Inlägg från: Adamama |Visa alla inlägg
  • Adamama

    måla gillestuga

    Taket tycker jag absolut att ni ska måla helvitt. I regel är det ganska lågt i tak i gillestugor och betsade tak gör att det känns ännu lägre. Nej, vitt ger mer rymd.

    Sedan gillar jag vitt på väggar också, men där kan man ju unna sig någon fondvägg eller brytning av färgen åt något håll för att få en varmare känsla. Det är väl Nordsjö som har en serie som heter just Vita Färger. Jag har fastnat för Äppelblomsvitt - den ska vi ha i köket. Men det kanske är lite för "ljust och fräscht" för en gillestuga. Man kanske vill ha en lite mer ombonad känsla där.

    Just det! Såg nu att ni skulle måla spisen vit. Helt rätt! Men då tycker jag ni ska köra på vitt tak, vit spis, vita dörrar, vita foder och lister, vit trappa (om den nu fanns i rummet och går att måla) och sedan en färg på väggarna.

    Det finns många nyanser av grönt som är vilsamma och vackra tycker jag. Grönt gör också att vita detaljer kommer till sin rätt tycker jag. Den vita spisen riskerar ju att försvinna mot en helvit vägg. Men mot en svagt grön vägg kommer det bli superfint. Jag älskar kombinationen vitt och grönt med lite vinröda detaljer på kuddar, mattor, ljuslyktor och annat.

    Det man ska tänka på med grönt är att man väljer en med ganska mycket gult i, så det känns varmt. Blir det för mycket blått i färgen riskerar det att kännas mintgrönt. Men det kan de hjälpa er med i färghandeln. Vi köpte precis en grön färg till en dörr på Colorama - de har en serie med färger som heter som gräs och växter. Den vi köpte heter Grönnslör - superfin. Lite så där gammaldags linoljefärgsgrön.

    Lycka till!

Svar på tråden måla gillestuga