• Elisa

    Dagis eller dagmamma!?

    Just nu lutar det åt att det blir dagmamma. Jag känner att dagispersonalen ej hinner med p g a för stora barngrupper och för lite personal.
    Efter att ha hört mig för bland mina vänner och släktingar så visar det sig att många rekommenderar mig att välja dagmamma till min dotter.
    Har dessutom ett skräckexempel på hur det går när ett dagis ej fungerar på för lite personal samt vikarier. Mitt syskonbarn var på dagis innan hon började första klass och en dag gjorde de en utflykt, de var 2 personal på 17 barn... Hur det hela slutade? De tappade bort mitt syskonbarn och märkte det inte förrän de var tillbaka på dagiset... Ensam i skogen gick hon och grät hejdlöst, hon var ju bara barnet (endast 2 år). Tyvärr fanns det inget bättre dagis att tillgå (bor på en liten ort med ett dagis).
    Däremot har många givit positiv kritik till dagmamma som verkar ha tid för barnen och ger dem trygghet och stimulans samt att de får träffa samma människa varje dag, inte som på dagiset där mitt syskonbarn gick där det ständigt var nytt folk.

  • Elisa

    Håller med dig, Cecilia, att det gäller att vara kritisk samt ta sig tid att kolla upp olika alternativ. Maken och jag är överens om att dagmamma passar Angelica bättre och här har vi toppen bra dagmammor som verkligen ger 110% och mer därtill, samt ser till att barnen får lära sig viktiga saker (som på dagis t ex).
    Alla barn är olika, det som stämmer för ett barn stämmer inte för ett annat. Jag är oerhört glad att denna valmöjlighet finns.

Svar på tråden Dagis eller dagmamma!?