• Martina 76

    Salt i barnmat?

    Funderar på hur ni som lagar barnmat själva gör med kassler, skinka etc. Både skinka och kassler innehåller ju salt. Min kille är 8 månader - är det ok att laga barnmat som innehåller lite salt?

  • Svar på tråden Salt i barnmat?
  • burtok

    jag har använt kassler i matlagning några gånger då min dotter var 9 mån. Jag hade inte i så mycket och jag resonerade som så att lite kan de inte ta skada av ... hon har ju inte ätit det varje dag precis...Jag vill nämligen att hon ska börja äta mer av vår mat än annan mat så då måste man ju börja nånstans...

  • Emeraldy

    Vår BVC-sköterska hävdar att det går bra med sån mat, som korv t ex, bara man inte saltar maten utöver det. Sen behöver man ju kanske inte servera det varje dag, men nån gång då och då tror jag är helt lugnt.


    Barn behöver kärlek, särskilt när de inte förtjänar den.
  • Martina 76

    Upptäckte just att även frysta kycklingfiléer och konserverade champinjoner innehåller salt. Det är svårt att laga saltfri mat!

  • nelie

    min bvc-sköterska sa också att det handlar om att inte salta maten utöver. så att ge mat med salt i nån gång ibland är ok.

  • Jessica med Seth

    Från 1 års ålder är det väl okej med salt ( i ok mängder givetvis)

  • fantasy

    att ge korv, köttbulla kassler osv är ingen fara, det som man skall akta sig för att att salta maten utöver! detta sa dom på vårt bvc(redan då lillstintan var sex-sju månader.

  • Röding

    Fast det är önödigt att ge dem produkter med salt i, för tidigt. En åttamånaders är i mitt tycke för liten för både korv och kassler.

    Det finns t.ex inget salt i barnmatsburkarna som är märkta från 8 månader.

    Det är bättre att vara på den säkra sidan och vara lite restriktiv i valet av mat till sin bebis, än att råka ut för en kronisk njurskada.

Svar på tråden Salt i barnmat?