• Anonym

    Min son hatar "bögar"

    Tror definitivt att du satt din prägel på honom..Att HATA bögar när man är nio låter starkt dessutom..Vet han exakt vad en bög är? (dessutom tycker jag att du ska lära honom ett annat ord att säga istället för bög för i mångas ögon är det ett skällsord!) Prata med honom och säg att det är normalt..Självklart kommer han att tycka att det är fel om mamma tänker som du!

    "Jag har inga problem med homosexuella och har några i min vänskapskrets (inte super nära) som jag tycker är jätte trevliga och roliga att umgås med. Verkligen jätte fina människor!"

    Det märks ju redan här tydligt att du gör skillnad på homo o heteropersoner..Låter som att du beskriver djur eller ngt..Du gör med andra ord stor skillnad på bögar o icke bögar..Synd att barn ska lära sig fördommar redan nu!

    Förklara för honom (utan att lägga in dina värderingar) att det är en normal sak i dagens samhälle..Inget konstigt och att ALL KÄRLEK ÄR VACKER!!!!

  • Anonym

    Även om jag tror att han fått sina åsikter till viss del från dig så verkar ju du ha en mycket liberlalare inställning än att "hata" bögar.

    Och jag måste säga att det är lite oskuldsfullt när man läser om folk som säger "min nioåring vet inte ens vad en bög är" o.s.v. Om ni visste vad barnen lär sig i skolan (utanför läroplanen). Det är ju bland kompisarna (ofta äldre) som man snappar upp såna uttryck för att det låter ballt.

    Så även om man "ärver" mycket av sina föräldrars värderingar så kommer mycket skit från skolan.

    Det är väl ingen slump att många barn slutar tro på tomten det året de börjar på dagis?

  • Anonym

    ""Jag tror att det är viktigt att man lär barn att inte hata de homosexuella eftersom de inte kan hjälpa att de har blivit drabbade av den läggningen""

    Men hallå..Vaddå hjälpa att de "blivit drabbade av den läggningen" Det låter som att homosar är drabbade av en sjukdom..HOMO och HETEROSEXUALITET handlar om KÄRLEK inte om läggning hit och dit..Blir så trött på omkunniga människor som ska få allt att låta som sjukdomar osv..

  • Anonym

    Du borde istället uppmuntra din son att vara homosexuell själv.
    Att en man är som en kvinna kan bara vara en positiv sak.

    Om 20 kommer 20 åriga kvinnor bara ligga med utländska män för våra svenska män kommer vara som kvinnor och bara ligga med vafrandra.

    Och när man är nio säger dom bögjävel på skolgården och leker kejar som spöa bögen. Klart att alla som är nio vet vad det är. Din son är som alla andra bara att han sa att han hatar bögar tillsin mamma.

  • Anonym

    En kille jag var tillsammans med visade att han hade varit nazist i tonåren. Visst redan här borde jag ha gått för jag delar inte dom värderingarn. Men killen kunde inte redogöra för en enda åsikt uton att "negrer är mindre värda" Jag såg en rädd tonårs kille som ville ha en tillhörighet, vilket senare skulle visa sig att stämma gnaska bra. När jag sedemera pratade med hans mor så förstod hon inte var dessa hemska åsikter hade kommit ifrån för hon hade minsan sagt att alla människor har lika värde.
    I nästa stund hör man henne berätta om "dom där invandrarna som enbart lever på soc och alla bara utnyttjar systemet osv osv" En annan av hennes söner hade kallat en lärare i skolan för hora pga av ett betyg. On sa till honom att så får du inte säga MEN läraren hade ju fel och bad honom om igen berätta historien skratta och sen säga att så får man inte säga.

    Lite så tycker jag det låter som du gör. Det är helt okej med dom där onormala personerna MEN det är inte normalt.

  • Anonym

    Ps....varför måste alltid den ena vara kvinnan/mannen och den andra tvärtemot i ett Gay förhållande om det nu ska vara normalt som ni påstår????

    Varför inte vara det könet man är????

  • Anonym

    Jag håller med dig, homosexualitet är inte normalt. Låt pojken ha sin åsikt men samtidigt lära sig att det inte är okej att uttrycka den eftersom många kan bli sårade av att höra såna här åsikter. När han blir äldre får du förklara att dessa typer av åsikter tyvärr inte ingår i vår "yttrandefrihet". Man får helt enkelt lära sig var man kan uttrycka sina sanna åsikter, hamnar man i diskussioner gällande homosex så är det bara att gå därifrån eller vara tyst.

Svar på tråden Min son hatar "bögar"