• Niccisen

    Fluoxetin och alkohol

    Jag skulle inte rekommendera att dricka alkohol i samband med Fluoxetin. Jag har själv ätit de, (åt de i 3 månader). Det står i läkemedelsinformationen att man inte ska blanda alkohol och Fluoxetin, men det står inte varför. I alla fall, jag provade att dricka alkohol, men drack inte alls mycket, bara ett halvt glas rödvin. Men man kunde ha trott att jag druckit 1-2 flaskor! Det är nämligen så att både alkoholen och Fluoxetinet bryts ner i levern. Levern klarar inte av att bryta ner båda samtidigt vilket innebär att det ena får förhöjd verkan, antingen alkoholen eller Fluoxetinet. Inte så mysigt kan jag säga!

  • Niccisen

    Det är väl så att medicinerna påverkar alla olika. Men om jag inte minns helt fel så är väl svårt att svälja en biverkning på Fluoxetinet?

    Jag säger inte att det garanterat går illa för att man dricker alkohol med tabletterna. Bara att det KAN göra det. Och sen får man väl själv testa om man tycker det är värt risken. Kan säga att jag höll mig till alkoholfritt rödvin efter den gången.
    Men allt är ju individuellt.

Svar på tråden Fluoxetin och alkohol