Inlägg från: MARSIPULAMI |Visa alla inlägg
  • MARSIPULAMI

    Hur mycket kostar eran el i månaden?

    usch jag tycker som din sambo men vi betalar ännu mer - ca 3500 i månaden

  • MARSIPULAMI

    Något jag tycker är konstigt att även om elräkningen som är för hur mycket vi använt ena månaden är på 6500kr och nästa månadf på 4500kr så är nätöverföringen nästan densamma, runt 1300kr. Är inte det lustigt?

  • MARSIPULAMI

    Vi bor i gammalt hus fr -51 med vattenburen el. 135 kvm ca. EON står för överföringen o Kraft&Kultur för nyttjande el. Jag har kollat det med båda och båda säger att det stämmer - jag bli galen! förra januari till juni hade 20.000kr i elräkning inkl skatt o allt. stående avbetalningsplaner. Vi har varken särskilt varmt eller använder mkt vatten heller så jag känner mig rånad varje gång. Måste skaffa Pellets panna!!

  • MARSIPULAMI

    MajaW: en rapportskulle vara intressant för jämförelsens skull!Hur har ni bytt till Pellets, bara brännare eller panna också? Om du vill får du gärna skriva vad det kostade. Vi är inne på det.

  • MARSIPULAMI

    Jösses, vad dyrt det är med Luftvärmepump. Trodde det var billigare än el men skillnaden är ju nästan marginell.Hmm Pellets och vedeldning är nog det som gäller.....

  • MARSIPULAMI

    Åh jag får ångest över att det är så mycket i investeringskostnad....även om pannan var begagnad. Hur fick ni tag i den och hur gammal är den? Varför var ni tvugna att dra en kulvert?Jag har tusen frågor om det här. Antagligen för att det är vår i särklass dyraste utgift. Det är nästan lika dyrt som räntan på huslånet. Bara för att inte behöva ha termobrallor inomhus. Jag kommer ihåg när jag bodde i lägenhet. jag tog lååånga duschar och lååååånga bad med nytt varmt vatten. Jag kunde ha elementen på för fullt OCH vädra samtidigt. Och diska under rinnande varmt vatten. Hohoo those days are over! Tänk om de som bor i lägenhet var tvugna att vara lika medvetna som vi i hus, vilken miljöeffekt skulle det ha?!

Svar på tråden Hur mycket kostar eran el i månaden?