• Lakrits

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Gaztongirl skrev 2008-02-03 10:39:18 följande:
    Lakrits: Det låter nog värre än vad det var egentligen. Blåsan låg så till och de hade väl lite bråttom. Men det var ingen fara alls, hade kateter efteråt och det var ju bara skönt, slippa gå upp hela tiden eftersom man skulle dricka massor. Å under dessa dagar så läkte blåsan ihop fint. Specialisten var urolog och det var för säkerhetsskull som de tillkallade han så inget skulle tillstöta. Så ni som ska ha som läst detta, det är ingen fara alls sannolikheten att det blir så för er är liten. Och om något händer så är personalen toppen och man blir väl omhändertagen.
    Okej, då förstår jag!!!! kroppen brukar ju vara fenomenal på att läka sig själv!Hade aldrig hört talas om att detta kunde hända, men det måste ju vara ytterst ovanligt.
    Vill också sända några ord till er som väntar eller längtar efter barn.. Att föda barn är trots smärtan en urhäftig upplevelse, vare sig det är vaginalt eller genom snitt!! Jag ser tillbaka på varje fl med glädje i hjärtat!
  • Lakrits
    TuvaLi skrev 2008-02-04 15:25:17 följande:
    Hej hej, kikar in en stund. Mår sisådär så jag har inte orkat med att sitta här riktigt så mycket som jag vill. Och när man jobbar så känns det som att all tid bara försvinner och helt plötsligt så finns det så lite tid.Läser lite om det ni skriver om komplikationer vid grav och förl. Jag har ju jobbat lite på förlossningen och varit med på en del snitt och jag har aldrig varit med om att det blivit komplikationer.. så jag tror att det hör till undantagsfallen. Men däremot är det nog inga specialister som utför kejsarsnitt, men personalen - kirurgerna/barnmorskorna/uskorna o narkosen är väldigt duktiga. och sen måste jag säga att det är jätteintressant att få stå på andra sidan skynket och titta och se hur de gör. Och när jag va på ett snitt så fick jag stå på en pall medan de förklarade för mig vad de gjorde och hur långt de hade kommit osv. Superintressant!
    min uppgift som uska på snitt va mest att kolla tiden när bebisen föddes, skriva in den i förlossningsjournalen samt ta hand om pappan och göra provet på navelsträngen...
    Åh vad jag saknar mitt gamla jobb!!
    vi hade -19 grader i morse, så jag har haft rätt så ont idag.
    Stor kram till er!
    Hej TuvaLi!
    Läser om ditt gamla jobb.. åh, jag vill också jobba på fl avd, helst som bm, men uska vore också helt okej. Har så länge jag kan minnas velat utbilda mig till barnmorska, verkar vara ett sånt häftigt och givande jobb.
    Vart jobbar du som uska nu?
    Förstår att du har ont när tempraturen ligger på -19. Vi har haft 10 minus idag och bara det räcker mer än nog anser jag!
    Hoppas du får sova gott inatt!
    Många kramar från Lakrits
  • Lakrits
    NiXxI skrev 2008-02-04 20:48:29 följande:
    SD från vecka 14, odiagnosiserad foglossning sedan v.18 på senaste grav.Fan, äter nu 3 triptozyl per kväll och likväl denna jä***½¤"!#¤#¤¤%(/6la förbaskade bajsvärken Är så less på detta nu.....F'låt, var bara tvungen.Gissa vad då? Denna månaden (februari då alltså), så ska jag sammanlagt arbeta 210 (!!!!!!!) timmar...för att chefen, frugan och sonen i företaget ska åka på semester till USA (arbetar i en ICA-nära butik med 9 anställda)...gissa om jag kommer att blöda osynligt av värken då ...vill inte alls....Men, vad 17 ska man göra?Vi planerar (eller rättare sagt, GUBBEN vill ) att skaffa bebis nu till sommaren. Jag är ju 7 år äldre än honom och nöjd med mina två donnor, men han vill ha i alla fall en till.Fast jag måste villigt erkänna att jag är lite rädd...för ca 1 år efter varje förlossning så har värken eskalerat.....Stor, stor och varmare än varmast kram till er alla...Ni är guld värda
    Hej tjejen!!
    Usch, låter inge vidare det där med arbetstimmarna.. låter ännu värre med din värk som är apjobbigt just nu. Håller tummarna att du får uppleva bättre dagar snart.
    Angående att vara rädd inför ny graviditet och fl, så känner jag igen mig helt å hållet i det du skriver. Jag och gubben planerade sista killen(vår enda gemensamma).. jag kände en skräckblandad förtjusning när vi höll på med bebisverkstaden, när sedan + kom var jag överlycklig, men funderade i mitt stilla sinne vad jag gett mig in på. För hur skulle jag palla en graviditet, en fl samt småbarnsåren + fibro.
    Tror det blir blandade känslor för oss som är sjuka när man planerar barn, speciellt om man blivit sämre när barnen fötts.
    Är ni överens om ny bebis, eller är det din man som vill mest?
    Min gubbe började fundera i nya bebis banor när vi fått lillen och han var runt 3 månader. Han har nämligen endast äldre syskon.. 9 år till dom som är närmast honom i ålder. Min man var rädd att vår gosse skulle bli ett ensam barn. Jovisst blir han ju det på ett sätt, han har bara 6 äldre storebröder., Men han har ju å andra sidan en mamma och pappa som har allt tid i världen för honom när han blir äldre. Min man insåg själv efter ett tag att han nöjde sig med ett gemensamt barn, vi har fullt upp med juvelen och varken han eller jag är friska!!
    Ha en bra dag! Kramar i mängder
  • Lakrits

    Sossiq; skickar styrkekramar till dig också!! Vet hur det känns, vissa dagar är bara apjobbiga.

    242, grattis till att ha hittat en bra karl*ler*.. Jag har en jag också här hemma!!

    Disan, är avis på dig och din masserande karl!! Vilken lycka! Min man är duktig på mycket, men tyvärr inte att massera, eller så är det jag som är superkänslig.. får alltid ondare när han varit och masserat mig.

    Jackisar 1, välkommen in hit till oss!!

    TuvaLi, följer dig vännen och lider med dig att ditt jobb tar så mycket energi från dig!! Sänder mängder med varma kramar till dig!

  • Lakrits
    NiXxI skrev 2008-02-07 08:10:55 följande:
    Min man är inte alls så Jag bär, kånkar, sliter, städar, tvättar och lagar maten här hemma...han har blivit bättre på att rymma upp och dra snabelvändaren då och då iofs. Klädhögar finns all over, likaså snusprillor (använda), runkstrumpor och en miljard glas (dryckesglas)....Vet ni vad? Jag vill inte mer...jag vill verkligen inte leva mitt liv längre...och då pratar jag inte om drastiska saker som självmord, utan bara min livskvalitet. Jag vill inte vara så uppriven över mitt arbete som krasar sönder min kropp....Jag orkar snart inte mer...känns som om jag går ner mig allt mer pga jobbet Det är sjukt, för det påverkar alla aspekt i mitt liv...Vad 17 ska jag ta mig till.....????Har ni krypningar i händerna? Jag vaknar alltid av värk i händerna, men på det senaste har det även tillkommit krypningar och i gårkväll kändes det som jag hade foglossning, för fy bövlen vad det värkte i min ena höft...Nu ska jag väcka min 1½-åring...hon ska på dagis....Varm kram alla och förlåt för mitt ego-inlägg...skönt att få skriva av sig.
    Hej NiXxi!
    Skickar många långa kramar till dig och du behöver inte alls be om ursäkt för något, du får må exakt som du vill härinne, skriva precis som det känns just då! Härinne ska INGEN behöva sätta på sig en mask och föreställa sig vara någon man inte är!
    Det låter lite som en ohållbar situation i längden med ditt jobb. Ta inte ut dig helt å hållet utan stoppa innan det går för långt, det är mitt råd till dig. Familjen är viktigast och om priset för att ha ett arbete är för högt och går ut över familjen, då måste man börja fundera. Har själv gjort misstaget ett par ggr, att gå upp i arbete och glömma bort mig själv, min hälsa och min familj. Fanns ingen som tackade mig när jag insjuknade i en utmattningsdepression med fibro i förlängningen.
    Angående din man som låter dig ta största delen hemma.. Strejka!! Låt honom veta varför du slutar plocka upp efter honom och berätta till honom att det måste bli mer jämvikt i ert hem samt med hushålls sysslorna. Det är inte du som ska orka med allt, vara duktig och klara av vardagen. Han är vuxen han också och ska naturligtvis ta sitt ansvar.
    Kram//Lakrits
  • Lakrits

    Hej alla goa tjejer härinne..

    NiXxI; åh, vad jag lider med dig och förstår hur du känner.. JAg känner likadant jag också ofta. Man förstår inte hur sjutton man ska orka leva som man gör, med värk i kropp och själ!! Vissa dagar fungerar livet trots allt, andra inte..
    Skickar dig mängder med kramar!!

    Ok dag idag, ganska mycket värk, men relativt pigg och på benen iaf. Min son på 9 månader är dock inte på humör alls. Olycklig och klängig.
    Ha en underbar helg!
    Kram//Lakrits

  • Lakrits
    Evelina skrev 2008-02-10 18:20:42 följande:
    Hej undrar äter ni alla regelbundet mediciner? för värk i kroppen alltstå.Jag åt innan jag fick barnet 2ggr/dag mediciner,flera sorter. Runt 7-8st/dag.Nu måste jag ta 3ggr/dag har inte räknat antal tabletter runt 10-15 st.
    Jag äter bara alvedon, inte för att jag inte vill äta starkare värkisar.. utan för att min j*vla läkare vägrar skriva ut något starkare än så.. Äter anti depp och hon påstår att man inte kan blanda starkare värk tabl och dessa???? har jag iaf aldrig hört talas om, är det någon av er som hört detta??
    Dessutom pratar hon om att smärtstillande på recept är för starkt för oss med fibro.
    Fattar inget och lider då jag f.n har sån djävulsk värk pga stress.. Skulle kunna döda för en tradolan*suck*
    Kram//lakrits
  • Lakrits

    Ja, jag tänker byta läkare nu. Har funderat på det ett längre tag, då hon har denna inställning.. Men har skjutit det framför mig. Helt sjuk inställning som drabbar mig, inte henne, samt min man och mina barn.. Har haft så otroligt ont sista 2,5 månaderna att jag drabbas vissa stunder av PANIK!!!
    jag mår psykiskt dåligt ofta. Har ett humör som är kopplat till värk intensiteten, dom dagar jag är sämre i värken växlar jag mycket mellan ledsenhet, hopplöshet óch otillräcklighet. Har inte haft någon dag på mycket länge då jag fått må bra i själen hela dagen. Kan vakna och må hyfsat, sedan kan det ändras fort och jag får ondare och bli låg. Mitt normal läge på vintern är ganska mycket låg.

  • Lakrits
    Gaztongirl skrev 2008-02-11 16:02:01 följande:
    Lakrits: Jag hade också en läkare som tyckte att de inte skulle skriva ut värktabletter på grund av att det inte var bra. Var en tid då de rekommenderade att inte skriva ut värktabletter till fibro patienter utan man skulle lära sig att leva med sin värk, eller vad de nu sa. Men nu verkar det inte vara så iaf, men vissa är väl kvar i det gamla kan jag tro. Så byt läkare till någon som är lite mer insatt i vad sjukdomen innebär.kram
    Ja, det ska jag göra.. byta läkare! Jag tror inte hon vet vad hon pratar om ens, då jag haft många läkare och ingen har pratat om att man inte kan blanda anti depp och smärtstillande, samt att värkisar på recept är för starka för oss med fibro*ÖH??*
    Tvärtom har dom jag haft tidigare alltid pratat om hur viktigt det är att bryta värkspiralen i tid osvosv.. Känner inte igen hennes resonemang alls. Har tjatat på henne flera gånger men får blankt nej. Nu får någon annan ge mig tillbaka mitt liv. Kram
  • Lakrits
    JuliaåRonjasmammis skrev 2008-02-11 17:23:36 följande:
    Undrar hur vissa läkare tror att fibro känns? Som "lite ont i kroppen", eller, med tanke på att vissa mediciner anses för starka för just fibropatienter... *morrar*
    Ja, exakt... Vad tror dom?? Det är väldigt irriterande förklaring till att man inte får dom värk tabl man behöver. Kanske ska höra med min läkare om hon verkligen tror på att fibromyalgi ens existerar!!! Hon kanske tror som en annan nöt jag träffade inom sjukvården att det sitter i ens huvud. Fy sjutton vad jag hatar svenska sjukvården ibland!
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?