Vad ska Ni äta idag? Part 16
Det blir tacos till middag idag.
Det blir tacos till middag idag.
Ugnsstekt falukorv och potatismos.
Till lunch blir det Pasta och pestosallad.
När pojkarna kommer hem från skolan blir det semla till mellis, och till middag blir det Kålpudding.
Till lunch blir det rester från igår: Kålpudding.
Till middag blir det rimmad sej och saffransrisotto.
Som efterrätt åt vi frukt med vitchokladsås.
Kycklingcurry med ris och tomatsallad med yougurtdressing.
På begäran så kommer här receptet på saffransrisotton med rimmad torsk,sej eller pollok.
4 portioner.
500 gram torsk
1,5 msk salt
1 msk socker
1 liter vatten
blanda vatten salt och socker, lägg i fisken och låt ligga i ca 30 minuter. Vattnet skall täcka fisken helt.
Stek fisken i smör när riset nästan är klart.
50 gram finhackad lök
1 pkt saffran
3 dl avorioris
5 dl hönsbuljong
1 dl matlagningsvin "vitt"
40 gram riven parmesan
lite finhackad färsk basilika
150 gram avrunna musslor
Fräs löken och saffran i lite smör, tillsätt riset och rör om. Späd med buljong och vin lite i taget, riset ska totalt koka i ca 25 min.
rör sedan ned musslor, basilika och parmesan.
Servera med en grönsallad till.
Till lunch idag blir det Pasta och pestosallad.