Inlägg från: Tettan |Visa alla inlägg
  • Tettan

    vad svarar ni på frågor?

    Jag har inte förlorat något barn, men vill svara ändå. Jag är ju den som kanske frågar om det är din första graviditet utan att veta.

    Jag skulle föredra ett ärligt svar - "det är min andra graviditet, mitt första barn finns tyvärr inte längre i livet". För oss som frågar kan det annars te sig konstigt om du skulle välja att inte låtsas om ditt barn, det ÄR ju din andra graviditet, du har ju varit med om det förut. Skulle du däremot välja att bara säga att du har ett barn sedan tidigare, så är det ju troligt att man säger nåt klumpigt. Man kanske frågar hur gammal han/hon är och vad han/hon tycker om att få småsyskon, och så blir det konstlat och konstigt samtal.

    Lite som om när någon frågar vad ens pappa jobbar med. Det är klart man har en pappa, men kanske inte i livet ännu. Då svarar man ju - han var elektriker, man han lever tyvärr inte längre.

    Förlåt att jag lade mig i er tråd, men jag ville ge en syn "från andra hållet" för att ge er en vink om hur det kan uppfattas. Och jag vill INTE säga att ni måste ta hänsyn till oss för våra känslors skull, absolut inte, utan det var en vink om att det enklaste oftast är det ärliga.

Svar på tråden vad svarar ni på frågor?