Vad ska Ni äta idag? Part 16
Idag blev det Biffgryta Crosskitchen:
100 gram trattkantareller
500 gram lövbiff, strimlat
100 gram småguls lökar
2 klyftor vitlök, pressade
2 msk olja eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl kaffegrädde
20 st inlagda syltlökar
8 st soltorkade tomater i olja (avrunna)
1 st smulad piripiri
2 msk cognac
4 msk russin
1 kg potatis
o,5 dl finhackad koriander (kan uteslutas)
Salt efter smak
1, Stek kantarellerna, strimlade biffköttet, skalade gula lökar och pressad vitlök i margarinet. 2, Strö på vetemjölet och rör om med en trägaffel, späd med grädden.
3, Låt grytan små puttra i 5 min. 4, Tillsätt syltlök, soltorkade tomater, piripiri och cognac, låt det bli varmt. Strö på russin. 5, Koka under tiden potatisen och pressa den i en potatis press. Blanda i finhackad koriander. 6, servera biffgrytan med den pressade potatisen och en sallad.