Vad ska Ni äta idag? Part 16
Hjort stek gjord i gryta med potatis och skysås.
Hjort stek gjord i gryta med potatis och skysås.
Biff stroganoff med bönor och fullkorns ris, och sallad.
Min dotter ska få hemlagad bebiskyckling gryta med rotfrukter och vi övriga ska äta kyckling med sparris och champinjonsallad.
Bebiskyckling:
1 kycklingfile
1 st potatis
2st palsternackor
1st morot
1,5 dl vatten
0,5 dl grädde
2 msk osaltat smör
1 krm timjan
1 tsk grönsaksbuljong
1. Hacka rotfrukter, potatis och kyckling i små bitar. 2. Koka upp vattnet och lägg i rotfrukterna, kyckling, buljong och grädde, låt koka i cirka 8 minuter. 3. Tillsätt en klick smör och låt koka upp. 4. Servera med lite finklippt persilja.
Kyckling med sparris och champinjonsallad:
400 gr stekt eller grillad kyckling
ca 16 st champinjoner
4 st tomater
2 knippor grön sparris
Färsk basilika
1 tsk smör eller margarin
Dressing:
1 dl riven parmesan ost
1 skvätt mjölk
1 st vitlöksklyfta
peppar
1. Finhacka vitlöken till dressingen. Lägg vitlök, ost och en skvätt mjölk i en mixer eller mixa med stavmixer tills dressingen är slät. 2. Koka sparrisen knappt mjuk. Skär tomaten i skivor. Skär svampen i skivor. Stek champinjonerna och kycklingen. Krydda med valfria kryddor. 3. Låt kycklingen svalna och skiva den eller dela den i mindre bitar. 4. Blanda svamp, basilika, sparris och tomater. 5. servera med parmesan dressingen.
Tonfisk och pasta till lunch.
Paprikafylld ugnstekt falukorv till middag.
Till lunch blev det sydfransk lunchmacka och till middag blev det lammfärsbullar med bulgur och mycket grönsaker.
Sydfransk lunchmacka 1port:
1 st småfranska
Lite oliv olja
1/4 burk tonfisk i vatten
1 st kokt ägg i klyftor
1/2 tomat
40gr skalad urkärnad gurka
1/4 rödlök i skivor
3 st kärnfria svarta oliver
Lite citron juice
Salt och peppar efter smak.
1. Dela bröden och gröp ur lite ur underdelen, droppa oliv olja på brödet. 2. Blanda övriga ingredienser och stänk lite citronsaft på detta, salta och peppra. 3. Fyll brödet och lägg på locket. Låt stå och dra lite innan servering.
Till lunch blev det Biff med stekt lök i baguette:
4 portioner
500 gr lövbiff
100 gr lök skuren i ringar
Lite margarin eller smör att steka i.
1 st gul paprika skuren i ringar
12 st rädisor
8 st salladsblad
4st fullkorns baguetter a`100 gram
4 msk majonäs
1. Stek lövbiffen och löken, salta och peppra. 2. Lägg kött, lök, paprika, rädisor och salladsblad i 4 skurna bagetter. 3. Ringla på ca 1 msk majonäs på varje baguette.
Till middag blev det Klassisk fiskgratäng.
Till lunch blev det tonfisk och kikärtsbiffar med grönsallad och honungsmelon.
Kotletter i vin ooch tomatsås med ris och sallad av apelsin, vindruva och kinakål.
Till lunch idag blir det kotlett i vinsås " rester " och fruktsallad till efter rätt.