• Miss Finland

    Carl Von Linné- Privat?

    Hej!
    Jag funderar på att göra IVF privat, eftersom det är så långa köer där jag bor..
    Jag undrar om någon av er går hos Carl Von Linné?
    Kanske ni vill dela med er av era erfarenheter?
    Är dem bra?
    Vad kostar det?

  • Svar på tråden Carl Von Linné- Privat?
  • Ninnie

    Vi behöver inte köpa nya försök för att det ska räknas som ett försök ska man ha fått barn (som lever, hemskt att skriva så men ni förstår säkert hur jag menar). Men vi har gjort 2 nya försök efter missfallet (1IVF och 1 FET) I 3-packet ingår ju även ett frysförsök OM man få ägg som går att frysa. Dom är annars jätte trevliga på CvL alltid ett vänligt bemötande av sköterskorna.

    Lycka till!

  • Miss Finland

    Yasmine- När bokade du tid? Är det lång väntetid?
    Jag funderar på att ringa dit också... Ska ni göra hela behandlingen där,eller ska ni sköta en del av det på "hemma-kliniken"?

    Jo, jag har också hört att de där på CVL kliniken är jätte trevliga! Tur det!
    Har skickat e-mail till dem, undrar om de kommer att svara...

    Ninnie- ja, man får ju fundera på det där med 1 eller 3-pack...
    Lycka till

  • linalotta

    jag me är jättenöjd med CVL! Bara gott att säga. Lyckades på första försöket och har en vild 1,5 årig prins hemma nu!!

    Ska börja syskonförsök nu när dom öppnar igen efter sommarn!! :)

  • Miss Finland

    linalotta- Har du bokat tid där redan? Vet du om de har långa väntetider? Tog du 3 pack eller en? hehe, många frågor,men alltid kul att höra att någon lyckas!! Kram

  • Lycka77

    Hej,
    Jag ringde till Linné idag och bokade tid för ett första samtal inför IVF, och vi fick en tid redan om 2,5 vecka, vilket jag tyckte var snabbt. Och sen hoppas jag att man kan komma igång med behandlingen så fort som möjligt.

    Även jag har hört mycket gott om Linné och de är mycket trevliga i telefonen.

  • linalotta

    miss finland! För mig har det gått mycket snabbt...tror inte alls att det är särskilt lång väntan. Jag går hos dr i härnösand och åker till linne då allt är "klart" så att säga och så fort jag har vart färdigt så har jag fått komma in med detsamma. Smidigt!!

    På första barnet valde jag inte ett tre pack. Mycket pengar. Så vi betala bara för ett, 21 tror jag det kostade och hade ju sån tur att det lyckades också!!!

    Nu på syskonförsöket så är det samma sak igen. SÅ fort min kropp är redo för ägginsättning så får vi tid meddetsamma och det är mina två frysägg som jag ska försköa få liv i!! :)

  • linalotta

    miss finland...åsså vart jag överstimulerad så det stod härliga till med nr 1 också. Fick ligga på sjukhus i över en vecka men jag är helt säker på att det var därför den lille rackaren i magen också valde att stanna kvar! Men jag har PCO och då får man vara vaksam på överstimuleringen, men som sagt, den kan ju va liiiiite till godo också när man får så fint i slutändan liksom även om det absolut ite är kul då man är mitt i det!

  • Miss Finland

    Lycka77- Va kul att man slipper vänta så länge!!! Vad innebär de där första samtalet?? Gör de utredningen på dig där, eller har du gått på någon annan klinik? Ska du sköta all medicinering där, eller här hos någon av deras samarbets doktorer? Ska du ta 1 eller 3-pack?

    linalotta- Ska de sätta in båda äggen?? Så du är mitt i hela köret just nu? Hur lång tid tar det tills man är klar för ägginsättning?

  • linalotta

    MIssfinland: NJa..just i början av kalaset! Vet inte ritkigt hur llång tid det tar. 12 dagar med några hormonpiller för min del är tanken, men jag är skeptisk att det ska fungera på en gång. Så jag tippar på sprutor också. Nee dom tinar ett ägg åt gången och klarar det första upptining så får jag ett ägg, klarar inte det sig så tinar dom ett till. Det är nog bara om man har två ägg av lite små skruttig kvalitet som jag har hört att dom kan sätta in två för att chansa att ett av dom iallafall klarar det. Tror jag...:)

  • Lycka77

    miss Finland - Vi har redan gjort utredning på Sophiahemmet, där vi även hunnit med 7 inseminationer, varav den 4:e resulterade i en graviditet, men som tyvärr slutade med ma i v.10. 
    Vi fick brev från Linné idag där det stog vad som kommer att hända 22 Aug: vi kommer att få träffa en läkare som ger information om behandlingen, går igenom just våra förutsättningar, skriver recept och behandlingsschema, samt göra en gynekologisk undersökning.
    Sen kommer man även att få ta blodprov för att kolla att man inte har några smittsamma sjukdommar. Samt gå igenom gamla journaler, om man har dem med sig.
    Vi kommer att göra allt hos Linné.

    Vi velar mycket kring en- eller tre-pack, ena dagen har vi bestämt oss för 3-pack och nästa dag ändrar vi oss, så vi vet inte hur vi kommer att göra.

    Är du på väg att kontakta Linné? 

Svar på tråden Carl Von Linné- Privat?