• Dag o natt

    Omskärelse/könsstympning

    Att den kvinnliga könsstympningen är fruktansvärt vidrig hoppas jag verkligen att vi alla är väldigt överesne om!!!

    Men den manliga? Pga annan tråd så har det  framkommit en ganska delad uppfattning. Jag har försökt göra en omröstning som inte är fördel för varken den ena eller den andra åsikten utan försökt hålla den neutral...

    Så frågan lyder alltså är du för eller emot en manlig omskärelse/könsstympning på BARN?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 16:13:19:
    Har fått klagomål att omröstningen är ledande och inte neutral. Vilket FAKTISKT inte var min mening...

    Se svar alternativet istället som:

    EMOT

    FÖR

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Omskärelse/könsstympning
  • Murloc

    Det går inte att vara något annat än emot att skära bort en fullt funktionsduglig del på kroppen.

  • Ayishaaa
    Murloc skrev 2007-11-09 15:21:19 följande:
    Det går inte att vara något annat än emot att skära bort en fullt funktionsduglig del på kroppen.
    Murloc - omröstningen handlar om omskärelse på män, alltså inte stympning (borttagande av en kroppsdel)

    Här är ett klart bevis på att topic är missledande! Förhuden är inte en fukntiondduglig del
  • Bempa

    Slänger in detta:

    Varför accepteras könsstympning/omskärelse av pojkar?


    Varför är det nästan ingen som protesterar mot Könsstympning (omskärelse) av pojkar? Det är ett brott mot mänskliga rättigheter som framgångrikt bagtelliserats av förspråkare av stympningen. Det borde vara en mänsklig rättighet att få växa upp med hela sin kropp i behåll även om man är pojke.

    Jag tror att det stora problemet är att nästan ingen vill/klarar av att inse att även små pojkar (blivande män) kan vara offer för sexuellt våld.

    Så fort jag försöker debattera frågan är det någon som börjar spekulera om fördelar med stympning. Jag tycker att det är lika stötande som att dra upp behållningen av ett samlag när man diskuterar våldtäkt på barn.

    Könsstympning (omskärelse) förstör könsorganet. Det vet alla läkare som är insatta i frågan. Tyvärr är det få som vågar ge sig in i debatten.
    RFSU skrev ett utmärkt remissvar till lagen som tillåter könsstympning av pojkar.

    Stympningsförespråkarna har trots detta framgånsrikt hävdat motsatsen. En hudyta stor som ett kreditkort med den mest erogena huden på kroppen skärs bort. Ollonet som egentligen är ett internt organ blottas för livet och förlorar känsligheten avsevärt. Samlagsmekaniken försämras.
    Det finns fler nackdelar också. Detta förloras vid en stympning
    Detta förnekas givetvis av de som utför stympningen. Det förnekas också av de flesta drabbade. Vem vill ses som mindre sexuellt kapabel och ett offer för ett sexuellt övergrepp? Tydligen inte så många män iallafall ....

    Radioprogrammet Kaliber gjorde ett reportage nyligen. Där berättade man om hur barn blivit invalidiserade och nästan avlidit. Tyvärr vågade man inte ställa den berättigade frågan: Varför skall man överhuvudtaget tillåta detta övergrepp?

    Det är över 24 år sedan ALLA INGEREPP i kvinnors könsorgan förbjöds. (Det finns flera olika former av kvinnlig könsstympning. Flera av formerna är betydligt mindre omfattande än att skära bort hela förhuden på en pojke. Trots detta är ALLA dessa ingrepp förbjudna.)

    I år har det redan inkommit 3 riksdagsmotioner som ifrågasätter stympningen från V, S och M.

    Förra året röstades Tasso Stafilidis utmärkta riksdagsmotion Könsstympning av pojkar ned...


  • Corp

    Om kärelse gör somliga skön-stympning. Som av kärlek tar vi bort sladdrigt skinn från ansiktet i högre ålder, det är ju inte fräsht.

  • Murloc

    Ayishaa

    Jaså, inte? Så man måste ta bort den, annars så blir de skadade? Nej, det stämmer inte. Jag anser att det ska vara förbjudet att skära i pojkars könsorgan, så länge det inte behövs.

    Hur ser du på att skära bort de yttre blygdläpparna på kvinnor?

  • Ayishaaa
    Murloc skrev 2007-11-09 15:31:55 följande:
    AyishaaJaså, inte? Så man måste ta bort den, annars så blir de skadade? Nej, det stämmer inte. Jag anser att det ska vara förbjudet att skära i pojkars könsorgan, så länge det inte behövs. Hur ser du på att skära bort de yttre blygdläpparna på kvinnor?
    kvinnlig könsstympning är skadligt och ökar infektionsrisken hos kvinnorna, att ta bort delar av kvinnan underliv förstör på många olika sätt, den manliga omskärelsen minskar infektionsrisken, ökar hygienen (och ser bättre ut men det är knappast en giltig orsak, haha)
  • DaCiss

    Det måtte vara en avsevärd skillnad mellan manlig omskärelse och kvinnlig könsstympning. Hur många kvinnor i vuxen ålder vill frivilligt könsstympas? har man någonsin stött på en enda?

    Det finns män som väljer att omskära sig i vuxen ålder, ifall det var något som sågs som en stympning, varför skulle vuxna män vilja utsätta sig frivilligt för något sådant?

  • Corp

    "Det finns män som väljer att omskära sig i vuxen ålder"

    Så borde det vara.

  • DaCiss

    Bempa:

    Det är ju många gånger man inte får ta del av forskning. Barnmorksor propagerar för användandet av hormonella preventivmedel t ex, trots det finns risk för komplikationer, däribland död. BVC meddelar inte till föräldrar vilka komplikationer som uppstått hos vissa barn som vaccinerats, troligvtis för de inte vill avskräcka folk från att vaccinera, trots att vi idag inte skulle ha en större risk att bli smittade av dessa sjukdomar som icke vaccinerade.

    Men men.. så är det ju med allt i världen. Vill man ha svar skall man forska i det själv från både höger och vänster och sedan bilda sig sin egna uppfattning. Och så skall man komma ihåg att vi alla är mänskor, bara olika åsikter och utseenden skiljer oss åt.

Svar på tråden Omskärelse/könsstympning