• Plippi

    För korta hälsenor?

    Jag har en tjej som hade för korta hälsenor. Hon har använt hylsor på nätterna i nästan tre/fyra år, och vi har helatiden uppmuntrat henne att gå på hela foten.

    Nu förtiden så opererar man helst inte hälsenan utan man sprutar under narkos in Botox(det man sprutar in i ansiktet för rynkor) i vadmusklerna. Sedan gipsas fötterna lite uppåt i ca 8 vekor. Detta är mycket skonsammare än att gå in i hälsenan. Botoxen gör att musklerna blir "bedövade" under ett par veckor och då passar man på att töja ut hälsenan i stället.

    Min dotter har numer normala hälsenoe men hon har fortsatt att gå på tå. Läkarna sa att det kunde bli så eftersom mycket sitter i huvudet. De kan inte säga om henner hälsenor är "naturligt" korta eller om de blivit det pga att hon alltid gått på tå.

    Jag kan inte säga att jag brydde mig så mkt om det först, trodde helt enkelt att det skulle gå över. Men när hon blev större g började hon på problem( nu är hon 8,5 år)
    Svårt att gå längre sträckor, svårt att cykla, ramlade/snubblade ofta och slog sig eftersom balansen på tårna inte var så bra. Men framför allt har hon en outvecklad häl. Hennes är som en bebis. Jätteliten och mjuk. Alla skor ramlar av helle eftersom de inte fäster på hälen, vilket oxå gör att hon snubblar. Foten behöver tydligen trycket från kroppen för att utvecklas normalt.

    Känner att detta blev långt, hade hog behov av att skriva av mig

Svar på tråden För korta hälsenor?