Inlägg från: Annapanna1975 |Visa alla inlägg
  • Annapanna1975

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Angående medicinering så är det en svår nöt för mig att knäcka. Dels vill jag själv inte ha för stark medicinering de dagar jag inte behöver (och ofta hjälper faktiskt vanliga Ipren alldeles utmärkt, eller iaf så tar de ner smärtan på en uthärdlig nivå, och vissa dagar bättre än så.) Samtidigt finns det tider när jag verkligen skulle behöva något starkare, när Ipren inte fungerar, men något sådant har jag aldrig blivit erbjuden. Det jag blivit erbjuden (och provat) är insomningstabletter i kombination med antidepp (främst mot IBS:en) men de fungerade inte alls så jag la av med dem.
    Nyligen har jag iaf lyckats att tigga till mig superstarka insomningstabletter, som ska göra att man får mer djupsömn och inte vaknar av värken hela tiden. Har inte tagit till dem ännu, utan har dem som reserv om det börjar bli en spiral av mer värk - dålig sömn - ännu mer värk - ännu mindre sömn osv.

  • Annapanna1975

    Ge inte upp! Hitta något du själv känner att du kan klara av så fixar det sig efterhand.


    angelica75 skrev 2008-02-18 10:00:18 följande:
    Svar på #670Väntar nu på att f-kassan ska höra av sig. De håller på att behandla om sjukersättning. Det kan vara bra att få vara ett par år. Men jag vill inte gå hemma resten av mitt liv. Men vilken arbetsgivare vill anställa någon med värk?
  • Annapanna1975

    Tussilago,
    min värk accelererade också när jag blev utbränd. Innan dess klarade jag hjälpligt av att jobba heltid, men sedan dess (5 år sedan nu) har jag inte kunnat ta mig över 50%. Surt, men jag försöker att se positivt på det jag kan göra istället för att fastna med tankarna i vad jag inte kan.

  • Annapanna1975

    Själv äter jag Ipren 200 mg och det är det enda jag hittat som hjälper på mig. Jo, voltaren hjälper ibland men jag har inte fått det utskrivet, och en ännu starkare tablett som de tagit bort ure sortimentet (kommer inte på vad den heter, vi har pratat om den tidigare i tråden). Jag har inte bett om starkare tabletter för jag vill inte bli beroende, men Ipren klarar jag mig inte utan. Försökte i 3 månader och svimmade av smärtan varenda dag. Fick sluta köra bil - jag var ju en trafikfara. Så den läkare som försöker ta ifrån mig mina tabletter får en käftsmäll! (Ipren är receptfritt, så tomt hot)

  • Annapanna1975

    Distalgesik, menade jag. Varför poppar svaret alltid upp i huvudet så fort man tryckt på knappen och det är försent??

  • Annapanna1975

    Vilken brist i hjärnan skulle det vara? Det där har jag aldrig hört talas om... Har hört att det är centrala nervsystemet som kraschar av överbelastning, och skickar förstärkta signaler till hjärnan - som fungerar enligt de signaler den får. Att signalerna är fel är inte hjärnanas fel - inte heller är det något litet fel, att centrala nervsystemet kraschar är en stor sak.

  • Annapanna1975

    Lycka till Sossiq. Hoppas att du får det bättre framöver!
    *kram*


    Sossiq skrev 2008-02-19 23:35:02 följande:
    Hejsan...blä blä blä...Fundera på att hoppa av tråden ett tag...Var på den där datortomogarfin idag på morgon och fick svaret att de var ingen tumör men en bubbla. Fick veta att jag har "bronkietasi" som är släkting med lungsjukdomen KOL fast snäppet värre. Så jag orkar bara inte hänge med här på ett tag framöver...Önskar er alla lycka till med allt och hoppas ni hittar lösningarna på idiotläkare som inte fattar nått och att dom kan ge er rätt mediciner och behandlingar och framför allt vården ni alla förtjänar.Ha de bäst...kram kramOver and out!!!
  • Annapanna1975

    jackisar,
    hoppas att det går bra! Och att det blir värt det...

Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?