• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • Sunna

    Vill ni hjälpa mig är ni gulliga, för jag kan verkligen inte bestämma hur vår trapp ska se ut!
    Vi ska slita bort den gräsliga plastmattan i vår trapp. Eller snarare fräsa bort den, för de som bodde i huset innan oss var väldigt noggranna med limmet... 

    Nu vet vi inte i vilket skick träet är inunder, men vi hoppas på att det är i så bra skick så att vi bara kan slipa ner det och sedan vitolja. Trappstegen ska bli vitoljade men resten ska bli vitt. Det är meningen att så småningom, lägga trägolv i hallen uppe och nere som just är vitoljat.

    Om det nu skulle vara så att träet är i så dåligt skick så att vi måste måla, blir det FÖR vitt att även måla trappen vit? Eller ska vi måla den ljusgrå, för att bryta av?

    Ni som har målat er trapp, blir det väldigt slitet efter ett tag?

    Plastmattan ska bort, och trappan ska slipas och antingen målas eller vitoljas


    Sam. ♥ .Mammas lilla hjärta.
  • gemelli
    Smajla skrev 2007-08-21 14:22:32 följande:
    Fick rosor häromdagen av maken (förstår inte vad som hänt eg för helt plötsligt så har han börjat komma hem med nåt ibland ) men de står sig ju inte för all tid direkt så när de hängde gjorde jag såhär;
    Åååå vad fina
    En liten Vide i magen enligt ul
  • newht

    Sunna;
    Vi har precis målat om hela vårt trapphus, jag har bilder i min blogg, kom o titta vettja!

    www.newht.blogspot.com

    Vi tog lite mörkare grå för trappen leder rakt ut o jag skulle inte stå ut med en sketen trapp i höst/vinter, de räcker o städa nån gång i veckan där tycker jag! Men e de en innetrappa så e de ju en annan femma...vita trappor e ju ljuvliga!

  • Sunna
    newht skrev 2007-08-21 14:36:13 följande:
    Sunna; Vi har precis målat om hela vårt trapphus, jag har bilder i min blogg, kom o titta vettja!www.newht.blogspot.comVi tog lite mörkare grå för trappen leder rakt ut o jag skulle inte stå ut med en sketen trapp i höst/vinter, de räcker o städa nån gång i veckan där tycker jag! Men e de en innetrappa så e de ju en annan femma...vita trappor e ju ljuvliga!
    Åh, jättefint! Vi bodde i en takvåning innan vi flyttade till hus. I vårt trapphus var det precis den där grå färgen, verkligen fint!

    Du har ju även grått golv, så frågan är om det skär sig med grå trapp och vitoljat trägolv. Så svårt det är!
    Sam. ♥ .Mammas lilla hjärta.
  • newht

    Sunna;
    Tack vad gulligt sagt! Vi har vitt golv uppe o jag tycker inte det skär sig, men de e nog lite hur smaken e...som baken du vet;) Så frågar du mig-nej det blir jättefint, men andra kanske tycker det e apfult hos oss! Vem vet!*s* Lycka till o hoppas de blir fint, vilket jag e säker på att det blir hur du än gör!

  • Mettan69
    Sunna skrev 2007-08-21 14:51:56 följande:
    Åh, jättefint! Vi bodde i en takvåning innan vi flyttade till hus. I vårt trapphus var det precis den där grå färgen, verkligen fint!Du har ju även grått golv, så frågan är om det skär sig med grå trapp och vitoljat trägolv. Så svårt det är!
    Om du inte har något emot att städa trappen så skulle jag köra på helvit. Det beror ju på vad du skall ha för inredning, typ zink och sådant som tar upp den gråa tonen om du vill ha grå trappa.  Jag hade nog satsat på vitt och köpt en sopborste så man kan springa över trappen fort och lätt.
Svar på tråden Vita hem del 5