Inlägg från: Annapanna1975 |Visa alla inlägg
  • Annapanna1975

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Tack för länken!

    Jag heter Anna, är 32 år och studerar teologi på halvtid, för att så småningom kunna bli pastor i Svenska Missionskyrkan.
    Jag har fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS, tar Ipren och inget annat (förutom vitamineral, bisolvon och rosenrot, då) och trivs bra med livet även om värken gärna kunde ha fått flyga och fara. Har sjukintyg på halvtids sjukskrivning men FK har bara godkäånt 25 % sjukersättning, så det är uppe i länsrätten nu.

  • Annapanna1975

    NiXxi,
    själv går jag på Smärtrehab Lund-Orup, vid Lunds lasarett. De är guld, tycker jag.

  • Annapanna1975

    På de flesta orter finns Fibromyalgiförbundet (heter det så?) och även Reumatikerförbundet, som också har en massa med fibromyalgi. (Själv tillhör jag Reumatikerförbundet, men hinner aldrig gå dit...)
    stolta andreas skrev 2007-12-17 09:07:29 följande:


    Min mamma har Fibromyalgi, och i köping har dom en förening där dom träffas och umgås.....har andra städer det också?
  • Annapanna1975

    Välkommen hit!


    stardust skrev 2007-12-17 09:19:57 följande:
    Hoppar in jag oxå. Är 29 år och fick diagnosen för 3 år sen man har haft sen jag var tonåring. Men det har blivit värre med mina graviditeter och förlossningar. Just nu är jag bara hemma men ska nog börja plugga igen. Har 2 tjejer på snart 1½ och på 3½.
  • Annapanna1975

    Welcome!


    Jänkmamma skrev 2007-12-17 10:29:23 följande:
    Jag har oxå fibro, diagnos sedan April 07, äter Tryptizol 40 mg
  • Annapanna1975

    NixXa,
    jag skickades först till reumatologen, där tog de blodprov och kom fram till att det inte var reumatism. De ville bara skicka hem mig då, tyckte att om det inte var reumatism så var det ingenting. Då bröt jag ihop på läkarens expedition och sa att det här är ju inget liv, vare sig det är reumatism eller inte så har jag ju en ständig värk som stjäl mitt liv ifrån mig!
    DÅ gick hon med på att skicka en remiss till Smärtrehab! Och efter 1,5 års väntetid fick jag komma dit, och det tog dem 2 timmar att se att jag hade fibromyalgi, och så fick jag min diagnos.

  • Annapanna1975

    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.

    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se

    stardust: 29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan: 24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.

    Razorblade Romance:
    Utredd på reumatologen efter svår värk i ca 7 år.Diagnos:Fibromyalgi 18 av 18 punkter.Har 4 barn.16..7..5 och 10 månader.

    Annapanna1975:
    32 år, inga barn (ännu), diagnos fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS.

  • Annapanna1975

    TuvaLi:
    Du är inte ensam om att känna så! Jag fick min första diagnos efter 6,5 år. Då hade jag alla biproblem som man har när man har fibromyalgi (ständiga ögoninfektioner, svårt att hålla kroppstemperaturen, magproblem, ständigt kalla händer och fötter, extrem trötthet, tappar greppet om saker när jag försöker bära tungt eller precis har burit eller lyft tungt, samt en generell värkbild som då funnits där i flera år. Men jag fick inte diagnosen fibromyalgi, för de hittade "bara" 10 tender points och gränsen för fibromyalfi går vid 11 !!!
    1 år senare kom jag dit på efterkontroll och då hittade de återigen "bara" 10 punkter, men efter ytterliggare 1,5 år när jag var där hittade de 16 punkter, och då fick jag diagnosen fibromyalgi.

  • Annapanna1975

    Jodå, jag gick oxå upp massore i vikt när jag och min man blev ihop... Just därför att jag började äta som han gör, och han gör ju av med mycket mer... Sedan fick jag gå på Viktväktarna för att gå ner igen... (Fast jag gick upp oxå för att jag blev utbränd, orkade inte sköta maten då, så allt är inte mannens fel)

  • Annapanna1975

    Forskning pågår, det är positivt. Men vad jag har hört så fick de bra resultat i en studie i Göteborg, där man fick små mängder tillväxthormon. Studien las ner trots goda resultat, för behandlingen hade blivit för kostsam!
    Personligen tror jag inte att man räknar med alla kostnader samhället har för den här sjukdomen, uteblivna skatter inte minst! Hade man räknat med allt så hade det lönat sig att behandla...


    NiXxI skrev 2007-12-19 21:45:53 följande:
    Jag har så många frågor och funderingar just nu.Är väldigt nerstämd och ledesn....kan inte acceptera min smärta alls just nu.Finns det forskning kring Fibromyalgi? Pågående forskning? För vad jag har förstått så finns det inget botmedel, inga svar och ingen direkt medicinering eller behandling som tar bort värken.Ska det vara så här i resten av mitt liv?Varför syns inte det någonstans i kroppen? Varför är en sådan påtaglig värk så osynlig? Ibland känns livet så väldigt inte värt att leva, fast jag aldrig skulle vilja dö.Jag saknar den jag en gång var...pigg...frisk...orkesfull....energisk och positiv.Nu är allt antingen hur bra som helst eller väldigt, väldigt mörkt...aldrig mellanting...aldrig medium...aldrig lagom.Usch....när kommer accepterandet? Är så otroligt ledsen.Vill bara att någon säger att de hittat botmedlet och allt kommer bli som förr.Förlåt för mitt otroligt deppiga inlägg, men jag har verkligen ingen bra dag alls.Var kram till er alla och tack för att ni finns, lyssnar och delar med er
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?