• strojes

    Laktosintolerans ?

    Om du ska prova laktosfritt är det bästa nog att utesluta all laktos (alltså bara äta/dricka sådant som är absolut laktosfritt). Vänta med låglaktosprodukter ett tag. Om du äter helt laktosfritt ett par veckor och märker en bättring kan du ju prova med lite låglaktosprodukter och se om det funkar och köra vidare med det.

    Lycka till!

  • strojes

    tomcar1: Till att börja med ska du vara väldigt noga med att det blir absolut laktosfritt så lusläs innehållsförteckningen! Laktos brukar finnas där man minst anar det...
    Skummjölkspulver tex innehåller laktos!

  • strojes

    mångabarn: Som jag nämnde längre upp så skummjölkspulver innehåller laktos. Så fort det står att det innehåller mjölk finns det laktos med. Står det däremot enbart mjölkprotein går det bra. Laktos=mjölksocker.
    Det allra bästa är ju att verkligen ta bort all laktos ett par veckor först och sedan succesivt återinföra lite i taget för att se vilken nivå du kan ligga på. Produkter som det står "laktosfritt" på ska vara naturligt fria från laktos. Produkter som det står "låglaktos" på finns det /kan det finnas lite laktos i.

  • strojes

    mångabarn: Det kan finnas lite laktos i hårdost. Ju längre den är lagrad desto mindre laktos finns det kvar. Så till att börja med kanske du ska hålla upp med mjukost. Bordsmargarin som är gjort helt på vegetabiliskt fett är laktosfritt (så vida de inte har stoppat i skummjölkspulver i).

  • strojes

    tomcar1: Man kan ha lite olika symtom på laktosintolerans och så kan det ju gå i perioder.

Svar på tråden Laktosintolerans ?