• Anonym (funde­rsam)
    Äldre 17 Nov 04:37
    8501 visningar
    82 svar
    82
    8501

    Min son hatar "bögar"

    Jag har ett dilemma med min nio-åriga son. Det är så att han säger att han hatar bögar och att han är allergisk mot dem. Jag tycker inte att det låter särskilt trevligt när han uttrycker det så och det har jag sagt till honom (man behöver inte HATA dem mm). Visst kan han som barn säkert tycka att det låter konstigt med två killar som är kära. Han har ju en mamma och en pappa som är hetero. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig rätt här utan att skapa heta känslor hos er medlemmar: Jag tror personligen att homosexualitet är "onormalt". Med onormalt menar jag då att eftersom det finns män och kvinnor, och eftersom naturen har sett till att bara en man och en kvinna kan skaffa barn tillsammans genom befruktning så är det det inte tänkt att homosexuella ska vara tillsammans (ur ett biologiskt perspektiv iaf). Jag har inga problem med homosexuella och har några i min vänskapskrets (inte super nära) som jag tycker är jätte trevliga och roliga att umgås med. Verkligen jätte fina människor! Jag tänker nu så här: Jag borde ju kunna få uttrycka min åsikt om det hela till min son (har än så länge sagt att vissa människor blir homosexuella och att det inte är något fel med att vara det) utan att för den skull säga massa hemska saker om dem som vissa gör. Tycker att det är viktigt att han lär sig att det är ok att inte tycka att homosexualitet är en "normal" läggning, men att han måste respektera alla människor, oavsett läggning mm. Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Min son hatar "bögar"
  • julmus­ten
    Äldre 17 Nov 05:00
    #1
    +1

    Va???? Han tycker ju redan de ar onormala, sa du har ju uppenbarligen lyckats att fa honom att tycka det.

    Jag forstar inte varfor han behover lara sig din asikt heller, (aven om den ar battre an vad han tycker nu).

    Lar honom bara att respektera manniskor sa far han val bestamma sjalv sen vad han tycker om homosexualitet.

  • Jazmin­a
    Äldre 17 Nov 05:55
    #2
    +1

    Fattar inte vad problemet är? Du tycker homosexuella är onormala och din son verkar ju dela den åsikten? Du skriver att du respekterar homosexuella men du skriver samtidigt att dom är onormala, hur fan går det ihop sej?

  • kaslin
    Äldre 17 Nov 07:41
    #3

    min som blir 9 år vet inte äns vad bögar är?
    ja hon kan fråga om varför tjej o tjej eller tvärtom,men hon har aldrig sakt ordet bög för jag tror inte att hon vet vad det betytder,..

  • kaslin
    Äldre 17 Nov 07:44
    #4

    Ja det jag skull säga jag lär mina barn att respektera allt,nu i dah är det så vanligt med homosexuella,skull aldrig tycka mindre om mitt barn om han/hon säger att man är kär i samma kön..

    Älskar mina barn precis som dom är o blivit uppfrostrade till..

  • Anonym (Eja)
    Äldre 17 Nov 07:53
    #5

    Han har ju garanterat fått detta "hata bögar" från dig! Så som du skriver så är det ju inte så konstigt att han tycker som han tycker. Barn uppfattar precis allt som ens föräldrar tycker så är det bara.
    Ex. Frågar du en 12-åring vad den tycker om en sak så säger den vad färäldrarna tycker, inte vad den själv egentligen tycker. Det är först i mellantonnåren som ett "barn" får en egen "tro" och "tyckan" om saker och ting!

    Så du får skylla dig själv lite tycker jag! En nioåring ska ju inte ens veta vad en bög är enligt mig!

  • Äldre 17 Nov 07:56
    #6
    +1
    Anonym (Eja) skrev 2007-11-17 07:53:33 följande:
    En nioåring ska ju inte ens veta vad en bög är enligt mig!
    Varför ska inte en 9-åring veta vad bög är? Vet inte nioåringar vad kärlek eller mänskliga relationer är?
  • Anonym
    Äldre 17 Nov 07:56
    #7
    -1 +1

    Tror definitivt att du satt din prägel på honom..Att HATA bögar när man är nio låter starkt dessutom..Vet han exakt vad en bög är? (dessutom tycker jag att du ska lära honom ett annat ord att säga istället för bög för i mångas ögon är det ett skällsord!) Prata med honom och säg att det är normalt..Självklart kommer han att tycka att det är fel om mamma tänker som du!

    "Jag har inga problem med homosexuella och har några i min vänskapskrets (inte super nära) som jag tycker är jätte trevliga och roliga att umgås med. Verkligen jätte fina människor!"

    Det märks ju redan här tydligt att du gör skillnad på homo o heteropersoner..Låter som att du beskriver djur eller ngt..Du gör med andra ord stor skillnad på bögar o icke bögar..Synd att barn ska lära sig fördommar redan nu!

    Förklara för honom (utan att lägga in dina värderingar) att det är en normal sak i dagens samhälle..Inget konstigt och att ALL KÄRLEK ÄR VACKER!!!!

  • Anonym (Eja)
    Äldre 17 Nov 08:06
    #8

    Klart att en nioåring ska veta att det finns dom som tycker om samma kön. Kille, kille eller tjej, tjej. Men jag kallar inte det bög utan homosexuell. För enligt mig så har ordet bög blivit ett skälls ord nu idag. Folk går och kallar varandra bög hit och dit utan vidare.

  • Helena­28
    Äldre 17 Nov 08:08
    #9

    Klart han delar din åsikt...barn tar ju efter sina föräldrar.
    Kanske lite onödigt att berätta för en 9 åring att det är
    onormalt att två män är tillsammans...Klart han inte
    kommer att respektera det.  Barn behöver inte  VETA
    att det är onormalt att vara homosexuell...sånt där
    får det ta ställning till själva när de är äldre

  • Äldre 17 Nov 08:10
    #10

    Monkey see, monkey do.

    Det barn ser lär de sig.
    Hans beteende kommer från föräldrarna. That's it!

    Om du poängterar att det inte är normalt för honom så kommer han ha kvar sina åsikter.
    Personligen tycker jag synd om pojken, som inte får ta reda på sin egen åsikt.


    Ironi är min religion
Svar på tråden Min son hatar "bögar"