Inlägg från: lillstrumpa4 |Visa alla inlägg
  • lillstrumpa4

    Kort mens...åldersförändring?

    Hej!
    Ja jag känner igen det där. Vad bra att du startar en tråd om detta, hade tänkt göra det själv annars.
    Har fått kortare mens sista halvåret...för ett år sen ca var jag gravid sist, tyvärr tidigt mf, före det året innan var jag gravid tre ggr, mf och ett ofostrigt. Har tre stora barn och har inte haft mf mellan dom.
    Har alltid haft lång menscykel, då när jag fick mina barn 80 och 90 talet hade jag 44 dagars cykel, och kort mens, 3 dagar ca, nu tycker jag den blivit lite väl kort, det kommer färskt blod och lite "klumpar" (ursäkta exakt fakta)men inte alls lika mycket som förut...och flera cykler har färgen på mensen tametusan varit orangerött, är det nån som känner igen det?
    Har äl och var nyligen hos min gyn som med vul konstaterat att jag har fortfarande bra med ägg " (du kommer ha mens långt över 50").
    Förmodligen åren som tar ut sin rätt, är 45 nu, men ändå skönt att höra andra som känner igen sig, att dela sina funderingar.
    Kram alla.

  • lillstrumpa4

    Får en känsla av att äggen inte kan fästa, att slemhinnan inte är så där fin och blodfylld som den ska, uppenbarligen behöver man inte ha lång mens för att bli gravid då jag har tre barn, och glömde nämna att cyklerna nu är på 33-35 dagar.

  • lillstrumpa4

    Även om äggen är dåliga borde nåt åtminstone ha fäst (och blivit mf) under ett år tycker jag.

  • lillstrumpa4

    Det där att det är orangerött är lite lynnigt, bara vissa månader det är så...sist , förra helgen blödde jag som vanligt i en dag , som vanlig mens..sen mycket mindre dag två, sammanlagt tre dagar sen slut.

    När jag gräver i mitt minne så hade jag nog sån där väldigt kort mens före mitt första barn som jag fick när jag var 22. Sen blev den lite rikligare.
    Har haft spiral (vanlig koppar) mellan mina barn, tog ut den sista när jag fyllt 42...och det är klart, man blöder ju lite mer när man har spiral, så jag har väl haft "normal" mens med spiral.

    Men när jag blev gravid med min första dotter hade jag väldigt kort mens, och blev ju uppenbart gravid ändå...

  • lillstrumpa4

    Det är nog ingen fara vad gäller din slemhinna Helle04 vad gäller chansen att bli gravid.

Svar på tråden Kort mens...åldersförändring?