• augustin

    När brukar barn lära sig alfabetet?

    Dottern har en <ABC-ramsa på en nallebjörn hon har och den sjunger hon... Hon kan nog halva utantill, men hon vet ju intevad hon sjunger (hon är tre år)

    Men på lågstadiet "bör" de ju lära sig alfabetet.

  • augustin
    Söderböna skrev 2008-01-02 21:14:38 följande:
    Förra hösten började pluttan upptäcka det där med bokstäver. Hon var då 2,5 år. Hon imponerade storligen på morfar när hon berättade vad det var för bokstäver i alla rubriker genom hela DN. Då var hon också rätt flink på att rabbla alfabetet. Nu vid 3,5 år rabblar hon inte alfabetet längre (men hon kanske skulle kunna om hon ville ) Det hon är mest intresserad av nu är att ljuda. Hon testar ord och säger sedan glatt vad de börjar på. Hon kan se ord och veta vad som står, men om det innebär att hon faktiskt läser eller om det bara är så att hon känner igen vissa ord vet jag inte. Hon kan skriva sitt eget namn, "mamma", "Otto" (dagiskompis) och några ord till. Ikväll när hon la sig konstaterade hon att om man kan skriva "N" så kan man också skriva "Z" - det är ju bara att vrida på pappret. Min styvdotter kunde rabbla alfabetet före 3 och läsa före 4.
    Din dotter verkar var mycket intelligent, får jag säga. Skatta dig lycklig med ett så smart barn vid så ung ålder!! Håll bara inlärningslågan vid liv nu då, så den sitter i när skolan börjar
Svar på tråden När brukar barn lära sig alfabetet?