Inlägg från: Biodlaren |Visa alla inlägg
  • Biodlaren

    Vad ska Ni äta idag? Part 16

    Hjort stek gjord i gryta med potatis och skysås.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Biff stroganoff med bönor och fullkorns ris, och sallad.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Min dotter ska få hemlagad bebiskyckling gryta med rotfrukter och vi övriga ska äta kyckling med sparris och champinjonsallad.

    Bebiskyckling:
    1 kycklingfile
    1 st potatis
    2st palsternackor
    1st morot
    1,5 dl vatten
    0,5 dl grädde
    2 msk osaltat smör
    1 krm timjan
    1 tsk grönsaksbuljong

    1. Hacka rotfrukter, potatis och kyckling i små bitar. 2. Koka upp vattnet och lägg i rotfrukterna, kyckling, buljong och grädde, låt koka i cirka 8 minuter. 3. Tillsätt en klick smör och låt koka upp. 4. Servera med lite finklippt persilja.

    Kyckling med sparris och champinjonsallad:
    400 gr stekt eller grillad kyckling
    ca 16 st champinjoner
    4 st tomater
    2 knippor grön sparris
    Färsk basilika
    1 tsk smör eller margarin
    Dressing:
    1 dl riven parmesan ost
    1 skvätt mjölk
    1 st vitlöksklyfta
    peppar

    1. Finhacka vitlöken till dressingen. Lägg vitlök, ost och en skvätt mjölk i en mixer eller mixa med stavmixer tills dressingen är slät. 2. Koka sparrisen knappt mjuk. Skär tomaten i skivor. Skär svampen i skivor. Stek champinjonerna och kycklingen. Krydda med valfria kryddor. 3. Låt kycklingen svalna och skiva den eller dela den i mindre bitar. 4. Blanda svamp, basilika, sparris och tomater. 5. servera med parmesan dressingen. 


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Tonfisk och pasta till lunch.
    Paprikafylld ugnstekt falukorv till middag.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Till lunch blev det sydfransk lunchmacka och till middag blev det lammfärsbullar med bulgur och mycket grönsaker.

    Sydfransk lunchmacka 1port:
    1 st småfranska
    Lite oliv olja
    1/4 burk tonfisk i vatten
    1 st kokt ägg i klyftor
    1/2 tomat
    40gr skalad urkärnad gurka
    1/4 rödlök i skivor
    3 st kärnfria svarta oliver
    Lite citron juice
    Salt och peppar efter smak.

    1. Dela bröden och gröp ur lite ur underdelen, droppa oliv olja på brödet. 2. Blanda övriga ingredienser och stänk lite citronsaft på detta, salta och peppra. 3. Fyll brödet och lägg på locket. Låt stå och dra lite innan servering.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Till lunch blev det Biff med stekt lök i baguette:

    4 portioner

    500 gr lövbiff
    100 gr lök skuren i ringar
    Lite margarin eller smör att steka i.
    1 st gul paprika skuren i ringar
    12 st rädisor
    8 st salladsblad
    4st fullkorns baguetter a`100 gram
    4 msk majonäs

    1. Stek lövbiffen och löken, salta och peppra. 2. Lägg kött, lök, paprika, rädisor och salladsblad i 4 skurna bagetter. 3. Ringla på ca 1 msk majonäs på varje baguette.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Till middag blev det Klassisk fiskgratäng.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Till lunch blev det tonfisk och kikärtsbiffar med grönsallad och honungsmelon.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Kotletter i vin ooch tomatsås med ris och sallad av apelsin, vindruva och kinakål.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
  • Biodlaren

    Till lunch idag blir det kotlett i vinsås " rester " och fruktsallad till efter rätt.


    Pappa till Michael, Joachim och Johanna gift med signaturen syrra.
Svar på tråden Vad ska Ni äta idag? Part 16