• skriva

    måla gillestuga

    Vi har ett stort rum i källaren som ska inredas till kontor, ca 25 kvadrat är det. Putsade betongväggar på tre sidor och en tegelvägg. Inte spec. högt i tak.

    Alltihop blir vitt, även golvet. Sen lampor som lyser upp och reflekteras ner från taket så att taket lyfts lite visuellt. Man kan välja färg på glödlampor och jag ska ta den varma nyansen.

    Individuella ljuskällr vid de två skrivborden och två gamla svanhalslampor vid soffan.

    Vi har källarfönster som är i jämnhöjd med marken och där utanför finns fin grönska och jag ska spinna vidare på det genom att ha gröna nyanser på det som inte är vitt. En grön rund matta från Ilva mitt på golvet, klä en soffa i friska gröna nyanser, ikeas stora gröna glasvas och vita krukor med plastblommor (OBS! Inte den fula kärringvarianten) i en stor grupp på ett bord i ett hörn med en lampa över. Det ska se friskt och syrligt ut. Jag ryser vid tanken på att gå ner och jobba varje dag i ett kontor som ser ut som en källarhåla, men detta kommer nog att se fräscht och fint ut.

    Alla väggar utom burspråket där mitt skrivbord ska stå kommer att kläs med bokhyllor. Lamporna som lyser uppåt ska yggas in i ramper ovanpå bokhyllorna.

  • skriva

    Ja, silikatfärg blir det här också. Och golv enligt konstens alla regler för att undvika att fukten fangas där under. Källare i gamla hus i Skåne är tydligen alltid mer eller mindre fuktskadade. När vi flyttade in här så köpte vi en jättebra luftavfuktare och vi kan förvara kartonger i källaren utan att de tjocknar, så vi hoppas att det ska gå bra att inreda och värma upp. Bokhyllorna får inte heller stå direkt mot väggarn utan ett par centimeter ut.

  • skriva

    Tyras: Ha ha ha! Vad roligt! Om jag kommer ihåg det ska jag skriva i din gästbok när vårt rum är färdigt så att vi kan titta på varandras!

    Fast vi har inte ens börjat än. Det är tal om att vi eventuellt ska få fjärrvärme här, och det ska i så fall göras iom att vi lånar pengar till det. Vi har ett hus som värms med pellets och om man byter till fjärrvärme är det bra om man istället värmer källaren med element eftersom gamla hus med (olje, numera pellets)panna inte ska ha kalla källare.

    Får vi inte fjärrvärme till vår gata så inreder vi källaren ändå, för i vårt nuvarande kontor ska sonen ha sitt rum.

Svar på tråden måla gillestuga