Kan man äta Creme Bonjour-ost som gravid?
Är så himla sugen på dessa ostar. Undrar om du har ätit sådana?
Frågan är som rubriken lyder..
http://www.unilever.fi/unilever_bestfoods/images/vk_tuorejuustot.jpg
ostpaket nr 2.
Är så himla sugen på dessa ostar. Undrar om du har ätit sådana?
Frågan är som rubriken lyder..
http://www.unilever.fi/unilever_bestfoods/images/vk_tuorejuustot.jpg
ostpaket nr 2.
Man kan ju i princip äta allt utom typ magiska svampar.
Magiska svampar kan vara bra att undvika ja
Nä men ok, jag trodde också att det var ok med pastöriserad brie men jag ringde min bm (För första gången på 2 graviditeter faktiskt ) och frågade i förrgår eftersom min svåger skulle bjuda på ostbricka och jag var så himla osäker för alla säger olika. Hon sa då att man inte fick äta pastöriserad brie heller. Minns inte anledningen helt ärligt talat men det var något med att den pastöriserades och sedan lagrades och då kunde bakterierna "hoppa" på osten igen men bara på den vita delen. Eller ja, nått i den stilen. Men använd inte mig som källa nu för jag är inte säker Så om man vill äta brie så tror inte jag att det är värre än att gå över en hårt trafikerad väg liksom. Visst risken finns men den är minimal. Men min bm skrämde upp mig rejält när hon började prata om allvarliga fosterskador och sånt så jag sket i det och gjorde varma mackor med brie istället Skitgott var det iallafall.
Barnmorskor säger lite det de känner för tror jag.
Skulle bakterien "hoppa" på osten igen?
Skrattretande.
BM brukar säga det som de sagt i 100 år om sådant.
Frskning och rön går framåt, även inom matindustrin.
Jag litar på tillverkaren jag frågade, han vet ju vad han pratar om.
ät d du känner för...
har jag gjort båda mina graviditer..allt från den mögligaste osten du kan hitta till gravad lax..
Ja, inga problem!! Det är bara att äta.
Ja, jag åt det i alla fall när jag såg den stora majoriteten av JA-sägare.
Och jag njöt. Som bara den.
Man kan ät dem, fast jag röstade nej för jag äter inte något ost. Har ostskräck.
Creme Bonjour är en färskost, och färskost är okej så länge den är pastöriserad. Finns ingen anledning att göra en omröstning egentligen, informationen finns ju hos Livsmedelsverket.
När det gäller brie och liknande ostar så är det inte möglet som kan vara skadligt (många tror att det är så), utan risken för listeriabakterier.
Listeria kan finnas i ostar gjorda av opastöriserad mjölk, men KAN även förekomma i pastöriserade ostar, det beror då på att osten återkontaminerats t.ex. vid lagring eller annan hantering i mejeriet. Risken är liten, men den finns där och därför informerar Livsmedelsverket om detta.