Inlägg från: majsalotta |Visa alla inlägg
  • majsalotta

    Hur länge innan man jobbat in SGI?

    talia - hade du full SGI när du var hemma med din dotter? Om du har pluggat med studiemedel sedan dess så är din SGI skyddad under studieperioden.

    Vad gäller FP har jag för mig att FK inte bryr sig om vad man gör dom sista tre månaderna innan beräknad BF, men jag vet inte om det innebär att det är ok att ha jobbat från sex månader innan men inte jobbat heltid dom sista tre månaderna. Det säkraste är att ringa FK och fråga vad som gäller - dom brukar vara hjälpsamma, men ibland upplever jag att man måsta ställa mycket exakta frågor för att få veta reglerna - dom är inte så duktiga på att "hjälpa till" och ge mer information än exakt det man frågar om.

  • majsalotta

    Honey - jag har förstått att ferier mellan terminerna också är överhoppningsbara, under förutsättning att man haft studiemedel under terminerna. Det beskedet har jag fått när jag pratat med handläggare på FK i alla fall. Men jag kan ha fel. Som sagt, min erfarenhet är att man måste ställa ALLA frågor utifrån alla möjliga scenarier, för dom jag pratat med har inte varit så duktiga på att hjälpa till och ge egna tips utofrån ens situation...

Svar på tråden Hur länge innan man jobbat in SGI?