• snabbavinden

    Tvillingar Aug -08

    Var på UL idag för o kolla hur långt jag igenligen var gången, då det visade sig att vi väntar tvillingar. Skulle gärna komma i kontakt med fler som väntar tvillingar för jag har abslolut ingen erfarenhet av tvillingar. Detta är min tredje gravidetet.

  • Svar på tråden Tvillingar Aug -08
  • snabbavinden

    dalgici och puret101- ni måste värkligen skriva hur era UL gick.

    Är det någon här som har använt amningskudde tidigare?? Jag har aldrig använt det men kommer att införskaffa en sådan nu när det är två som ska ammas. Var ute å kollade runt lite igår å det finns ju en hel uppsjö av olika modeller å så vilken är bäst??
    Måste ju närstan vara den som är jämntjock runt om å som är nästan helrund el?? någon som har ett bra svar el egen teori om saken?

  • snarf

    Gokväll alla. Själv ska vi på ett snabb UL på onsdag bara för att kolla så bebisarna mår bra eftersom jag hade blödningen för en vecka sen.
    Nästa måndag blir de rutin UL och då ska vi äntligen få se dom nogrannare och längre, ska bli jättespännande.

    Ammningskudde har vi planerat in men inte kikat runt på några än. Väntar nog tills slutet av graviditeten innan vi börjar handla saker ordentligt. Vi har ju köpt bilstolar redan men de var på rea till halva priset så då kunde vi inte låta bli :)

  • eeidaa

    Jag är i v 19 idag. Ska på rutin UL på fredag, som jag längtar. Ska oxå köpa ammningskudde.

  • snabbavinden

    Snarf- har du haft någon mer blödning sen förra veckan?? Är så himla kul med UL, längtar redan tills man får komma på nästa.

    Amningskudde köper jag nog i förväg men allt annat får vänta. Ja kanske att vi byter bil oxå.

    Lite kul för härom dagen när jag var ute på fl så kom min 6 åriga dotter o ville kolla på bilannonser. För vi behöver faktist en större bil nu när vi blir 6 st i familjen. Å det har hon ju så rätt i, tyckte bara att det var lite gulligt av henne att tänka på en sådan sak.

  • Blekingskan 74

    Ska också på rutin-UL på fredag! Längtar som en galning. Har alldeles för mycket att göra på jobbet också så jag blir tacksam om veckan tar slut. Känner att magen blivit hård och spänd de senaste dagarna av stressen, inte bra! Jag går in i vecka 19 på torsdag. J...vlar va snabbt det har gått. Antagligen halva tiden med tanke på att många går 36 veckor med tvillingar.

    Om allt går bra på fredag och det fortfarande är två levande twins så ska vi köpa bilstolar också. Var på babyland i helgen och såg billiga stolar som man inte behöver spänna fast med bältet utan som man bara "klickar" på. Det känns som att det kan vara smidigt när man har tre bilstole-barn i bilen. Nån som har erfarenhet av såna?

    Jag lånade en amn.kudde förra gången och skulle nog inte köpt en denna gången om det bara var ett barn men kanske är det viktigare när man har två... Tror i så fall att det är bra med en som är ganska fylld för jag fick ibland vika den jag hade för att få till det bra. Vet inte riktigt hur tvillingkuddar funkar, det verkar vara några öglor längst ut, vad ska man med dom till?

  • snarf

    Idag fick vi se bebisarna igen :)
    Den ena låg med huvudet nedåt och låg på höger sida. Den andra låg med huvudet uppåt och låg på vänster sida. Båda mådde bra och jag hade inte öppnat mig något så allt såg fint ut. Blev fortsatt sjukskriven till den 18:de och ska på återbesök då.
    Nu längtar vi tills på måndag då vi ska få göra rutin UL.

  • Jannabus

    Min mage har också blivit konstigt stenhård i några sekunder på kvällarna. Det återkommer några gånger också. Det gör inte ont, men det är obehagligt. Jag känner hur det börjar spänna ut, och så blir den stenhård. Jag har ju inga barn sedan annan, så det är svårt att säga om det är normalt eller inte. Kan det vara det man kallar sammandragningar? redan?

  • snarf

    Jannabus - Låter precis som sammandragningar. Jag har massor nu och har haft sen vecka 15. Så länge dom är korta och inte gör ont så är det fullt normalt och de är kroppen som tränar inför förlossningen. När sammandragningarna gör ont och håller i sig i 1-2 minuter så är det förvärkar/värkar.

  • Jannabus
    snarf skrev 2008-03-05 12:12:45 följande:
    Jannabus - Låter precis som sammandragningar. Jag har massor nu och har haft sen vecka 15. Så länge dom är korta och inte gör ont så är det fullt normalt och de är kroppen som tränar inför förlossningen. När sammandragningarna gör ont och håller i sig i 1-2 minuter så är det förvärkar/värkar.
    Jag antog att det skulle vara nått sånt, skönt att det inte gör ont! När har du UL? Jag hoppas att få veta vad det är som ligger därinne
Svar på tråden Tvillingar Aug -08