• Myspysan74

    Frågor Ang Photoshop del 5

    Jag är ingen expert, men jag vet iaf att upplösningen (resolution) 72 ppi är lågupplöst och funkar för bilder som ska visas på webben, men om man ska skriva ut dem med bra kvalitet måste den vara på minst 150, gärna 200-300.  Rutan ändra bildupplösning (den understa) ska inte vara markerad, viktigt annars blir bilden pixlig eller suddig. Sen skriver man bara in 300 i upplösning så ändras det andra automatiskt. Man kommer inte se förändringen med blotta ögat men man kan gå in i  och kolla sen i bildstorlek hur stor bilden är i cm och pixlar.


    guild skrev 2007-11-09 14:18:32 följande:
    om det står så här på Image size;pixels dimensions 967Kwdth    600 pixelsHeidh   550 pixelsDocument size width   21,17 cmheight   19,4 cmresolution   72 pixels/inch Blir den bilden bra att skriva ut? Vad ska man tänka på, när folk vill skriva ut eller framkalla sina bilder?vad betyder constrain propotions, som jag har ibockat?Vad betyder Resample image: bicubic, som jag har ibockat?Är det någon som har tid att undervisa mig i denna fråga angående storlek på bilder och vad ruta betyder?Läste inlägg tidigare här om storlek, men fattade noll??
  • Myspysan74
    car skrev 2007-11-09 22:08:32 följande:
    En fråga om adobe elements 6,0. Vad kostar programmet? Har tidigare läst något om flera tusen, men sedan då jag kollade runt förra helgen hittade jag nytt för 1000 kr. Är det bara ett tillägg till programmet, eller kostar det inte mer?
    Nej, det stämmer ligger runt tusenlappen
  • Myspysan74

    Där det står 72 pixels per inch ändrar du och skriver 300 istället och se till att den understa rutan (iaf i PS Elements) som på svenska heter "ändra bildupplösning" inte är ibockad. Då blir bilden högupplöst och bäst kvalitet för utskrift.

  • Myspysan74
    guild skrev 2007-11-09 22:38:31 följande:
    när jag avbockade försvann rutorna överst...ska dom det?
    Ja, det är rätt!

    Bilderna verkar ju bli bra ändå,  det är ju aldrig någon som klagar direkt. (Fattas bara! ) Och man måste nog maila dem för att de ska behålla sin upplösning, de ändras till 72 bara man lägger ut dem här på FL. Och så har jag märkt att de försämras i trådarna, alltid bäst att hämta dem för att spara i bildgalleriet.
  • Myspysan74

    Ja det är här jag brister, jag vet inte om amn sen kan gå in och bara göra bilden större utan att ändra upplösningen då...Fundersam
     Annars brukar jag gå ner ända till 150 för att se hur stor den då blir. Det ska räcka nämligen säger de som vet för en bra utskrift.

  • Myspysan74

    Har du provat nyans/mättnad? På förbättra-justera färg, där finns tre spakar som man får laborera lite med tills man blir nöjd 

  • Myspysan74
    MildaMaränger skrev 2007-11-16 22:17:37 följande:
    hejvad kostar photoshop elements?
    925 kr
  • Myspysan74

    När jag ska ladda hem lite nya fonter så hittar jag inte dem sen fast jag vet precis var jag lagt dem Fundersam Jag måste ju packa upp dem först innan de kommer in i programmet. Innan kunde jag söka på filer och mappar och då dök de upp, men nu går inte ens det. Och när jag försöker ladda hem dem igen kommer det upp att det redan finns och om jag vill ersätta med denna osv. Fattar ingenting, helt skumt ju!

  • Myspysan74
    skorpionen80 skrev 2007-12-21 14:21:16 följande:
    Förstår inte vad du menar med om alla kommandon är mellanslag.Om det står tex Alt+Backsteg, så ska du trycka in Alt samtidigt som backsteg (den man suddar på). Du kan skriva ut en lista själv, gå via Edit - Keyboard Shortcuts. Välj Summarize och spara filen tex på skrivbordet. Sedan kan du öppna den och skriva ut om du vill. Eller så kan du söka på nätet, men iom att du kan lägga till och ändra bland dem så blir det säkrast om du gör din egen.
    Jag tror att hon undrar vilken knapp som är kommando? Space-knappen? Jag har också undrat det nämligen
  • Myspysan74
    skorpionen80 skrev 2007-12-22 19:43:29 följande:
    Hmm, finns inte kommandoknappen på MAC, och inte på PC?
    Ja, i så fall var det som jag trodde. Inte konstigt att jag inte hittar den då
Svar på tråden Frågor Ang Photoshop del 5