Inlägg från: Roisin Dubh |Visa alla inlägg
  • Roisin Dubh

    Dagis eller dagmamma!?

    Det hela är en fråga om hur bra dagmamman eller daghemspersonalen är.
    Mina äldre barn hade dagmamma när de var små och vi hade verkligen tur för vi fick kommunens bästa. Hon gjorde allt för att hennes barn skulle trivas och hade sitt eget barnasinne i behåll trots att hon var 50+.:)

    Det var inte alls lika bra hos reservdagmamman :(. Som tur var det väldigt sällan vår dagmamma var sjuk men ibland var hon tvungen att ta ut lediga dagar eftersom hon jobbade över så mycket. Då fick barnen vara hos den här andra dagmamman och det kändes hemskt när man lämnade dem där. Man kunde riktigt se att hennes ordinarie dagbarn vantrivdes. Hon var en riktig ragata som behandlade barnen som om de skulle vara militärer. Stå på raka led m.m. Första morgonen jag kom med mina barn fick jag en utskällning för att de hade tuggummi i munnen. Sockerfritt tuggummi anser inte jag vara godis utan något nyttigt efter frukost. Deras egen dagmamma brukade bjuda dem på tuggummi när de kom om morgnarna! Visst har hon rätt att sätta upp sina egna regler men då informerar man om vad som gäller istället för att ge en avhyvling :(

    Ursäkta, nu blev det mer att jag skrev av mig lite än svarade på frågan. Poängen jag ville komma till är i alla fall att dagmamma eller dagis kan kvitta, det viktiga är hur man trivs med den man lämnar barnen till.

Svar på tråden Dagis eller dagmamma!?