• cusuco

    Är TV-tittande skadligt för spädbarn?

    ...som frågan lyder. Känner mig väldigt osäker i frågan. Hur gör ni?

  • Svar på tråden Är TV-tittande skadligt för spädbarn?
  • susannn

    jag frågade min bvc om det va farlit før vår dotter att se på tv. då svarade hon nej det är det inte så länge man inte har barnet där hela dagarna och før nära. bebisen tycker om ljuset och røsterna som kommer i från tv.

  • det barn ser det lär dem sig

    jaa sussan exakt samma sak skrev jag, men på annat sätt:)

  • Dimisi

    babyblomma: Man kan ju inte förbjuda allt som är skadligt för bebisar, eller vad menar du? Alkohol är ju väldigt skadligt för bebisar/barn att dricka, men det finns ju i samhället ändå. Små föremål, salt, honung - ja MASSOR av saker är ju farliga för bebisar, men det är ju föräldrarnas ansvar att skydda sina barn från detta.

    Även om mer forskning skulle visa att tv faktiskt är skadligt för bebisar, så tror jag inte att vi skulle förbjuda tv-apparater ändå.

  • lillvilda

    Nu har jag inte läst hela tråden men varför ska spädbarn ens titta på tv?? kan inte tänka mig att sätta min bebis framför tvn de måste ju finnas annat de kan göra?

  • Dimisi

    lillvilda: Jag tror inte att man i första hand använder tv:n som barnvakt eller sysselsättning åt spädbarnet. I det flesta fall är det nog så att tv:n står på (för att de vuxna tittar) och då kanske bebisen "råkar" se vad som händer på tv:n då och då.

  • lillvilda

    Surfa: okej då förstår jag. i det fallet om tvn bara är på och barnet bara ser den då å då så kan det väll inte va så skadligt. då passerar den ju som bara tvn och det skulle jag ju inte kalla att den sitter å tittar. Här hemma står tvn på ibland för sällskapets skull, lite ljud här hemma liksom. Däremot skulle jag nog aldrig sätta mitt barn framför tvn så den satt å tittade förrän den var nått år iaf. Å tv tittar vi ändå sällan på men ska vi titta nån längre stund får det nog ändå bli när bebisen lagt sig. Sambons dotter är 3 år och jag tycker det är lite väl mycket när hon sitter å ser hela filmer som är nån timme lång. Men det är ju inte jag som uppfostrar henne så jag kan ju inte lägga mig i

  • lycklig skorpion

    Hur kan man tycka att det man ser med sina egna ögon när man är ute tex. i en folksamling är detsamma som att titta pa TV? Tycker vem som helst kan se skillnaden mellan TV:n, som manga har skrivit tidigare, som har snabba bildbyten och flimmer inte är det samma som verkligheten! Du bestämmer ju inte själv vad din blick ska följa utan blir bara matad med intryck utan att kunna styra själv. Blir själv ibland "trött i huvudet" efter mycket TV-tittande, kan bara föreställa mig hur det maste kännas i huvudet pa ett spädbarn. Men förbjuda TV behöver man väl inte göra, det är aldrig bra att överdriva.

  • adrenalin

    skadligt eller ej, jag skulle aldrig låta min spädis titta på tv. min 1½åring får titta lite ibland men bara korta stunder och i så fall stilla program som inte håller på och fladdrar. man känner ju själv att man kan få lite huvudvärk av att se för mkt på tv.


    burriburr.wordpress.com - läs bloggen, den handlar om saker du gillar! :)
  • RockNRollMamma

    våran son liam på 2 månader älskar att titta på tv.

  • grind
    RockNRollMamma skrev 2007-03-22 13:14:42 följande:
    våran son liam på 2 månader älskar att titta på tv.
    ha ha ha

    ...och ni sitter bredvid med eran folköl och äter falukorv.
  • RockNRollMamma

    Grind: what? Det där va ett bra tag sen som ja komenterade å drack inte ens då... Så varför snacka bull när du inte ens känner mej?

  • Gdh

    altså, jag har ju märkt att när man tittar på tv så tittar liten dit (han reagerar ju på ljudet och ljuset) det går ju inte o hjälpa, men jag sätter honom inte aktivt framför tvn, och jag försöker undvika att han ska titta på tvn, (han är 3 månader så han ser väl kanske inte så långt, men ändå) 

    amerikanska barnläkarförbundet rekommenderar ju att barn under 3 inte ska se på tv, man kan ju anse vad man vill om det som kommer från USA, men själv känner jag att de har lite fler barn over-there, så de får snabbare underlag och ser mönster än va vi gör här i sverige, så säger deras barnläkarförbund så, så stämmer det säkert :) (ist för o vänta på att våra barnläkare ska komma till samma insikt).

Svar på tråden Är TV-tittande skadligt för spädbarn?