Inlägg från: Mirremama |Visa alla inlägg
  • Mirremama

    Barn födda i nov 06 !!!

    Jag kämpar på med mina kilon jag. Har 3,3 kg kvar till inskrivningsvikten och sen ca. 5 till tills jag är nöjd. Amningen funkar inte som nån minska-i-vikt-metod för mig tyvärr. Jag har gått ner 5,1 kg sen jul i allafall så det är ju en början. Jag började på gym då Albin var två och en haöv månad, går tre pass i veckan (latinos, etnobik och mamma-babygympa) och det känns jättebra!

    tessicka: ta mod till dig bara och gå!! Jag kände inte heller nån här att gå på gym med, men nu är jag redan bra bekant med flera som går samma pass som jag


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    Lycka till sångerskan, hoppas du och lillkillen får hjälp!!


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    Vad duktig hon är! Albin hålls sittande en liten stund, men sen tippar han åt sidan


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    Hopp bör man ta det försiktigt med, och det är inte heller särskilt bekvämt att hoppa med tunga bröst men det som också är viktigt att komma ihåg är att det ALDRIG rekommenderas åt gravida och såna som fött barn inom upp till ett år (!) att träna raka magmuskler! Inga vanliga situps eller crunches alltså! Sneda magmuskler är ok, men känn efter hur det känns! Det ska gå att känna när man är redo för raka magmuskler, känner man som ett litet hål mellan kanterna strax ovanför naveln är man inte läkt ännu. Sen ska man vara jätteförsiktig med höftvridningar som i mambosteg etc. På grund av alla hormoner man har i kroppen ännu så kan balansen vara påverkad och man kan göra snedsteg som sliter på led- och korsbanden.


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    Med tanke på att joggning och löpning inte rekommenderas inom 6-9 månader efter en förlossning så skulle jag åtminstone anse att detsamma gäller för hopp. Hopp undviks annars på grund av risk för livmoderframfall. Step och pump rekommenderas inte inom de fyra första månaderna efter förlossning, med individuell variation förstås. Det är viktigt att bäckenbottenmuskulaturen stärkts innan man börjar träna, så om man har problem med inkontinens så ska man vänta och istället köra knipövningar.


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    hittade en bättre beskrivning på hur man kan känna om man är redo för "vanliga" situps:


    Efter förlossningen vill de flesta kvinnor komma igång med träning av magen. Hårdare träning av magmuskulaturen bör undvikas innan Linea alba separationen har gått tillbaka, detta varierar från kvinna till kvinna. Öka träningen gradvis.


    Kontroll av separationen kan man göra genom att i ryggläge med fotsulorna i golvet, placera händerna vid naveln så att fingertopparna möts mitt på magen. Därefter lyfter man huvud och skuldror från golvet så att bukmuskulaturen spänns lätt. En normal separation brukar ligga på ca 1,5-2 cm. Vid separation på mer ska bukens muskler inte tränas på traditionellt sätt.
    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    Vi har tur med bajsandet, Albin har i två veckors tid nu levererat dagens enda lass vid åtta-snåret på morgonen. Regelbunden kille Har nästan funderat på att börja sätta honom på pottan den tiden när man ändå vet att det kommer bajs


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    am76, så har vi det här också. Det är säkert nån fas de måste genom...


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    the Sunset: Å nej!! Vi har en yttertrappa och den har varit riktigt hal och förrädisk i vinter, har varit så rädd varenda gång jag gått i den med lillen i famnen! Krama om din lilla tös nu och framför allt : anklaga inte dig själv!!


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    Här har vi inte fått in några rutiner ännu, vare sig på ätandet eller sovandet. Men vanligen vaknar Albin mellan 7.30 och 8.00 på morgonen, ibland vill han äta direkt då han vaknar, ibland inte.

    Han blir hungrig och sömnig på nytt ca. 2 timmar efter att han vaknat, bra dagar somnar han då medan jag ammar honom.

    Sover ca. 45-60 min. Vaknar och vill äta lite, sen leker vi och jag försöker få det plockat och diskat och tvättat.

    Vissa dagar somnar han igen ett par timmar efter att han vaknat, men det är sällan. Oftast får han puré vid två-tretiden, och efter det brukar vi gå ut och gå, ca 1½-2 timmar. Han sover under halva vagnpromenaden, ligger vaken och tittar under andra halvan.

    När vi kommer in igen ammar jag honom, och efter det ammar jag med ca två timmars mellanrum resten av kvällen. Vi lägger honom runt niotiden, ibland somnar han snabbt och bra, ibland måste jag gå och lägga mig med honom, ibland måste både jag och sambon lägga oss med honom.

    Sen vaknar han natten igenom med 1½-två timmars mellanrum. Vill äta lte, men misstänker att han har börjat använda mig som napp.

    Ännu tills för tre veckor sen ungefär sov han mycket bättre på natten, vaknade och åt bara klockan 02.00 och 05.00. Tror att hans dåliga nattsömn nu beror på att han utvecklas en massa, han har lärt sig så mycket nytt! Jag hoppas verkligen att han snart börjar sova bättre igen, jag känner mig för tillfället väldigt sliten.


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!