som Sessa säger att tänder är på gång, men jag har inte sett nåt i munnen och jag tror väl fortfarande att det är lite tidigt för det.

    CHristina --> Fasen va trist att dina gullungar är sjuka. Jag hade blivit helt hysterisk om Viggo hade haft så hög feber som Ted, men jag antar att du är mer van mamma än jag. Fast usch va trist. Hoppas han blir bättre och att Ruben inte blir sjuk. Jag håller tummarna och skickar kramar till er alla!

    Mia --> Skall kolla på dina bilder. Har du bild även på albumet? Jag är nämligen ute efter ett sånt album...

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV