• aragon

    Kassler

    Är det nån som har ett gott recept på kassler???

    Har en tinad bit som jag måste göra iordning IDAG...och fantasin har tagit slut


    Älskar mina bonusbarn och det är jag stolt över
  • Svar på tråden Kassler
  • AnnaK

    Kassler i dragonsås
    4 pers

    500 g & kassler
    2 gula lökar
    1 dl cider eller vatten
    3 dl vispgrädde
    ½ köttbuljongtärning
    1 msk tomatpuré
    ½ tsk paprikapulver
    1 tsk dragon
    salt och peppar

    Lägg kasslern med den feta sidan upp i ugnen, 175°, i 45 minuter. Hacka löken och stek i cirka 10 minuter. Blanda i resten av ingredienserna i pannan, låt puttra i 10 minuter. Häll såsen över kasslern och servera med potatis eller ris.

  • AnnaK

    Kassler med champinjonstuvning och broccoli
    4 port
    Ugn: 250°

    ca 400 g benfri kassler
    1 paket djupfryst broccoli, ca 250g
    2 dl grädde
    1 burk stuvade champinjoner, ca 200 g
    1 dl riven lagrad ost, t ex Svecia

    Skär kasslern i skivor. Låt broccolin tina något. Lägg kassler och broccoli i en smord ugnssäker form. Vispa grädden. Blanda den med champinjonstuvningen. Bred den över kassler och broccoli. Strö över riven ost.
    Gratinera rätten i ugnen 15-20 min.
    Servera med kokt potatis.

  • AnnaK

    Kassler provencal
    4 pers
    Ugn 225°

    1 kg färsk potatis
    2 msk smör
    75 gram mjukt smör
    2 krossade vitlöksklyftor
    4 msk hackad persilja
    ½ msk torkad mejram
    1 tsk rivet citronskal
    500 gram benfri kassler
    4-5 tomater, salt

    Borsta potatisen. Skär den i skivor och lägg i en ugnssäker, smord form.
    Lägg smöret i klickar överst och salta. Baka i ugnen tills potatisen nätt och jämt är mjuk.
    Rör samman smör, vitlök, kryddgrönt och rivet citronskal.
    Skär kött och tomater i 1 cm tjocka skivor, tag fatet ur ugnen. Lägg kött och tomatskivor på potatisen. Fördela smöret över och gratinera tills rätten fått vacker färg och är varm.

  • AnnaK

    Kassler på potatisbädd med örtsmör
    4 pers
    Ugn: 225°

    600 g benfri kassler
    750 g potatis
    salt och peppar
    2 msk smält smör

    Örtsmör:
    75 g smör
    2 krossade vitlöksklyftor
    2 msk hackad persilja
    1 tsk torkad dragon
    2 tsk pressad citronsaft

    Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och droppa över smält smör. Stek potatisen i ugnen i 30 minuter.
    Skär kasslern i cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en rad på potatisen och sätt in formen i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    Rör smöret mjukt. Tillsätt vitlök, persilja och dragon. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    Tag ut formen och klicka smöret i en sträng över köttskivorna. Sätt in i ugnen ett par minuter och låt smöret börja smälta.
    Servera genast med en blandad grönsallad.

  • AnnaK

    Kasslergryta
    Fräses i stekpanna:

    400 g kassler strimlad
    2 tsk curry
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 strimlad purjolök
    1 röd paprika

    Blanda i :

    2 dl grädde
    1 burk creme fraiché
    salt och peppar

    Får puttra i en gryta cirka 10-15 minuter.
    Servera med ris och sallad.

  • AnnaK

    Pepparrotsgratinerad kassler
    4 port
    Uge 225°

    500 g kassler
    600 g palsternacka
    2 1/2 dl ostsås (egen eller färdig från kyldisken)
    2 dl riven ädelost
    2 msk riven pepparrot
    1/2 dl hackad persilja

    Starta ugnen.
    Skala och skiva palsternackan. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt den rinna av. Lägg den på ett smort, ugnssäkert fat.
    Skär kasslern i skivor och lägg ovanpå.
    Blanda sås, ädelost, pepparrot och persilja. Häll såsen över kasslern.
    Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min.

  • ÄngelBängel

    Kassler fiorentino:
    Lägg ett lager med spenat underst i en ugnsfast form, på det ett lager kassler, sedan ett lager skivade tomater. Över det slår du en bechamelsås (som i lasagne) lite ost och så gratinerar du i ugnen.

    MUMS!

  • Molle80

    kassler i strimlor
    purjolök
    3 vitlöksklyftor
    paprika
    creme fraiche 5 dl
    chunky salsa 2 burkar
    cashewnötter

    blanda till sås
    Koka tagliatelle ,lägg underst i en ugnssäker form. Häll över såses, blanda runt så all pasta får sås. Gratinera med ost .. syveränt gott

    Eller :

    Tunna skivor kassler
    Smördeg
    ädelost

    Kavla ut smördeg (inte för mkt kavling, bara liiite)
    Lägg på en kasslerskiva och en tunn bit ädelost. Vik över smördegen så det blir ett paket. Pensla och in i ugn tills de är färdiga
    Servera med god sallad, kanske potatiskroketter och sås för såsnarkomaner som min man

  • Frediza1980

    oj nu hände det grejer härligt tack!

  • Molle80

    Vassego!

    Recepten är urenkla och suuuuuupergoda - båda två!!!
    Gratängen med pasta räcker till måååånga (brukar göra i vilket fall)

    Hojta om du behöver andra recept, alltid kul å dela med
  • Frediza1980

    Vad snällt, tror att jag ska prova den med ädelost, har smördeg hemma som jag heller inte vet vad jag ska göra med, så det är ju perfekt

  • Molle80

    Vad bra!

    Vi käkade det igår, fast då hade maken köpt fel ost å köt mascarpone med gorgonzola, men det funkilderade kanon det med

  • Frediza1980

    Låter super! vad bra det är att man kan f¨å insperation så här det är ju hur bra som hellst!

  • MeanJean

    Inbakad kassler är inte helt fel heller men otroligt mäktigt!

    Skiva kassler, gör en goja på creme fraiche med cantadou vitlöksost o pressad vitlök, lägg gojan mellan kasslerskivorna, linda in hela surven i utbakad smördeg, pensla med ett ägg o in 20 min i ugnen. Döööögott o så jäkla mätt man blir.....

Svar på tråden Kassler