• elrovi

    Olika temperatur i öronen.......!!!!!!?????

    Det är alltid vanskligt att kolla tempen i öronen, svårt att göra det rätt. Sedan måste man kolla så att öronen är helt rena, får inte finnas något vax i dem. En "vanlig" temp i rumpan är alltid det bästa.

  • elrovi

    Se till att du för in termometern riktigt, så att du mäter från "rätt" ställe, d.v.s trumhinnan...hittade det här, hoppas det kan vara till hjälp:
    Öronmätning:
    Att mäta temperaturen i örat är en användbar mätmetod om man är beredd att betala för apparaten. Öronmätningen är en snabb metod. Den är mer populär bland större barn än ändtarmsmätningen och så tar det bara en sekund innan öronmätaren ger svaret.

    Temperaturen är cirka 0,5 grader lägre än vid ändtarmsmätningen. Du ska vara uppmärksam på att det på termometern kan finnas flera olika inställningar och om så är fallet ska du naturligtvis välja den som är avsedd för barn.

    Örontermometern ska också användas korrekt för att ge ett pålitligt svar. Läs därför igenom bruksanvisningen noga innan du börjar. Den vanligaste orsaken till felmätningar är att den temperatur som termometern mäter inte är den som egentligen ska mätas, nämligen den från trumhinnan, utan istället en temperatur från ett annat ställe i hörselgången. För att mäta rätt är det nödvändigt att dra den översta delen av barnets öra lite uppåt under tiden du mäter. Därmed rätar du ut barnets lätt S-formade hörselgång och termometern kan mäta trumhinnetemperaturen. Det kan vara bra att få råd om termometerns användning i affären där du köper den.

    kommer från den här sidan:
    netdoktor.passagen.se/default.ns

Svar på tråden Olika temperatur i öronen.......!!!!!!?????