Inlägg från: Jossebell |Visa alla inlägg
  • Jossebell

    Dagis eller dagmamma!?

    min son var hos olika dagmammor under sin uppväxt. först hos en privat eftersom de på den tiden var gräsliga dagisköer. hon var inge bra.
    Sedan hos en kommunal men de gjorde aldrig något förutom att vara hemma och i lekparken dessutom hade hon 2 egna barn så när de var sjuk så måste jag stanna hemma eller ta med min son på jobbet. Vi flyttade till en annan stad och jag valde även där kommunaldagmamma och även om hon var lite äldre så passade det alla perfekt. För i den kommunen träffades alla dagmammor minst en gång i månaden så alla barn kunde leka ihop. Det var ett nära sammarbete med dagis så han fick gå dit ibland om tex hon var sjuk. Hon ordnade med kyrktaxi så han kunde gå i kyrkis vilket jag givetvis fick godkänna om jag ville. Har hört av andra att hon skulle vara gräslig som dagmamma men jag tykte hon var så perfekt man kan vara.
    Min tvillingtjejjer har endast varit på dagis vilket oxå gör att de är instutitionsbarn. De har svårt att ta sig för något om man inte stoppar det i deras händer. Dagisbarn är ofta van att ha en fröken som säger: nu är det utelek, nu är det pyssel, nu ska ni göra det och nu får ni leka fritt. Ger ingen kritik till den typen heller för de lär sig mycket annat viktigt på dagis som sällan en dagmamma ger....

Svar på tråden Dagis eller dagmamma!?