• Molle72

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7

    Hej på er alla i vårsolen.

    Är inne och läser varje dag men har inte hunnit orkat skriva på ett tag. Vi håller på att flytta in i nya lokaler på jobbet + att man ska jobba samtidigt.

    Rebecca mår ganska bra vi har varit på nya provtagningar idag och hennes vener strular som sjutton. De hittar dem nästan inte och när de hittar dem rullar de iväg, så vi fick knalla ner till labb och ta stick i fingret istället. Hon skulle börjat skolan i tisdags men min magkatarr bara flög på mig så jag fick gå och lägga mig och kunde inte köra henne. Och på onsdagen mådde Rebecca illa. På torsdagen hade hennes lärare hemundervisning för en annan elev och på fredagar är hon ledig. Så nu blir det ett nytt försök på måndag.

    Det hon lider mest av nu är att hon har blivit så svullen i ansiktet hon äter 15 mg kortison fortfarande, tills på måndag i alla fall. Då ska hennes läkare ringa och säga hur inflammationsvärdena var ifall hon ska börja med adacolumnen eller ej. Så nu håller vi tummarna IGEN. Hon går på toa två till tre gånger per dag nu igen men hon är inte lös eller så.

    Vet inte riktigt vad jag ska säga till er andra förutom krya på er alla som är sjuka och jag håller tummarna på att ni som är friska just nu ska få förbli det.

  • Molle72

    Hej på er alla.

    Vi har det bra här i solen. Rebecca mår bra men ska få provsvaren ieftermiddag om hon fotfarande har inflammation i tarmen eller ej. Hon vill så gärna trappa ner på kortisonet nu. för hon vill köpa kläder och det kan hon inte nu. Idag har hon även varit i skolan en stund och satt ihop ett nytt schema med läraren så imorgon kör hon igång.

    Har flyttat på jobbet i helgen så har inte hunnit njuta så mycket av solen. Gör det nu på förmiddagarna istället då jag jobbar halvtid denna månaden för Rebeccas skull. Sen får vi se hur det blir.

    Kram på er alla.

  • Molle72

    Hej på er alla.

    Igår ringde Rebeccas läkare och sa att hennes prover blir sakta men säkert bättre. Hb:t var lite sämre så nu har hon börjat med järntabletter. Nu minskar vi också på kortisonet till 10 mg och nästa vecka till 7,5 mg. Idag var hon i skolan själv utan mig yippe. Så jag fick lite tid för mig själv.

    Vi har börjat röja i vår husvagn nu så nu är det snart dax att dra iväg härligt. Nu börjar livet leka vi får se hur länge det varar denna gången peppar peppar.

    Sen hade vi krismöte på våran fritidsgård igår då ett par killar har brännmärkt ett par andra killar så de är livrädda nu. Pga av att två tjejer är tillsammans med två killar som inte accepterar att deras tjejer är med de andra killarna. Man blir så trött.
    Vad blir då nästa steg? Nu har de i alla fall bett om ursäkt och nästa gång blir de anmälda både till soc och polisen nu vet de åtminstone om det. Dessa underbara tonåringar.

    Hoppas alla har det bra i vårsolen trots att det är lite kyligare nu. Kram på er.

  • Molle72

    dalkulla: Vilken puckokärring. Henne borde man ju anmäla hon har ju helt klart valt fel yrke. Skönt i alla fall att du fick din vilja igenom. Lycka till. När var det det var dax?

  • Molle72

    mumlin: Rebeccas hb låg på 108 förra veckan då satte de in järn till henne. har glömt vad de ska ligga på nån som vet.

  • Molle72

    Nu har jag lagt in lite bilder på Rebecca när hon äter kortison om nån vill se.

  • Molle72

    Hej på er.
    Nalla: Jo tack det är bara bra här nu, förrutom att Rebecca gapar om att hon ska minsann inte sänka kortisonet till 7 1/2 mg utan till 5 mg. Hon har precis som Lukas ett fruktansvärt humör, som jojjar upp och ner. Det är underbart.

    itmorsan: Jag det är nog inte lätt för henne eller någon annan tonåring heller, då hon är väldigt utseendefixerad så tar det väldigt på henne.

    Lällas och dalkulla: Tack ska ni ha.

    Många kramar till er alla.

  • Molle72

    Katastrofkatt: Välkommen hit. Är det nåt du undrar över så fråga bara. Så svarar vi så gott vi kan.

    Mumlin: Rebecca brukar inte bli rund när hon håller sif till 5 mg om hon börjar med tio så har oftats det bara en vecka och då hinner hon inte bli rund. Och de två senaste somrarna har hon stått på 5 mg och det har inte ens märkts lite. Så hoppas att du får stå på en ganska liten dos då.

    Nalla: Klart att vi bryr oss. Sen har ju ni andra stöttat oss också. Vi vet ju inte så mycket eller vi kanske vet mycket men vi kan ju ändå aldrig sätta oss in i er sits. Vi kan ju bara titta på egentligen, sen har man ju lärt sig en del på dessa sex åren genom att lyssna på läkare och er och läsa sig till. Jag kan ju säga att jag hade gärna bytt med Rebecca så att hon ska må bra och inte behöva lida.

    Kram på er alla nu.

  • Molle72

    Finns ett kort på väggen där det står en vrå av vardagsrummet i mitt galleri på Rebecca när hon åt som mest kortison när hon var sju år. Det var hemskt folk kände inte igen henne.

Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7