Lax tips efterlyses!!!
Imorrn ska jag bjuda på lax,vill gärna ha era smarrigaste lax recept,jag vet nämligen inte alls vad jag ska göra med laxen..
Imorrn ska jag bjuda på lax,vill gärna ha era smarrigaste lax recept,jag vet nämligen inte alls vad jag ska göra med laxen..
Vad är det för lax? Laxfiléer, fjärilskotletter, gravad eller rökt?..
hehe..ja det märks att jag inte e nån laxspecialist det är som laxbitar,4 pack utan skinn..
Såna bitar brukar jag steka, lägga i en form, strö räkor över o hackad dill, skiva över några bananer. Häll på grädde o riven ost och gratinera i ugn på ca 225 grader. Servera med potatis/mos eller ris......och kanske en grönsallad.
Jag brukar blanda creme fraiche med söndersmulad fetaost, hackade oliver, bitar av soltorkade tomater och färsk eller fryst basilika, lite salt, peppar och ibland lite pressad vitlök.
Sedan brer jag ut röran över laxbitarna och ugnsbakar i 225 grader i 20-25 minuter.
Bra recept om man inte har så mycket tid eller lust att pyssla så länge i köket.
Demeter:
precis det receptet skulle jag tipsa om, är ju supersmarrigt!
Ett annat då (älskar lax!)
Lägg bitarna i en ugnsform smord med lite olivolja. Strö flingsalt på. Kör i ugnen, 200 grader tills de är klara, tar mellan 20-30 minuter. Servera med kokt potatis, sås gjord på rom, creme fraiche, majonnäs, salt, peppar, dill och ev. lite pressad citron.
Mums!
Kolla in den här tråden... www.familjeliv.se/Forum-5-72/m24042992.html
Blanda två hårdkokta, hackade ägg med lite finhackad lök och finhackad dill. Blanda i röd stenbitsrom, en klutt, spara resten till såsen. Krydda med vitpeppar och salt och rör ihop det med en äggula, den binder ihop alltsammans.
Skär ett snitt på ovansidan av laxfilébiten, så det blir som en ficka och lägg röran däri.
Täck laxen med en tunnt utkavlad bit smördeg, det behövs inte runt om bara på översidan. Pensla med ägg innan 250 grader i ugnen ca 10 min.
Servera med pressad potatis eller bara en grönsallad.
åh herregud va goda recept!!Vad ska jag välja?!?
Det godaste jag vet är om man skär laxen i 3-4 mm tunna skivor, lägger på en smord plåt, ströt citronpeppar över och in i ugnen på kankse 225grader nån minut bara. Servera med presssad potatis och nån skaldjurssås kanske?
Smidigt och SJUKT gott!
Åh, romsås är ju så gott!
Det blir nog lax till middag i helgen...
Nåt vi tycker är gott o enkelt att bjuda på då man kan förbereda en del. Stek laxen på spisen eller i ugnen. Vi brukar ha grillpanna. Salta o peppra lite. Vi brukar ha pepparmix som är grov.
Koka sen nudlar och häll av dom när de är nästan klara. Låt de svalna lite. Blanda i lite olivolja. Skiva ner blodgrape, avocado o ev lite salladslök. Pressa i lite blodgrapesaft och socjkra lite. häll i lite papparmix o rör om. Blir godast om den får stå lite.
Till 1 pakt nudlar ett sånt med 8 block använder jag 2 grape. 1½ som jag skivar och ½ till o pressa i saft. Ja brukar filea grapen snyggt så det vita försvinner. 5 avocado 1-1½ msk socker och ca 3 msk olivolja. salt o peppar efter behag. Salladen serveras kall. MUMS