• aragon

    Kassler

    Är det nån som har ett gott recept på kassler???

    Har en tinad bit som jag måste göra iordning IDAG...och fantasin har tagit slut


    Älskar mina bonusbarn och det är jag stolt över
  • Svar på tråden Kassler
  • sheeba

    gör små snitt i den  och fyll med ost,tomat elelr vad man vill In i ugnen i ca 1 timme den blir jätte god och saftig.


    Det finns ingen bättre mamma än mig till mina barn, precis som du är till dina!
  • aragon

    OK....TACK för tipset....vad har du till???

    Mer tips TACK


    Älskar mina bonusbarn och det är jag stolt över
  • FiaL

    Skiva kasslern och lägg i en ugnsform, skiva tomater och lägg över, salta och peppra efter smak, skiva mozzarella och lägg överst. Ställ in i ugnen tills osten fått fin färg. Lägg på färsk basilika när du tagit ut den. Servera med ris och Crème fraiche tomat och basilika.
    Åt det precis och det är hur gott som helst


    (¯`°?.¸ ღ♥ Carl RASMUS Linné 050112 ♥ღ ¸.?°´¯)
  • sinkadus

    Jag brukar göra "Kassler Marrakech" Varva tunna skivor av kassler med paprika. Blanda ajvar relish och crème frâiche + spiskummin och koriander och smeta ut ovanpå, in i ugn 225 grader i ca. 15 minuter och servera med (saffrans-)ris/couscous till. Och sallad såklart!

    Gott, enkelt och snabbt!

  • sheeba

    Potatis,grönsaker och sås.


    Det finns ingen bättre mamma än mig till mina barn, precis som du är till dina!
  • Dino78

    Skiva potatis tunt, lägg i en smord form, häll på lite mjölk/grädde och en massa vitlökspulver. Blanda runt. In i ugnen nån halvtimme 225 grader.
    Skiva under tiden kassler och gör eget vitlökssmöär. Ta ut potatisen, lägg kassler ovanpå, klicka på vitlökssmör och in i ugnen igen 10-15 minuter. Ät med sallad.
    OBS! Gillar man inte vitlök bör man avstådetta recept


    DIF i själ och hjärta
  • Me and my baby

    Kasslergryta.

    1 kg kassler
    1 tsk curry
    3 tsk purjolökar
    3 st paprika
    10 msk tomatpure
    2 klyftor vitlök
    5 dl grädde
    4 dl creme fraiche

    Bryn curry, purjo och paprika
    Tillsätt sedan tomatpure, vitlök och creme fraiche och grädde.
    Strimla sist kasslern och värm upp. Servera med ris och sallad. Super god.

  • Dundermamman
    Kassler och pastagratäng

    400 g kassler400 g valfri pasta2½ dl matlagningsgrädde2½ dl mjölk½ dl chilisås3 msk vetemjöl1 msk pizzakryddasalt & peppar2 dl riven ost Koka pastan nästan klar.Strimla kasslern.Vispa ihop grädde, mjölk, chilisås och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och smaka av med kryddorna.Rör ner osten och blanda i pastan och kasslern.Häll allt i en form och gratinera i 225 grader i 10 minuter.Servera med en sallad!
  • Frediza1980

    Vill ha lite insperation.. så jag puffar

  • AnnaK

    Kassler Afrikana
    ca 500 g kassler utan ben
    2 1/2 dl matlagningsgrädde
    1 tsk curry
    saft av 1 apelsin
    2 msk mango chutney
    2 msk riven kokos
    2 bananer

    Paprikaris
    1 gul lök
    2 paprikor (gul och röd)
    1 msk olja
    2 dl långkornigt ris
    4 dl vatten
    1 tsk salt

    4 port
    Ugn 200°

    Skiva kasslern tunt. Lägg skivorna lite omlott i en lätt smord ugnssäker form.
    Rör samman grädde, curry, apelsinsaft, mango chutney och kokos till en sås.
    Fördela den över köttet. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
    Skala bananerna och skär i skivor. Lägg dem ovanpå rätten och låt dem vara med de sista 5 minuterna av tillagningen.
    Skala och hacka löken till paprikariset.
    Skölj, kärna ur och hacka paprikorna. Fräs det gröna i oljan i en gryta några minuter.
    Tillsätt ris, vatten och salt. Rör om. Koka under lock på medelvärme 18-20 minuter.
    Servera kasslern paprikariset och i små skålar med bitar av apelsin, melon, ananas och mango chutney.

Svar på tråden Kassler