Inlägg från: Aussielotta |Visa alla inlägg
  • Aussielotta

    Det supergoa gänget del IV

    Mia --> NU såg jag båda bilderna på grejerna. Jättefina! Gulligt kort på dig och Kajsa också!!!

  • Aussielotta

    Guten morgen!

    Här är det snöstorm nästan. Hade tänkt gå till en kompis på lunch idag, men skippar det. Vill inte gå ut med Viggo när det blåser så mycket. Blir en innedag idag, det var längesen jag var inomhus hela dagen med Viggo....vad gör man för att aktivera honom en hel dag...?!??! Antar att han vill sova ett par timmar runt 13-tiden då vi brukar gå ut med vagnen...hoppas det, för då kan jag stryka lite tvätt....

    Mia --> Skulle inte heller ha åkt upp till Funäs om det är vargavinter där uppe. Det sägs ju att man inte skall gå ut och gå med spädisar kallare än -10 grader....iallafall inga långpromender.

    Katten --> Fasen va trist med glasögonen, men hoppas att du kan hitta några snygga nya. ALltid kul med NYTT!!

    Q --> Det stämmer att det var Brinkly som skulle sy sjal. Jag var inne på att köpa en sjal, men har lagt ner det. Jag trivs med att bara honom på armen och det gillar han också. :)

    Brinkly --> Gött med londonresa. Verkar vara ett kanonhotell! Jag har en kompis som bor i London. Kanske jag skulle åka och hälsa på henne över en helg. kanske man kan bo hos henne och på så sätt spara pengar, eller bo på det där hotellet som du visade. Alltid skönt att ha sitt eget när man besöker någon, särskilt med spädbarn. Vi har inte rest iväg med Viggo än nånstans, men vill så himla gärna åka nånstans snart!

    Sessa --> Oj, 20 kg, låter himla mycket. Dom poliser som jag har att göra med här i Göteborg är inte så stora som 100 kg, eller nåväl, en och annan kanske, men det tycker jag verkar bara göra dem mer osmidiga, eller? Är det ett krav att han skall gå upp i vikt eller?

    Mia --> Har Kajsa gått upp nåt i vikt måntro? Vuxit nåt? Viggo skall inte till BVC förrän den 5 mars.. och då är det vaccination som gäller!!!! stackars liten.

    Har nog konstaterat att Viggo dragit på sig en liten förkylning. Det stämmer som läkaren sa då, att Viggo skulle få det lurigt med andningen om han blev förkyld....och det ästämmer ju...nätterna är jobbiga för honom helt klart. Tycker att jag har försökt skydda honom från smittor, men det är klart, när man är inne i mataffären eller annan butik, man vet ju inte vilka som är småförkylda och hostiga. Går ju inte att skydda helt från smittor.

    Viggo har blivit en riktigt spruttibangbang när det gäller bajsa. Idag trodde jag det var plogbilen som lät när han bajsade när han satt i babysittern. Jag hade precis satt på en ny blöja, tror jag inte satte på den tillräckligt hårt, för sen såg jag att hela ryggen var bajsig...bara på några sekunder från det att jag satte honom i sitten till dess att jag var där igen efter att ha bäddat sängen...Massvis av bajs. Helt otroligt att en så liten kille kan producera så mycket bajs av bara bröstmjölk och det är så varje dag. Lika stor blaffa varje dag, till och med kanske två ggr per dag. Jag antar att han suger i sig bra med mjölk och att min produktion fortfarande är på topp :) Känns ju bra iallafall!

    Jag har börjat läsa i Växa och upptäcka världen och 12-veckors-språnget. Det sägs ju att vid 11 veckors ålder så börjar de bli klängiga och gråtiga igen. Det stämmer med VIggo, han var gråtig runt 18-tiden i två dagar och nu är han okej igen. Han ligger och ammar mkt längre nuförtiden, vill inte släppa bröstet, håller handen på bröstet lite trevande och dessutom är han faktiskt lite blyg när andra människor hälsar på honom och även när vi tittar in i spegeln...hihi...han blir blyg av att se sig själv...hihi....fast sen börjar han le och skratta åt sig själv. Jag tycker att det stämmer även detta utvecklingssprånget. Han har dock inte börjat vilja dra sig upp själv från halvsittande till sittande. Har era bebisar velat göra det?!

    Dags att ta upp VIggo från babygymet och sätta honom i sittern. Måste in och duscha nu känner jag.

    Ses i eftermiddag!

  • Aussielotta

    Oj, nu har Viggo upptäckt det prasslandet spöket som finns på babygymet. Han ligger och sprattlar som bara den. Det har han aldrig gjort förut! Så himla kul!

    Mia --> Japp, vi kör Liberos 5-8 kgblöjor (discovery). Viggo bajsar också ungefär en gång per dygn och då är det som sagt en mastodontblaffa. Han bajsar ner sig helt och det är bara att byta body och tvätta av honom ordentligt under rinnande vatten. Jag funderar på om jag spänner åt blöjorna lite för lite. Tror inte att han kan ha Libero Mini längre, de känns för små. Jag har inte vleat spänna åt för hårt eftersom jag tycker att hans mage varit så uppspänd, men antar att jag måste göra det för att undvika att det läcker. Tror det är svårt att undvika att det läcker ibland. Om han bajsar så våldsamma bajsningar som han gör så hinner blöjan liksom inte suga upp det....opch då hamnar det i ryggen på honom :)

  • Aussielotta

    Syster --> Visst är det jobbigt med nästäppta bebisar. Viggo har ju varit sån ända sedan födseln, men nu är det på topp verkar det som. Jobbigt.

    Viggo greppar inte grejerna i sitt babygym, han når dem inte. Han har ett sånt där spöket laban-gym. Men jag lägger honom så att hans fötter når ett prasslande spöke som finns på själva underlaget och det tycker han är spännande. Han greppar saker som man lägger på hans mage eller i närheten av hans händer. Han tar tag i dem och stoppar i munnen eller bara håller och släpper ínte i första taget :) Vissst är det fortfarande lite ryckiga rörelser, men det blir bättre och bättre för varje dag.

    Usch vad det yr snö här. Tur att jag stannade hemma idag. Nu ligger han i sin spjälsäng i sitt rum och sover faktistk. Tror han blev helt utmattad av att "gymnastisera" som han gjorde i gymet. Han ville inte ens ha mat, så trött var han. Hoppas han kan sova ett par timmar nu. *önsketänkande*.....

  • Aussielotta

    Syster --> Tremånaderskontrollen --> Då skall iallafall Viggo vaccineras för första gången. Antar att det är den sprutan som du menar :) vi skall dit den 5 mars, då är Viggo nästan 3 månader sånär som på 2 dagar :)

  • Aussielotta

    Christina --> Viggo gillade inte gymet igår, idag gillar han det plötsligt. Han kan som sagt inte nå sakerna, men man skall väl uppmuntra deras tafatta försök.

    Idag blev det ingen promenad eftersom det är sånt snöoväder. En innedag helt enkelt. Jag la Viggo i sin spjälsäng strax efter kl 13 och han sover fortfarande. Härligt. Verkar som han behöver sina timmar mitt på dagen. Han sover ju alltid i minst 3 timmar när vi är ute med vagnen + nån timme i vagnen när vi kommit hem. Jag borde kanske själv ha gått och lagt mig nån timme, men har ingen lust. Så trist att sova på dan, även fast man borde. Får bli i morgon istället.

  • Aussielotta

    Q --> Fina väskor. Jag tror att jag är intresserad av en liten svart eller kanske en liten mörkbrun. När måste jag bestämma mig och hur fungerar det sen med betalning å sånt? Leverans hur sker det?

    Katten --> Jag tycker att de översta och de nedersta glasögonen är snyggast. De översta är lite mer markerade och det kan nog vara snyggt på dig, för du har väl mörkt hår. Lite svårt att se exakt då man inte ser hur ditt riktiga ansikte ser ut... :) Lägg gärna upp de andra bilderna på de andra bågarna sen :) Kul med bågar...Jag är jättejobbig när det gäller att besluta mig för sånt... Kan hålla på i dagar å testa fram och tillbaka...

    Sessa --> Varför skulle du försöka väcka León om han nu somnat för natten? Var det för att du inte vill att han skall somna förrän senare och sova hela natten igenom? ANtar att du inte fick väckt honom, eller?

    Viggo har somnat i soffan nu. Jag tycker det är helt okej om han sover en liten stund nu. Han har idag varit vaken mellan kl 08.30-13.15. Sen sov han i sin spjälis mellan 13.15-16.15, sen har han varit vaken sen dess och sover nu lite grann i soffan. Han lär väl vakna om nån timme eller kanske två. Då blir det mat, pyjamas och ner i vaggan för natten.

    Sessa --> Vattnigt bajs... Viggo har haft lite vattnigt bajs han med, idag hade han rinnigt gulbrunt bajs, inget grynigt alls. Då läckte det på sidorna på blöjan. Det är ofta ganska löst, men det är nog inget att oroa sig för.

  • Aussielotta

    God morgon! Idag blev det en tidig morgon. Viggo somnade tyvärr inte kl 2230 som jag hoppats på. Han blev visst väldigt pigg av mjölken han åt som sent kvällsmål. Men han fick ligga bredvid mig och Jonas på sängen ett tag och sen somnade vi alla tre kl 24 tror jag klockan var. Då bar vi över honom till spjälisen. Sen sov han till 04.15 och vaknade sedan nästa gång kl 0730. Tror bestämt lillen e lite trött fortfarande, för nu ligger han i babygymet och slumrar. Gott för honom.

    Vi har nu övergivit vaggan och har nu börjat använda spjälisen permanent. Vaggan känns lite liten för honom när han vänder och vrider på sig i sömnen. Spjälisen har mjukare madrass och han verkade ju gilla den i går på dagen. Och inatt sov han utan andningsproblem (inte för att det var spjälisens förtjänst...) i spjälisen.

    Har ni täcke och påslakan till era små? Vi kör med velourfiltar från LIndex. Är så rädd för att Viggo skall få täcket över huvudet och inte kunna andas. Lägger inte filten över hans händer heller, då han brukar flaxa med dem så han får filten över huvet. Kanske borde börja med duntäcke eller e det för varmt? Vad har ni för kudde? Vi har kört en liten ergonomisk kudde för vagga/vagn, men den känns lite liten för spjälisen. Köpte en större kudde från NG Baby, men den känns så hög/hård liksom. Men dom kanske skall vara så?

    Mia --> Ja, Viggo kan vara vaken i väldigt långa perioder i sträck. Men efter 5 h ser man att han är duktigt trött. Rödögd liksom. Då slocknar han direkt.

    Mia --> Min föräldragrupp har inte startat ännu. Hade ingen föräldragrupp under graviditeten. Där jag gick hos BM hade de inga sådana grupper. Så nu på bvc skall jag på föräldragruppsträff den 6 mars för första gången. Jg hoppas på att det finns lite trevliga tjejer att umgås med. Det är 3 tillfällen som är organiserade med bvc, sen får man själv fixa träffar om man vill.

    Kyrkans sånggrupp har jag inte börjat med ännu. Jag vill gärna gå, men väntar lite eftersom jag är lite rädd för alla snoriga ungar som springer där nu när Viggo är så liten och fortfarande nästäppt. Men snart kommer jag att börja med sånt också. Jag har sagt att när Viggo är 3 månader och om han känns hyfsat kry så tänker jag börja gå på sånt, gå på caféer och sånt. Har undvikit det nu i början,vilket är skittrist.

  • Aussielotta

    Syster --> VIggo har inte fått några utslag av tuttandet på sina händer. Däremot är han lite fnasig i ansiktet nu. han kliar sig mot mig när jag bär honom. Tror kanske att det var tvättmedlet när jag tvättade pyjamasen. Tog kanske lite för mkt, för pyjamasen luktar lite väl mkt tvättmedel.

    Har problem med att bli av med hans skorv. Lyckas liksom inte pilla bort skorvet. Det är inte stora flagor utan mer torrt blandat med lite småflagor mest mitt på fontanellen och där vill jag inte pilla med fingret för att få bort. Tycker inte att den där salvan från apoteket var nån hit. Testade igen, men det var hopplöst att få bort salvan ur håret sen...inget å rekommendera! Får bli olja hädanefter...

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV