• Molle7­2
    Äldre 26 Mar 19:59
    220740 visningar
    2171 svar
    2171
    220740

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7

    Här kommer jag med.

    Tack Lällas för nya tråden.

    Kram på er alla.

  • Molle7­2
    Äldre 26 Mar 20:22
    #11

    dalkulla: Vi var hos läkaren idag och hon sa att det är ett kraftigt skov hon har fått. Vi ska förtsätta med samma medicinering nu och sänka kortyisonet till femton mg per dag. Det var som läkaren sa hon är bättre men inte bra. Nästa torsdag ska de göra en ny koloskopi och kolla hur det ser ut nu. Hon är pigg och glad och har inte vrit på toa en neda gång idag. De andra dagarna har hon sprungit fem gånger.Så nu äntligen går det framåt.

  • Molle7­2
    Äldre 26 Mar 20:27
    #12

    nallatalla: de sa att det inte är crohns i alla fall nu är det uteslutet, så vi får se nästa torsdag om de hittar nåt annat.Just nu mår hon ganska bra, tog nya prover idag och ska dit nästa tisdag igen. Håller tummarna på att albuminet har höjts nu bara.

  • Molle7­2
    Äldre 29 Mar 14:45
    #54

    Hej alla.

    Rebeccas läkare ringde idag för det var vissa prover som gått upp och andra ner i värdet, så hon undrarde hur hon mår.Hon mår ganska bra nu ligger hon på ca två diarreer per dag. Crp:t hade tydligen stigit lite igen och albuminet har också stigit. Vi ska in igen på tisdag så då får vi se vad de proverna visar. Nu blir man lite orolig igen. Fast hon är väldigt pigg och glad nu.
    Kram på er alla.

  • Molle7­2
    Äldre 30 Mar 14:33
    #72

    nallatalla: Rebeccas skov är bättre nu går hon bara på toa två gånger om dagen och hon är väldigt pigg. Men hennes läkare ringde igår och frågade hur hon mådde då vissa prover visade på försämring och andra på bättring. Så vi får se på tisdag när de tagit nya prover. Och på torsdag går de in i tarmen igen, så nu håller vi tiummarna på att den har blivit bättre.

    Kram på er alla.

  • Molle7­2
    Äldre 30 Mar 21:59
    #78

    tessi: ja Jennifer min andra dotter har det också tufft. Jag blev så förbannad förra veckan när hon kommer hem på måndagen och säger att läraren har sagt till henne att jag inte bryr mig om henne och inte tar ansvar över henne längre. Jag ringde upp läraren och frågade vad han håller på med. -Vadå hon måste ha missuppfattat mig. Konstig att hon bara missuppfattar dig och aldrig oss. Han ljuger hela tiden och talar om för henne vilka kompisar som är fel för henne. Idag var vi på möte i skolan och han var inte ens med. Då sa jag att han ska inte tala om vilka kompisar hon ska vara med eller inte det sköter vi själva. På helgerna dricks det en hel del bland ungdomarna och det vet vi om. Då ser jag till att Jennifer kommer hem en gång i timmen och visar sig. Det sa vi även idag att vi har stenkoll på henne hemma. Hon ska vara inne nio på vardagarna och elva på helgerna.Läraren trycker bara ner henne och säger att hon kommer röka hasch på torget. Jag sa att de borde väl stötta eleverna istället för att trycka ner dem.
    Så nu när jag legat inne på sjukhus med Rebecca har vi inte haft 100% koll på henne. Vad ska man göra man kan ju inte splittra på sig tyvärr. Så det är tufft nu. Var på Rebeccas skola igår där läraren sa vad stark du måste vara.
    Vadå stark jag gör bara vad varje vettig förälder skulle göra. Tror jag. Vad ska man annars göra är det inte så här livet är?
    Det är vad jag tror i alla fall.

    Kram på er alla .

  • Molle7­2
    Äldre 31 Mar 12:07
    #86

    calylite: Nej nu är det ingen ide hon går ur nian om två månader.

  • Molle7­2
    Äldre 31 Mar 20:09
    #93

    calylite: Har funderat på att ringa skolverket.

  • Molle7­2
    Äldre 1 Apr 12:43

    Här skiner solen med och vi ska grilla idag. Sen börjar Rebecca sin kur imorgon inför skopin på torsdag. Eftersom hon inte klarar att dricka vätskan som ska drickas inför skopin. Så måndag blir det skon kost typ kokt mat. Tisdag flytande föda. Onsdag bara klara drycker och klyx på kvällen och torsdag klyx igen.
    Imorse höll hon på att skrämma slag på dig. Mamma hjälp vad det kommer mycket blod nu. -Vad är det du säger, frågar jag helt skärrad. APRIL APRIL DIN DUMMA SILL. PUUHH jäkla unge. Vilken humor va hehe.

    Mumlin: hur går det för dig?

    Tessi: Hur är det med smärtan i ansiktet nu?

    Nallatalla: Ja jag har slutat lita på lärare för länge sen. Och det har jag gjort klart för dem för länge sen. Barn pratar mer sanning än de vuxna så är det bara. Jag förklarade även för honom att hemma hos oss har vi alltid varit öppna om allt, och jag ser om min dotter ljuger.

    Lällas: Lycka till på jobbet och med löneförhanlingen.

    Kram på er alla nu i vårsolen.

  • Molle7­2
    Äldre 5 Apr 21:54

    Glad påsk allihopa.

    Idag har Rebecca gjort sin skopi. Tarmen såg dubbelt så bra ut denna gången men inte helt bra. Så vi ska fortsätta med samma medicinering ett tag till. Nästa fredag är det dags för provtagning igen och har inte alla prover blivit bra då, så börjar de mehandling med adacolumn istället. Rebecca hade med sig en kompis idag och båda två fick ett påskägg. De blev så glada.

    Många påskkramar till er alla.

Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7