• Lakrits

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Annapanna1975 skrev 2008-03-06 14:20:57 följande:
    Se det såhär - du HAR ett liv iaf.
    Ha ha...ja, jag håller med!!
  • Lakrits
    Mixela skrev 2008-03-06 14:57:06 följande:
    Skickar tusen kramar!!!
    Tack vännen min!!
  • Lakrits
    JuliaåRonjasmammis skrev 2008-03-06 18:37:48 följande:
    Lakrits; haha, ja förlåt,  jag måste skratta i allt elände! Känner så väl igen det där! Hängde här halva dan innan jag åkte för att shoppa med stora E. Loggade in nyss och har inte en aning om vilka trådar jag skrivit i på fm!! Hade telefonen hos svärfar i två dar när jag låg sjuk, hade hysteriskt många meddelanden igår när jag fick tillbaka den. Ringde några, men kan idag inte komma ihåg vilka jag _inte_ ringde igår! Parkerade barnen framför dvd:n nu, så jag kan sno ihop en wok. Känns som jag blivit överkörd av en pansarvagn.
    Anna; har det med plugget att göra? Kommer ihåg hur jag blev ibland när jag läste Religionsvetenskap, så många existentiella frågor som satte myror i huvudet på en! Har man Fibro på det och försöker få barn samtidigt, så förstår jag till 100% att du har annat att fokusera på! Fast min kommentar var mer menat som att jag saknat att hänga här.Nej, jag får ta mig samman nu, och försöka röra om i woken. Sen är det Bandy på svt 24 kl 19, det vill jag se, även om inte "mitt" lag spelar.Stora kramar till er!/Kim
    Hej Kim!!
    Ja, det är sjukt jobbigt och man kan inte annat än skratta åt eländet.. Att inte ha koll på vem man pratat med och inte, kan ju ställa till det för en*ler*Stor kram till dig!!
  • Lakrits

    Så underbart TuvaLI!!
    Vila dig nu och ta hand om dig själv!!
    kramar//Lakrits

  • Lakrits
    TuvaLi skrev 2008-03-08 08:27:46 följande:
    Disan! vilken superbra idé!! Har du nåt tips på vad tråden ska heta? Då kan jag ju länka till den tråden i TS! Ska vi fixa det under dagen? vad tycker ni andra?
    ja  det känns så skönt att bebisen mådde bra. Nu ska jag vila ordentligt och verkligen stressa ner. Oc på jobbet får de acceptera att jag inte kommer att springa omkring och jäkta!
    Låter jättebra tycker jag också!!!
  • Lakrits

    Fru U skrev 2008-03-08 11:48:00 följande:


    Håll alla fingrar o tår för mig nu. Har gjort återföring av ett befruktat embryo. Det är vårt första (och sista) ivf-försök (lär inte vilja göra om det för smärtan, jisses säger jag bara....) så jag hoppas det tar sig o vi får barn
    jag håller mina fingrar jätte jättehårt för er jag också!!!
    Jag hoppas verkligen ni får ert efterlängtade barn!
  • Lakrits

    Kikar in och ser vad som hänt på tråden under dagen!!
    Hoppas ni alla haft en trevlig helg och att ni får en god natts sömn!!
    Imorgon bitti kommer målare till oss, då vi ska tapetsera om i 4 rum.. Ska bli underbart att få nytt, men lite gruvsamt då en av rummen vi ska tapetsera är mitt, mannen och lillgubbens sovrum. Vi ska vara borta på dagarna, hos svärmor och svärfar, men har tänkt sova hemma ändå. I vardagsrummet rättare sagt*flinar*
    Nåväl, det handlar om ett primitivt boende i några dagar av ens liv, det är ju inte hela världen?? oron är väl att bebisen inte gillar att sova i annat rum och kommer gråta hela natten*huvva*
    Vi får naturligvis sova hos svärmor och svärfar också, men det är plan B.. Vi älskar dom verkligen, dom är kanon på alla sätt och vis, men herregud vad jobbiga dom är ibland!
    Kramar lakrits

  • Lakrits

    Petra i Kattland skrev 2008-03-09 22:00:41 följande:


    Ooops! Jag är visst gravid igen!  Mitt femte barn!
    Grattis! Vad kul.. Femman är speciell att få!
  • Lakrits
    Sossiq skrev 2008-03-11 00:40:07 följande:
    Hej tjejer!!!Ville bara hoppa in å säga Hej på er...så länge man nu orkar... Är ute på permiss sen tisdag men ska läggas in igen i morgon, men jag har blivit lite bättre, har börjat äta lite igen så de går framåt... På onsdag blir jag nersövd och får in en slang till lungan, dom ska kolla hur hålet ser ut och vart de blöder... Håller ALLA MINA TUMMAR!!!Hoppas ni alla har de bra, tänker på er och undrar hur ni har de med era dagar...Kram på er....
    Hej tjejen!
    Har tänkt på dig jag också, hoppas allt går bra på onsdag.. Ska hålla mina fingrar och tår för dig!
    Kul att höra ifrån dig!
    kram/Lakrits
  • Lakrits

    TuvaLi,
    Läser och blir imponerad till max!! Att ni bott och renoverat ert hus i många år och fortfarande håller på...Vad skönt att det börjar bli ett slut på detta nu!
    Vi har renoverat här hemma sedan i går.. tapetserat 4 rum !!
    Å herregud, vad jag är less på att se skiten*flinar*och då¨har det gått 2 DAGAR. Imorgon är det helt klart, gissa om jag längtar.

    NiXxI; Krya på dig vännen.. flunsan är vidrig! Har haft eländet 3 ggr i mitt liv, trodde helt klart jag skulle dö på kuppen!

    Cissi;Vad skönt att du återfått din gnista! Vet hur det är, vissa dagar eller perioder är Bajs!

  • Lakrits

    NiXxI, En släng av graviditet*skrattar läääänge*.. Värsta babyboomen här på tråden, är nog dags att börja skydda sig härinne*he he*...
    Krya på dig!

    Sossiq: jag följer dig varje dag, läser det du skriver och blir ledsen över att du verkar vara så ensam i ditt elände!!! Självklart ska din sambo ställa upp och vara med som stöd, det är ju inte direkt en baggis du ska gå igenom. Din man får nog ta å skärpa till sig anser jag! Kul med bröllop iaf, det behöver du.. lite guldkant på en jobbig tillvaro. Håller med dom andra härinne, här sitter en själv och klagar över lite värk och trötthet och så läser man om hur du har det!!!
    Kramar i massor till dig, och styrka skickar jag!

    Ekorrfamiljen, åh, härligt att åka utomlands..Kan inte din man bjuda dig på resan, för att du är en sådan underbar fru??*ler*

    TuvaLi, Hoppas du haft en bra dag på IKEA!! Vad kul att ni börjat förbereda för juvelens ankomst!

  • Lakrits
    Ekorrfamiljen skrev 2008-03-12 18:26:19 följande:
    Girls! Vet ni vad jag unnade mig själv idag? En hel timmes underbar fibromassage!! Mmmm. Fick en broschyr om fibro och numret till lokalföreningen här. När jag läste igenom den insåg jag att allt stämmer klockrent in på mig.. Maken ansåg dock att det stämmer på alla.. då sparkade jag honom på smalbenen.. Nu är det matdags! Kram!!
    Ha ha..heja heja....Den kommentaren var värd en sprak på smalbenet*flinar*
    Låter underbart med fibromassage! Har testat Taktil massage och kan tänka mig att det är ungefär detsamma! Var så mysigt att jag inte ville lämna mottagningen när jag masserats klart*ler*
    Kram
  • Lakrits

    Hahahahahaha.. Inte sprak, spark naturligtvis. Tidigt på morgonen

  • Lakrits
    Ekorrfamiljen skrev 2008-03-13 10:15:31 följande:
    Lakrits: Visst är många av symptomen diffusa och kan stämma in på många, men det där med att man inte orkar bära ens lätta saker stämmer inte på större delen av befolkningen. Han (maken) sa att när de skriver om tråkiga saker som att hänga tvätt är det väl klart att inte många har "ork". Jag sa då att jag faktiskt gillar att hänga tvätt, men jag klarar inte det fast jag vill! Det är skillnad på att inte vilja och att inte orka!
    Ekorrfamiljen; Håller med dig! Det är stor skillnad på att vilja och inte orka!! Jag vill kunna leva ett normalt liv och göra saker som alla andra gör utan att ens blinka.. men det kan man ju inte och det är en dunder sorg.
  • Lakrits

    Sista dagarna har jag haft en trötthet som varit så förlamande.
    Vi har haft mycket här hemma, men egentligen inget som man borde bli dödstrött av, sånt som andra människor gör i ett nafs och mår toppen sedan. För en annan, får man ägna dom närmaste dagarna åt enbart återhämtning.
    Putsade t.ex. fönsterna igår i vardagsrummet. Vred armen på något sätt att det gjorde så satans ont att jag trodde jag skulle svimma.. Då inser man sina begränsningar och jag tillbringade kvällen med att gråta och förbanna min jävla fibro.

    Hoppas ni alla haft en bra dag, kramar/E

  • Lakrits
    Mixela skrev 2008-03-14 10:13:52 följande:
    Hej TuvaLi!Den som underkänner en sjukskrivning p g a foglossning måste vara en KARL! Den som haft det vet att det är fruktansvärt.
    Japp, håller med dig ja mixela.. det är en av dom vidrigaste smärtorna man kan ha. När jag väntade minsta killen, insåg jag verkligen hur handikappade personer måste vara som har fel på sin kropp från midjan och ner av någon anledning. Med min fibrovärk som sträcker sig mest från midjan och upp, kan jag iaf vara ute och gå om jag så önskar. Under hela senare delen av min graviditet var jag pga dessa vidriga foglossningar fånge i mitt eget hem, för så fort jag gick låste sig hela bäckenet.
  • Lakrits

    Misan S skrev 2008-03-14 17:54:31 följande:


    Hej!!!Vad kul att hitta er! Det kanske tar ett tag att komma in här o jag har inte så mycket tid över att sitta vid datorn - vill bara tala om att jag kommer nog att kika in och "tjuvläsa" lite då och då.... Jag heter Misan - är född 1975 och har fibro med allt vad det innebär. Fick diagnosen 2000 men har haft värken sedan 1990 då jag skadades i en ridolycka. mvh
    Välkommen hit!
  • Lakrits
    blommanigbg skrev 2008-03-14 17:49:15 följande:
    Nu vet jag varför jag har så taskig handstil... Hahahah... Får skylla på fibro... Men när jag ska skriva så får jag inget riktigt bra grepp om pennan och slarvar väldigt. Orkar inte, får ont inne i handen.. Tar inte ut svängarna. Och skriver pyttesmått.. Så har jag skrivit lääänge... När jag pluggade var det knappt ibland så att jag själv kunde läsa i efterhand vad jag skrivit under föreläsningarna... Så jag brukade renskriva det viktigaste..
    Jag har en rätt okej handstil, men håller för hårt i pennan och får som du skriver ont inne i handen.. har aldrig tänkt på det, förrän nu.. men jag har alltid haft problem med detta när jag tänker efter.
  • Lakrits
    Ekorrfamiljen skrev 2008-03-15 13:00:43 följande:
    Haha, som jag. Jag har alltid haft fin handstil, men håller för hårt i pennan och får ont. På senaste utbildningen skrev jag också smått för att spara kraft, men fick ont ändå. Tack och lov för datorn! Vet ni varför jag helst umgås med er här? Skrev i en annan tråd att jag är rätt säker på att det är Fibro jag har, alla symptom stämmer klockrent. Av en vän fick jag då till svar: "...Och nej, varken du eller jag har Fibromyalgi! Den värken är inte att leka med eller önska sig en diagnos till." Jag blev förvånad över att hon kan veta hur jag mår eller hur ont jag har!! Jag visar så gott som aldrig andra hur ont jag har, istället smiter jag diskret *harkel* undan allt tungt jobb, som att bära eller lyfta undan saker. Det ger inte mig något att klaga på smärtan, så jag biter hellre ihop och gör det jag ska och så lägger jag mig och gråter när jag kommer hem istället. Visst kan jag förstå att folk inte förstår att jag har ont om jag inte säger eller visar något men att så tvärsäkert och kategoriskt uttala sig om att jag INTE har "rätt" smärta? Nej, det kan jag inte förstå.Kram!
    Dålig stil av din vän.. förstår att du blir ledsen. Håller med NiXxi, ta orden med en klackspark om du kan.. Hon har så fullt upp med sitt eget att hon inte kan relatera till någon annan och hur din situation ser ut. Vem vet, hon kanske blev livrädd för att ha fibro och gick in i försvarsställning eller något.. Nötter finns det gott om!
    Kramar
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?