Inlägg från: Anonym (lilla jag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lilla jag)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Det skrämmer mig att så många inte ser faran med droger oavsett vilken sort... Har sett alltför många bli förändrade och helt förlora greppet om verkligheten. Människor som stått mig nära, som jag fortfarande bryr mig om, alla i olika åldrar och med olika bakgrund. Det börjar lika, bra ta lite/röka lite för att det är fest. Om det nu är så ofarligt med tex cannabis hur kommer det sig då att så många fastnar och kan inte ta sig loss ur bruket???? Blir så ledsen när jag hör hur folk tänker och hur dom försöker propagera för att fler ska börja. Kan dessutom säga att ingen som mår bra i sig själv behöver andra substanser för att få en bättre självkänsla.
    Tycker jag kan säga allt detta för jag har varit med, jag har sett folk förändras av droger, jag har tagit själv och jag valde att låta bli för jag visste att det var något jag gjorde för att försöka må bra och dölja hur jag egentligen mådde.
    Den enda som kan rädda en som har ett beroende är den som har beroendet. Man måste välja själv att det ska vara slut och ta första steget.
    Lycka till!

  • Anonym (lilla jag)

    Varför gör en del människor sån skillnad på kemisk och naturlig??? Ärligt talat så är väl en drog ändå en drog. Alkohol framställs också av naturliga varor, men det verkar inte vara någon som ifrågasätter skador man kan få av det.
    TS kan du ärligt säga att du tycker det är värt att träffa och försöka rädda nån du vet så lite om? Tänk på allt du sätter på spel. Som så många skrivit tidigare, så tänk på barnen, tänk på dig själv. Visst kan man falla fort för någon, men du hjälper inte han genom att bara tro på vad han säger. Har nyligen tagit avstånd från nån som står mig väldigt nära för att hon inte slutar dricka. Nu är hon på behandling. Hon vet att när hon ordnat upp sitt liv så är hon välkommen igen, men det är på mina villkor. Vill inte utsätta mig eller mina barn för den smärta det innebär att ha med en missbrukare att göra. Det tar nå otroligt på psyket att bli ljugen för och lurad om och om igen. Det tar även hårt att ta avstånd, men för att jag skulle orka och för att inte mina bran skulle få se för mycket så var det det enda rätta. Du har inte bundit upp dig än, jag hade aldrig nåt val för jag växte upp med människan.

  • Anonym (lilla jag)

    Ilsablackwidow Börjar också tro att hon inte vill ha råd.
    Tycker det är otäckt att någon kan veta och ändå tänka sig att gå in i en relation med en som brukar droger, speciellt när det finns barn med i bilden. Jag skulle aldrig kunna utsätta mina barn för ett sånt förhållande. Hur kär man än blir så ska barnen alltid komma i första hand. att ens överväga att träffa och ta hem en knarkare är för mig helt främmande.

  • Anonym (lilla jag)

    Anonym (undrar) (Trådstartaren)

    Jag ser inte honom som en ren knarkare, när han röker på ibland.
    Men han kanske är det, jag är som sagt väldigt oerfaren.
    Sen om han kommer till mej så är det ingen som vet något om honom eftersom vi bor väldigt långt från varann.

    Soc eller någon skulle inte veta att han håller på eller hållit på.

    Men han har lovat mej att inte ta med sej och vara ren när han kommer och jag hoppas att jag kan lita på det. Han kommer även och hälsar på mej när jag inte har barnen, så dom är ovetande med.

    Klart jag vill ha råd och stöd, men vill ju verkligen tro gott om denna kille, han har berört mej så djupt, som ingen annan har.
    Vi har inte träffats fysiskt ännu, men har ändå starka känslor förvarann.
    Men visst, jag läser och funderar....är väldigt nära på dra mej ur...men vill ju så väldigt gärna träffa honom med och tro på det han säger, att han inte ska röka på när han är här + att inte röka något före han kommer + att han vill sluta med det han håller på med och få ett vanligt liv...han känner det själv. Han ser det som bra att komma till mej med, komma ifrån allting och inte vara i närheten av dom som röker på.

    Men eftersom jag aldrig varit i kontakt med droger eller någon som missbrukar så är jag ju väldigt grön på detta område, därav jag skriver här.

    Ni kanske förstår mej samtidigt, att jag vill träffa honom och behålla honom samtidigt som jag är lite rädd för att involvera mej med honom.

    Ser inte honom som en riktigt knarkare heller, varför vet jag inte, men det kanske beror bara på att han röker hasch...hade det varit heorin tex så hade jag nog avslutat det här direkt. Konstigt, ja jag vet.

    Vad spelar det för roll om ingen vet vem han är där du bor??? Du väljer ju att utsätta dina barn och dig själv för en risk. Visst kan man känna speciellt för någon man bara pratat med. Men är det inte mer värt om du ställer krav att han ska se till att få hjälp och bli helt ren innan ni träffas? Man vill så gärna tro gott om människor, men ibland kan det vara bra att dra öronen åt sig.
    Vad är det som säger att han talar sanning?
    Skräckscenario: Han kommer hem till er påverkad av droger. Han flippar ur våldtar, misshandlar och kanske har ihjäl dig och dina barn.
    Är det ändå värt att träffa honom utan att ställa kraven först?
    Varför utsätta sig för risken att råka ut för något?
    Visst sånt kan hända ändå, men risken är ju betydligt större om men träffar nån man inte känner, som dessutom har problem.

    Varför göra skillnad på dom olika drogerna?
    Tycker av det du skrivit tidigare att han verkar ha stora problem med det han använder.

    Det är ju ditt val. Men tänk på att du väljer åt dina barn också.

  • Anonym (lilla jag)

    Måste bara fråga om nån såg när Fradrik och Filip (100 höjdare tror jag) var i amsterdam för att se när dom hade nån form av tävling om bästa haschet? Ingen kan väl efter att ha sett det programmet säga att det är en lätt drog, att man inte blir skadad osv... Där tyckte jag att man tydligt fick se hur det kan gå med legalisering och vilka skador som kommer med långvarigt bruk.

    Ilsa: Helt överens. Om hon bara hade sig själv, men hon utsätter ju barnen för fara om hon inleder nåt mer med honom.
    Det är lätt att bli lurad av missbrukarna, för inga är (som sagt) så duktiga på att ljuga, dölja och manipulera sin omgivning.

  • Anonym (lilla jag)

    Anonym skrev 2007-01-10 01:59:10 följande:
    Visst är det skillnad på droger och droger.Ett bra sätt att tänka är att föreställa sig hur man blir av att använda drogen varje dag...Här är några exempel:Heroin- Man blir helt utslagen, inget spelar nån roll utom att fixa nästa sil. Prostitution eller rån, alla medel är tänkbara... Omöjligt att ha ett jobb och "normalt" liv.Alkohol- Alla vet hur man blir när man är packad. Om man super sig packad varje dag är man snart som vraken utanför systembolaget.cannabis- Man blir lat och överviktig av godisätande. Om man röker dagligen så är man alltid lite seg men man kan ändå sköta ett jobb och man blir inte "utslagen".enligt min mening så bör man helt klart klassificiera droger efter deras skadeverkningar och jag tror att det är få droger som är värre än alkohol.

    Jag tycker inte man kan göra sån skillnad på droger tycker jag. Skadorna är olika från person till person. INGEN drog är lätt, alla droger är personlighets förändrande. Lika lite som jag vill möta nån i trafiken som druckit alkohol lika lite vill jag möta någon som tagit nå annat.
    Påverkad av droger så blir man förändrad, slö av vissa pigg av andra. Alla verkar tycka att man inte kan sköta sitt jobb påverkad av alkohol, men om man "bara" rökt lite så är det ok???

  • Anonym (lilla jag)

    TS dom enda råd du verkar vilja ha det är från dom som tycker att dett inte är så farligt. Tror du redan bestämmt dig för att starta ett förhållande med han... Ditt val, men fortfarande tycker jag att det är åt h*****e att du riskerar det när du har barn!!!!!

  • Anonym (lilla jag)

    Gibiesmamma

    Som sagt, vi har sagt det på alla sätt det går, men hon vill inte höra... bättre att lägga ner!

    Absolut. Synd är det men det verkar vara så.

  • Anonym (lilla jag)

    TS skrev:
    Men det här är första gången han träffar en tjej (jag) som han har kontakt med och har kunnat prata med och som han har kunnat öppna sej för, därav vill han inte chabbla bort detta heller.
    Han har inte haft någon tjej tidigare, men saknar en tjej med, och med en tjej så behöver han inte sin last har han sagt.

    Skulle kunna sjunga en liten truddilutt.... Du har blivit lurad... osv... Men det får väl vänta till du träffat den där.

    Nån sa tidigare i ett inlägg att du skulle kliva ur din kropp och se det ur en annan synvinkel. Tror det är försent. Känns som du redan är indragen och lurad.och det kommer knappast bli bättre när ni börjar träffas och han inser att du tror på det han säger. Snart kan han nog trampa rakt över dig. Varför ska han behöva anstränga sig med att ordna upp sitt liv när du vill "rädda" honom? Han kan fortsätta och så be om ursäkt och förlåtelse och sen är det bara att vandra vidare i samma spår, för då har han ju dig fast ännu mer.

  • Anonym (lilla jag)

    TS: Jag menade det som att du håller på att bli ordentligt lurad om du litar så på en du aldrig träffat och som dessutom har missbruksproblem.

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..